Harran Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi alacak
Harran Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi alım duyurusunu yaptı.

Harran Üniversitesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar dönemi için sınavla Sosyal bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Estütülerine lisansüstü ve doktora öğrencisi alacağını duyurdu.
FEN BİLİMLERİENSTİTÜSÜ2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURUİLANI
Başvuru KabulKoşulları 1-Yüksek Lisans programına başvuracak adayların lisans derecesine sahip olmaları ve Transkript not Ortalamasının yüz (100) üzerinden en az altmış (60) veya eşdeğeriolması, 2- Doktora programına başvuracak adayların tezli yüksek lisans derecesine sahip olmaları ve tezli yüksek lisans Transkript not ortalamasının yüz (100) üzerinden en az yetmiş beş (75) veya eşdeğeriolması, 3- ALES sonuç belgesi, ALES sonuç belgesinin ön görülen puan türü için en az 55 (Ellibeş)olması, 4- Doktora için; YDS, KPDS veya ÜDS (Fen Bilimleri alanında)den en az 55 (ellibeş) puan veya Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından denkliği kabul edilen bir sınavdan eşdeğer puan aldığını gösterir belge, 6-Yurt dışından mezun olanların başvuru sırasında diploma ve transkript orijinalleri ile denklikbelgesi, 7-Enstitüye İki programa aynı anda başvuruyapılamaz. 8-Askerlik görevi devam eden adayların başvurusu kabuledilmez. Aday Başvurusu İçin GerekliBelgeler1-Ön Kayıt Formu (Enstitülerin web sayfasından matbu evrak indirilip doldurularak ilgili Enstitüyeteslim edilecektir.) 2-Yüksek lisans için, lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylısureti, 3-Doktoraiçin,lisansveyüksek lisansdiplomasıveyamezuniyetbelgelerininaslıveyaonaylısureti, 4-Transkrip (not döküm) belgesinin aslı veya onaylı sureti, (yüksek lisans için lisans, doktora için lisans ve tezli yüksek lisans başarı not ortalamalarının 100lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin öğrenci işlerinden alınması, bu belgesi olmayan adaylarda ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 4lük sistemdeki notların 100lük sistemdeki karşılıkları tablosu esas alınacaktır.) Lisans tamamlama programından mezun olan adayların lisans transkripti ile beraber ön lisans transkriptini de getirmelerigerekmektedir. 5- Erkek adaylar için Mayıs 2016 tarihine kadar askerlikle ilişkisi olmadığına dairbelge 6-ALES sonuç belgesi (2013 ilkbahar ve sonrası dönemlergeçerlidir.) 7-Doktora başvurusu için yabancı dilbelgesi, 8-Nüfus cüzdanın fotokopisi ve 1 adet vesikalıkfotoğraf, 9-Adaylarınşahsenveyanotervekâletiilebaşvurusuzorunludur.EksikevraklavePostayoluylayapılanbaşvuru kesinlikle kabuledilmeyecektir.
Değerlendirme
Yüksek lisansiçin Adayın başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %50'si, lisans başarı notunun %20'si, bilim sınavından alınan notun %20'si (bilim sınavı yazılı veya sözlü olarak yapılabilir.) ile YDSden veya Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen eşdeğer bir sınavdan alınan puanın %10'unun toplamının en az 60 olması gerekir. Yabancı dil puanı bulunmayan adayların başarı hesaplamasındaki yabancı dil yüzdelik oranı sıfır (0) olarak değerlendirilir. Ayrıca adayın, bilim sınavından en az 60 puan almış olması gerekir. Bilim sınavından 60dan daha düşük not alanların başarı notları hesaplanmaz. Bu hesaplamalar sonrasında 60 puan veya daha yüksek puana sahip olan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak yüksek lisans programlarında ilan edilen kontenjanlar dâhilinde sınavın bilim aşamasından başarılı kabuledilirler.
DoktoraiçinAdayın başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %50'si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 10'u, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %15'i, bilim sınavının %25'inin (bilim sınavı yazılı veya sözlü olarak yapılabilir) toplamının en az 70 olması gerekir. Ancak, adayın bilim mülakat sınavından en az 70 puan almış olması gerekir. Bilim mülakat sınavından 70den daha düşük not alanların başarı notları hesaplanmaz. Doktora giriş puanı 70 veya daha fazla olan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak kontenjan dahilinde doktora programlarına kabuledilir.
