Harran TIP’ta yanlı algıları bozacak Poliklinik: Algoloji
Şanlıurfa Harran Üniversitesi bünyesinde bölgenin en önemli sağlık hizmetini veren Araştırma ve Uygulama Hastanesi (Harran TIP) yeni açtığı Algoloji Polikliniği ile önemli bir açığı kapattı. Peki Algoloji Polikliniği nedir? Algoloji Polikliniğinde ne gibi hizmetler verilir?
SAĞLIK HABERİ - Şanlıurfa Harran Üniversitesi bünyesinde bölgenin en önemli sağlık hizmetini veren Araştırma ve Uygulama Hastanesi (Harran TIP) yeni açtığı Ağrı Polikliniği ile önemli bir açığı kapattı.
Toplumda hastalık hastası diye bildiğimiz ve sık sık ağrılardan şikayet edenlerin gerekçelerinin elinden alınacağı bir poliklinik olan Algoloji polikliniği ile hastalar ağrısız ve mutlu olacaklar.
Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalına bağlı olarak yeni açılan Ağrı polikliniği ile hasta kabulüne başlayan Doç.Dr. Nuray Altay, hastanemizde bu anlamda başvuran tüm hastalarımızı kabul ediyoruz. Gelen hastalara yönelik tarafımızdan hastalara gerekli tedaviler yapılmaya başlanmıştır. Burada hastalarımıza ağrılarının giderilmesi için planlanan tedaviler kendilerine anlatıldıktan sonra randevuları ve hazırlıkları yapılarak gerekli işlemler uygulanmaktadır. Hastanemizdeki bu hizmetten yararlanmak isteyen hastalarımız B Blok 4. Kattaki Ağrı (Algoloji) polikliniğine başvurabilirler” dedi.
ALGOLOJİ POLİKLİNİĞİ NEDİR?
Ağrı (Algoloji) polikliniği adından da anlaşılacağı gibi sürekli (kronik) ağrı şikâyetleri olan ve bu nedenle çeşitli polikliniklerde değerlendirilmiş ancak sorunları giderilememiş hastaların başvurdukları bir yerdir.
Burada hastalar ayrıntılı bir şekilde değerlendirildikten sonra esas şikayetleri olan ağrının giderilmesine yönelik olarak müdahale planlanır. Ağrı polikliniğinde kansere bağlı ağrılar ve kanser dışı kronik ağrıların tanı ve tedavilerine yönelik işlemler yapılır. Bunlar arasında toplumda çok sıklıkla rastlanan baş ağrıları, fıtığa bağlı boyun, omuz, kol ve ağrıları, eklem ağrıları, omuz eklemine bağlı kasların yırtılması, zedelenmesi ile ortaya çıkan ağrılar, el bileği ile el parmaklarındaki eklem, tendon hasarlarına bağlı ağrılar, fibromiyalji (yaygın kas kasılmasına bağlı ağrılar), omurgadan ve fıtıktan kaynaklanan bel ve bacak ağrıları, şeker hastalığına bağlı ayaklarda oluşan yanma, sızlama şek¬lindeki nöropatik ağrılar, damar tıkanıklığına bağlı bacak ağrıları bu gruptaki ağrılardır.