HRÜ Uluslararası Bilim İnsanlarının İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor
Harran Üniversitesi, Uluslararası Bilim İnsanlarının İlgi Odağı Olmaya Devam Ediyor
Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, uluslararası Üniversitelerle yapmış olduğu projeler sayesinde akademik katkıların yanında aynı zamanda sosyal uyum ve birlikte yaşama kültürünün oluşmasına da büyük katkı sağlıyor.
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2221 Konuk veya Akademik İzinli Bilim İnsanı Destekleme Programı kapsamında İtalya’nın Messina Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mary Ellen Toffle ve Hindistan’nın Kerala Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Bushra Begom iş birliğinde Harran Üniversitesinde bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Gülerce’nin eşlik ettiği Uluslararası Üniversitelerden gelen akademisyenler belli bir süre zarfında çalışmalarını Harran Üniversitesinin ev sahipliğinde yaptılar.
Kalkınma sorunları, yerinden edilme, göç ve kadın ile sığınmacı kadın ve çocukların sosyal uyum sorunları üzerine araştırmalar yapan bilim insanları; Harran Üniversitesindeki öğrenciler, bilim insanları ve şehrin insanlarıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiler.
Yapılan çalışmaların sonunda konuk öğretim elemanaları Dr. Mary Ellen Toffle, Dr. Bushra Begom’un yanı sıra Göç Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakan Gülerce’nin hazır bulunduğu ekip, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’i makamında ziyaret ederek Şanlıurfa’ya geliş amaçları, yaptıkları çalışmalar ve gelecek planları hakkında Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’e bilgiler verdiler.
Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede akademisyenler, hem Harran Üniversitesi öğrencilerine hem de personellerinin gösterdikleri misafirperverlik ve yakın ilgiden dolayı Rektör Çelik’e teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
TÜBİTAK 2221
Ülkemiz bilim ekosistemine katkıda bulunmak üzere yurt dışındaki üniversitelerde veya araştırma kuruluşlarında çalışmakta olan alanlarında öncü Türk bilim insanları başta olmak üzere bilim insanlarının Türkiye’ye gelmeleri teşvik edilmektedir.
Araştırma yapma, laboratuvarda çalışma, ürün geliştirme, konferans/kongre düzenleme, seminer verme, kısmi zamanlı eğitim verme, ortak proje yazma gibi her türlü akademik ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine olanak sağlanması amacıyla destek verdiği programdır.