Harran Tıp Fakültesi Hastanesine Yeni Anjiyo Cihazı Alındı
Sağlık alanında Şanlıurfa halkına kaliteli bir sağlık hizmetleri sunmak amacını prensip edinen Harran Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesinde ikinci anjiyo cihazını hizmete soktu.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine yeni alınan Dijital Koroner Anjiyografi Cihazıyla, daha hızlı ve daha doğru sonuç elde edilecek. Özellikle kalp hastalıklarına bağlı sağlık sorunlarının teşhis ve tedavisinde kullanılan ikinci anjiyografi cihazının alınmasıyla, hastalar artık sıra beklemeden muayene olacaklar.
YENİ CİHAZ KENDİ MODELİNİN EN İYİSİ
Kardiyoloji bölümü olarak 8 öğretim üyesi, 10 yataklı yoğun bakım ünitesi ve hastaların ağırlanabileceği yeterince servis yatağına sahip olduklarını ifade eden Prof. Dr. Recep Demirbağ; Şuanda kullandığımız cihazlar kendi modelinin en iyisi, özellikle görüntü kalitesi açısından daha önce cihazlarda yapamadığımız bir takım işlemler için bize fırsat imkânı sunuyor. Anjiyo bir ameliyat değildir, el bileğinde ve kasık bölgesinde bölgenin uyuşturulması ile yapılan bir işlem, genellikle hastanede günlük olarak hastanın yatışı sonrası dört saatte hastayı gönderiyoruz dedi.
GELEN TÜM HASTALARI KABUL EDİYORUZ
Anjiyo öncelikle damarlardaki darlığı tespit etmeye yönelik bir tanı yöntemidir diyen Prof. Dr. Recep Demirbağ şöyle dedi; Önce hastanın damarlarındaki darlık tespit ediliyor, darlık tespitinden sonra damar yapısının uygunluğuna göre balon anjiyo plastiği damarlarındaki darlığın giderilmesi işlemi gerçekleştiriliyor. Hastanın damar yapısı balona uygun değil ise ilaç tedavisi ve baypas cerrahisi öneriyoruz. Bu işlemler şuanda Türkiyenin her yerinde yapılabiliyor, bizim cihazlarımız bölgemizdeki mevcut olan son model cihazlardan bir tanesi, diğer illerde yapılan işlemlerin burada da yapılabileceğini paylaşmak istiyoruz. Genel anlamda Şanlıurfamızın kalp damar tıkanıklıkları diğer illere göre fazla veya eksiklik söz konusu değil, Türkiye genelinde görülen hastalıklarla benzer durumda, hastalarımızın birçoğu çevre illere gidiyor, ama artık çevre illere gitmelerine gerek yok, hastalarımıza en iyi düzeyde hizmet vermeye gayret ediyoruz. Şuanda gelen tüm hastalarımızı kabul ediyoruz, en fazla bir gün sonraya randevu veriyoruz. Branşımız, Kardiyoloji alanındaki gelişmeleri yakın takip ederek bilgi ve donanım bakımından sürekli geliştirmektedir. Hedefimiz; gerek ilimize gerekse bölgemize Kardiyoloji alanında nitelikli eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti sunmaktır. Kardiyoloji alanındaki hastalara önerilen işlemlerin tamamına yakını yapılmaktadır diye konuştu.
Kardiyoloji anabilim dalı olarak gelişen teknolojiyi yakından takip ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Demirbağ; bu tür sıkıntı çeken hastaların batı standartlarında hizmet veren Üniversite Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvurabileceklerini söyledi.
GÜNEYDOĞUNUN EN İYİ HASTANESİ OLMA YOLUNDA
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Karsen; Güneydoğunun en iyi hastanesi olma yolunda ilerleyen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, yeniliklerine bir yenisini daha ekledi. Şimdiye kadar tek anjiyo cihazıyla anjiyo yapan hastaneye en modern teknolojiye sahip ikinci anjiyo cihazı alındı. Diğer hastanelerdeki kardiyoloji doktorları hastalarını göndererek veya bizzat getirerek Tıp Fakültesi hastanesinde anjiyo bölümünden yararlanmaya başladılar.
Tıp Fakültesi Hastanesi, önümüzdeki birkaç gün içinde ise mevcut olan MR cihazının yanı sıra, şu anda montajı yapılmakta olan dünyanın en modern MR cihazını faaliyete geçirerek hastalara aynı gün içinde MR çekmeyi hedeflemektedir dedi.