Harran Üniversitesinde Ar-Ge Destekli Konferans Düzenlendi
Harran Üniversitesinde TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arcaklıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı, TÜBİTAK’ın AR-GE destekli isimli konferans gerçekleştirildi.
Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi anfisinde gerçekleştirilen konferansa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör Yardımcıları; Prof Dr. Abuzer Pınar, Prof. Dr. Ali Sarıışık, Prof Dr. Şerafettin Çelik, Şanlıurfa İl milli Eğitim Müdürü Metin İlci, TKDK Şanlıurfa il koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Evren Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Arslan, Şanlıurfa OSB Bölge Müdürü A. Oktay Yaşar, Dekanlar, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Abdulhalim Dündar, Öğretim Elemanları ve çok sayıda dinleyici katıldı.
GAYRET EDERSEK BAŞARAMAYACAĞIMIZ İŞ YOK
Konferansın açılış konuşmasında Üniversite hakkında bilgi veren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “ Harran Üniversitesi şuan çok iyi bir yerde, daha da iyiye doğru gidiyor. Üniversitemizi iyi yerlere getirmek için elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Bu konferansta amacımız, TUBİTAK projelerinin ulaşılmaz olmadığını, çok özel kişilere verilmiş olmadığını dinleyicilerimize aktarmak ve sizleri teşvik etmektir. Bilim Sanayi Bakanımız buraya geldiğinde TEKNOKENT’i gezmişti ve yapılan çalışmalar karşısında şaşırmıştı. Bizim potansiyelimiz gerçekten çok yüksek istersek, gayret edersek başaramayacağımız iş yok” dedi.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE VE SİZİNLE BİRLİKTE OLDUĞUM İÇİN MUTLUYUM
“TÜBİTAK olarak verilen desteklerin bir şekilde anlatılması amacıyla sunumlar yapıyoruz. Bugünde Harran Üniversitesinde ve sizinle birlikte olduğum için mutluyum, çok dinamik bir yapımız var” diyerek sözlerine başlayan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi Ar-Ge araştırmalarına çok önem vermekteyiz. TÜBİTAK’ın görevleri arasında; bilim, teknoloji ve yenilik politikaları oluşturmak, Ar-Ge alt yapısı oluşturmak ve destek sağlamak, stratejik alanlarda araştırmalar yapmak, bilim insanı yetiştirmek, uluslararası iş birliği, bilim toplum faaliyetleri gibi alanlarda destekler vermek ve benzeri gibi görevler bulunmaktadır. Bu desteklerle beraber amacımız, şu anda 115 bin olan araştırmacı sayısını 2023 hedefleri doğrultusunda 300 bine çıkararak Ar-Ge’yi daha da üst noktalara taşımaktır”
NE OLURSA OLSUN PROJELERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN
Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu; “Destek programları dâhilinde Ar-Ge’yi teşvik etmek ve yeni projeler üretilmesine destek olmak amacıyla projelerde çalışan kursiyerlere ödenen burslar artırılarak bütçelerdeki toplam burs kalemi için üst sınır kaldırıldı. Proje yürütücülerinin önlerinde büyük bir problem olan idari kotalar, iyileştirilerek gelişme raporu periyotları uzatıldı” dedi.
Araştırmacılara, ne olursa olsun asla projelerinden vazgeçmemelerini tavsiye eden Arcaklıoğlu; “Projeniz daha önce reddedilmiş olsa bile, hakemler tarafından istenen düzeltmelerin ve iyileştirmelerin yapılması halinde, revize edilen projelerin kabul edilme olasılığının her zaman daha fazla olduğu bilinmelidir” şeklinde konuştu.
Yaklaşık olarak 2 Saat devam eden konferansın sonunda TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, öğretim elemanlarının sorularını cevapladı.