TEZLİ YÜKSEK LİSAN VE DOKTORAPROGRAMLARININ
FEN BİLİMLERİENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI YABANCI UYRUKLU TEZLİ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURUİLANI
KabulKoşulları
Yüksek Lisans Programına başvurabilmekiçin;
1- Yabancı uyruklu öğrenciler için başvuruformu, 2- Lisans diplomasının aslı ve konsolosluk veya noter onaylı Türkçetercümesi, 3- Adayların lisans seviyesinde aldıkları dersler/notları gösteren resmi transkriptin aslı ve konsolosluk veya noter onaylı Türkçetercümesi, 4- Üniversitemizin eğitim dili Türkçe olduğundan adayların Milli Eğitim Bakanlığı onaylı herhangi bir Türkçe dil eğitim merkezinden son 5 (beş) yıl içerisinde almış en az (B) düzeyinde (100lük sisteme göre 65 puan ve yukarısı) Türkçe Dil Yeterlilik Belgesine sahip olmaları şarttır. Türkçe Dil Yeterlilik belgesini sunmayan öğrencilerin Üniversiteye şartlı kabulleri yapılır ve enstitü yönetim kurulunca bir yıl izinli sayılır. Öğrencilerin bu süre sonunda yeterlilik belgesini getirmesi halinde Üniversiteye kesin kayıtları yapılır. Bir yılın sonunda dil yeterlilik belgesini getiremeyen öğrencinin Üniversiteyle ilişiği kesilir. Lisans eğitimini Türk Dili ve Edebiyatı alanında yapmış olanlardan Türkçe Dil Yeterlilik belgesi şartıaranmaz. 5- İngilizce veya Türkçe 2 adet referansmektubu,
Doktora Programına başvurabilmekiçin;
1- Yabancı uyruklu öğrenciler için başvuruformu, 2- LisansveYüksekLisansdiplomasınınaslıvekonsoloslukveyanoteronaylıTürkçetercümesi 3- Adayların lisans ve Yüksek Lisans seviyesinde aldıkları dersler/notları gösteren resmi transkriptin aslı ve konsolosluk veya noter onaylı Türkçetercümesi, 4- Adayların, ÜDSden (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı), KPSDden (Kamu personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) veya YDSden (Yabancı Dil Sınavı) İngilizce, Fransızca veya Almancadan en az 55puanveyaÜniversitelerarasıKurulcakabuledilenbirdilsınavındaneşdeğerbirpuanalmaları, 5- Yüksek Lisans başvurularında belirtilen Türkçe Dil Belgesi ile ilgili koşulları sağlamışolmak, 6- İngilizce veya Türkçe 2 adet referansmektubu,
|
T.C.HARRANÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜMÜDÜRLÜĞÜ
KARAR 2015/17/01: 20152016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde, Enstitümüz Anabilim Dallarına alınacak Yüksek Lisans öğrenci kontenjanlarının Anabilim Dalı Başkanlıklarının teklif ve önerileri göz önünde bulundurularak aşağıdaki şekliyle kabulüne ve Rektörlük Makamınaarzına;
Enstitü KabulKoşulları1-Yüksek Lisans programına başvuracak adayların lisans derecesine sahip olmaları ve Transkriptnot Ortalamasının yüz (100) üzerinden en az altmış (60) veya eşdeğeriolması, 2- Doktora programına başvuracak adayların tezli yüksek lisans derecesine sahip olmaları ve tezliyüksek lisans Transkript not ortalamasının yüz (100) üzerinden en az yetmiş beş (75) veya eşdeğeriolması, 3-Doktora programı için yüksek lisans gerektirmeyen programlarda (hazırlık sınıfları hariç en az onyarıyıl süreli Tıp, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakülteleri veya Sağlık Bakanlığınca düzenlenen esaslara görebir Laboratuar dalında kazanılan uzmanlık yetkisine sahip olanlar) lisans mezuniyet notu 100 üzerinden enaz 65olmalıdır. 4-ALES sonuç belgesinin sayısal puan türü için en az 55 (Ellibeş)olması, 5- Doktora için; YDS, KPDS veya ÜDS (ilgili alanda)den en az 55 (elli beş) puan veya Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliği kabul edilen bir sınavdan eşdeğer puan aldığını gösterirbelge, 6-Yurt dışından mezun olanların başvuru sırasında diploma ve transkript orijinalleri ile denklikbelgesi, 7-Enstitülere iki programa aynı anda başvuruyapılamaz. 8-Askerlik görevi devam eden adayların başvurusu kabuledilmez.
Başvuru için gereklibelgeler1-Dilekçe formu web sitemizden( http://saglikbilens.harran.edu.tr/saglikbilens/tr/formlar/formlar/ )indirilip eksiksiz doldurularak Başvurulan Anabilim Dalı Başkanlığına imzalatılarak Enstitüye teslim edilecektir. 2- Lisans Diploması veya Mezuniyet Belgesi fotokopisi (başvuru esnasında belgenin aslı getirilecektir.) 3-Askerlik durum belgesinin aslı(Mayıs 2016 tarihine kadar askerlik ile ilişiklerinin olmadığına dairbelge) 4-Transkript belgesinin fotokopisi (başvuru esnasında belgenin aslı getirilecektir.) mezuniyet not ortalamaları mezun oldukları kurumdan 100lük sisteme dönüştürülmeli ve onaylatılmalıdır. 100lük sistem dışındaki mezuniyet notları YÖKün çevrim tablosuna göre hesaplanır.
5- ALES sayısal sonuç belgesi (son 3 yıl, 2013 ilkbahar ve sonrası dönemlergeçerlidir.) 6-Yüksek lisans ve Doktora başvurusunda yabancı dil belgesine sahip öğrencilerin dil belgesinin webçıktısı, 7-Nüfus cüzdanınınfotokopisi, 8-2 Adetfotoğraf, 9- Adayların şahsen veya noter vekaleti ile başvurusu alınır. Eksik evrak veya Posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabuledilmeyecektir. 10- Kazanamayan adayların müracaat sırasında verdiği evrakların fotokopileri iade edilmeyecektir. Değerlendirme:
a)Tezli Yüksek Lisans Adayın bilim aşamasından başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %50'si ile lisans başarı notunun %20'si , bilim sınavından alınan notun %20'si ile Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), KPDS veya YDS den alınan notun %10 toplamının en az 60 olması gerekir. Ayrıca adayın, bilim sınavından en az 60 puan almış olması gerekir. Bilim sınavından 60dan daha düşük not alanların başarı notları hesaplanmaz. Başarı notunun hesaplanmasında 0,5 ve daha yukarı kesirler bir üst notatamamlanır.Buhesaplamalarsonrasında60puanveyadahayüksekpuanasahipolan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak yüksek lisans programlarında ilan edilen kontenjanlar dahilinde sınavın bilim aşamasından başarılı kabuledilir.
b) Doktora: Adayın başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %50'si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 10'u, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %15'i, bilim sınavının %25'inin (bilim sınavı yazılı veya sözlü olarak yapılabilir) toplamının en az 70 olması gerekir. Ancak, adayın bilim mülakat sınavından en az 70 puan almış olması gerekir. Bilim mülakat sınavından 70den daha düşük not alanların başarı notları hesaplanmaz. Doktora giriş puanı 70 veya daha fazla olan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak kontenjan dahilinde doktora programlarına kabuledilirler.
KARAR 2015/17/02: 2015-2016 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılında Enstitümüze alınacak Yabancı Uyruklu tezli yüksek lisans öğrenci kontenjanının anabilim dalı başkanlığının teklif ve önerileri göz önünde bulundurularak aşağıdaki şekliylekabulüne;
Başvuru Koşulları ve GerekliBelgeler:Yüksek Lisans Programına başvurabilmekiçin; 1- Ön Kayıt Formu (web sayfasından matbu evrak indirilip doldurularak Enstitüye teslim edilecektir.) 2- Lisans diplomasının aslı ve konsolosluk veya noter onaylı Türkçetercümesi, 3- Adayların, lisans seviyesinde aldıkları dersler/notları gösteren resmi transkriptin aslı ve konsolosluk veya noter onaylı Türkçetercümesi, 4- Adayların, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı herhangi bir Türkçe dil eğitim merkezinden son 5 (beş) yıl içerisinde almış en az (B) düzeyinde (100lük sisteme göre 65 puan ve yukarısı) Türkçe Dil Yeterlilik Belgesine sahip olmaları şarttır. Türkçe Dil Yeterlilik belgesini sunamayan öğrencilerin Üniversiteye şartlı kabulleri yapılır ve enstitü yönetim kurulunca bir yıl izinli sayılırlar. Öğrencilerin bu süre sonunda yeterlilik belgesini getirmesi halinde Üniversiteye kesin kayıtları yapılır. Bir yılın sonunda dil yeterlilik belgesini getiremeyen öğrencinin Enstitü ile ilişiğikesilir, 5- İngilizce veya Türkçe 2 adet referansmektubu, 6- Adayların şahsen başvurusu zorunludur. Eksik evrak ve posta yoluyla yapılan başvuru kesinlikle kabuledilmeyecektir. Yüksek Lisans programına kayıt için gereklibelgeler:Başvuru kısmında belirtilen belgeler ilebirlikte; a- Öğrenim vizesi bulunan pasaportun onaylıfotokopisi b- İl Emniyet Müdürlüğünden alınan ikamet tezkeresinin onaylıfotokopisi, c- Öğrenci katkı payı ücretinin ödendiğini gösterenmakbuz
|
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİALINACAKTIR
TEZLİ YÜKSEK LİSANSPROGRAMLARI
KabulKoşulları 1-Adayların lisans derecesine sahip olmaları ve Transkript not ortalamasının yüz (100) üzerinden en az Altmış (60) veya eşdeğeri olması, (lisans tamamlama programından mezun olan adayların lisans transkripti ile beraber ön lisans transkriptini de getirmelerigerekmektedir.) 2- ALES sonuç belgesi, ALES sonuç belgesinin ön görülen puan türü için en az 55 (Ellibeş)olması, 3-Kamu Yönetimi anabilim dalında tezli yüksek lisans için YDS veya ÜAK tarafından kabul edilen eşdeğer sınavdan İngilizce-40 puan belgesi sunmaları gerekir, bu ön şartı sağlayamayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. 4-Yurt dışından mezun olanların başvuru sırasında diploma ve transkript orijinalleri ile denklikbelgesi, 5-Askerlik durum belgesinin aslı (Mayıs 2016 tarihine kadar askerlik ile ilişiklerininolmadığına dair belge), 6-Enstitüye iki programa aynı anda başvuruyapılamaz. 7-Adaylarınşahsenveyanotervekâletiilebaşvurusuzorunludur.EksikevraklavePostayoluylayapılanbaşvuru kesinlikle kabuledilmeyecektir.
Aday Başvurusu İçin GerekliBelgeler1-Ön Kayıt Formu ( web sayfamızdan matbu evrak indirilip doldurulacak ve Enstitüye teslimedilecektir.) 2-Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin aslı veya Kurum onaylısureti, 3-Lisans Transkripti (not döküm) belgesinin aslı veya kurum onaylı sureti, (yüksek lisans başarı not ortalamalarının 100lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin öğrenci işlerinden alınması, bu belgesi olmayan adaylarda ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 4lük sistemdeki notların 100lük sistemdeki karşılıkları tablosu esasalınacaktır.) 4- ALES sonuç belgesi (son 3 yıl, 2013 İlkbahar ve sonrası dönemlergeçerlidir.) 5-Kamu Yönetimi anabilim dalı tezli yüksek lisans için yabancı dil belgesi, (bu anabilimdalı dışında başvuru şartı olmamakla beraber yabancı dil belgesi bulunanların başvuru esnasında bu belgeyi sunmalarıgerekmektedir.) 6-Nüfus cüzdanın onaylı fotokopisi ve 2 adet vesikalıkfotoğraf, Değerlendirme :Adayın başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %50'si, lisans başarı notunun %20'si, bilim sınavından alınan notun %20'si (bilim sınavı yazılı veya sözlü olarak yapılabilir) ile YDSden veya Üniversitelerarası Kurul tarafından kabul edilen eşdeğer bir sınavdan alınan puanın %10'unun toplamının en az 60 olması gerekir. Yabancı dil puanı bulunmayan adayların başarı hesaplamasındaki yabancı dil yüzdelik oranı sıfır (0) olarak değerlendirilir. Ayrıca adayın, bilim sınavından en az 60 puan almış olması gerekir. Bilim sınavından 60dan daha düşük not alanların başarı notları hesaplanmaz. Bu hesaplamalar sonrasında 60 puan veya daha yüksek puana sahip olan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak yüksek lisans programlarında ilan edilen kontenjanlar dâhilinde sınavın bilim aşamasından başarılı kabuledilirler. DOKTORAPROGRAMLARI
KabulKoşulları 1- Başvuracak adayların tezli yüksek lisans derecesine sahip olmaları ve tezli yüksek lisans transkriptnot ortalamasının yüz (100) üzerinden en az yetmiş beş (75) veya eşdeğeriolması, 2- ALES sonuç belgesi, ALES sonuç belgesinin ön görülen puan türü için en az 55 (Ellibeş)olması, 3- YDSden en az 55 (elli beş) puan veya ÜAK tarafından denkliği kabul edilen bir sınavdaneşdeğer puan aldığını gösterirbelge, 4-Yurt dışından mezun olanların başvuru sırasında diploma ve transkript orijinalleri ile denklikbelgesi, 5- Askerlik durum belgesinin aslı (Mayıs 2016 tarihine kadar askerlik ile ilişiklerinin olmadığına dairbelge), 6-Enstitüye iki programa aynı anda başvuruyapılamaz. 7-Adaylarınşahsenveyanoter vekâletiilebaşvurusuzorunludur.EksikevraklavePostayoluylayapılanbaşvuru kesinlikle kabuledilmeyecektir. Aday Başvurusu İçin GerekliBelgeler
1-Ön Kayıt Formu ( web sayfamızdan matbu evrak indirilip doldurulacak ve Enstitüye teslimedilecektir.) 2-Llisans ve yüksek lisans diploması veya mezuniyet belgelerinin aslı veya onaylısureti, 3-Transkrip (not döküm) belgesinin aslı veya onaylı sureti, (lisans ve tezli yüksek lisans başarı not ortalamalarının 100lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin öğrenci işlerinden alınması, bu belgesi olmayan adaylarda ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 4lük sistemdeki notların 100lük sistemdeki karşılıkları tablosu esasalınacaktır.) 4-ALES sonuç belgesi (son 3 yıl, 2013 İlkbahar ve sonrası dönemlergeçerlidir.) 5-Yabancı dilbelgesi, 6-Nüfus cüzdanın onaylı fotokopisi ve 2 adet vesikalıkfotoğraf,
Değerlendirme :Adayın başarılı sayılabilmesi için; ALES puanının %50'si, lisans mezuniyet not ortalamasının % 10'u, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %15'i, bilim sınavının %25'inin (bilim sınavı yazılı veya sözlü olarak yapılabilir) toplamının en az 70 olması gerekir. Ancak, adayın bilim mülakat sınavından en az 70 puan almış olması gerekir. Bilim mülakat sınavından 70den daha düşük not alanların başarı notları hesaplanmaz. Doktora giriş puanı 70 veya daha fazla olan adaylar, aldıkları puanlara göre sıralanarak kontenjan dahilinde doktora programlarına kabul edilirler.
TEZLİ YÜKSEK LİSAN VE DOKTORAPROGRAMLARININ
II. ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANSPROGRAMLARI
KabulKoşulları
a) Bir lisans derecesine sahip olmaları gerekir. Yurt dışından mezun olanların Yükseköğretim Kurulunca verilmiş denklik belgesi almaları zorunludur. (Başvuru esnasında belgenin aslıgetirilecektir.) b) Transkript belgesi (Lisans tamamlama programından mezun olan adayların lisans transkripti ile beraber ön lisans transkriptini de getirmelerigerekmektedir.) c) ALES ve YDS puanına sahip adaylar, bu belgelerini başvuru evraklarınaekleyebilirler. d) Askerlik durum belgesinin aslı (Mayıs 2016 tarihine kadar askerlik ile ilişiklerinin olmadığına dairbelge), e) Adayların şahsen veya noter vekaleti ile başvurusu zorunludur. Eksik evrak ve posta yoluyla yapılan başvuru kesinlikle kabuledilmeyecektir.
Başvuru için gereklibelgeler
1- Ön Kayıt Formu (web sayfamızdan matbu evrak indirilip doldurulacak ve Enstitüye teslimedilecektir.) 2- Lisans diploması veya mezuniyet belgesinin onaylısureti, 3- Transkript belgesinin aslı veya onaylı sureti, (lisans başarı not ortalamalarının 100lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin öğrenci işlerinden alınması, bu belgesi olmayan adaylarda ise YÖK Başkanlığının 4lük sistemdeki notların 100lük sistemdeki karşılıkları tablosu esasalınacaktır.) 4- Nüfus cüzdanın onaylı fotokopisi ve 2 adetfotoğraf,
II. Öğretim tezsiz yüksek lisansdeğerlendirme
Adayların mezuniyet not ortalamaları (transkript) ile bilim alanında yapılacak yazılı sınavından alınan puan değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Hesaplama: BP= Mezuniyet ortalaması %60+ Bilim yazılı sınavı notu %40 şeklindedir. En yüksek puan alan adaydan en düşük puan alan adaya doğru bir sıralama yapılır. Bu sıralamada puanı en yüksek olan adaydan başlanarak kontenjan sayısı kadar aday, programa kayıt yaptırmaya hak kazanacaktır. Belirtilen kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırmayanlar haklarını kaybedeceklerdir. Bunların yerine başarı puanı sıralamasına uymak koşulu ile asıl listeden kayıt yaptırmayan aday sayısı kadar bir yedek liste ilan edilecektir. İkinci bir yedek liste ilan edilmeyecektir. Hesaplama sonucunda eşit puana sahip adaylardan lisans mezuniyet not ortalamasına göre öncelikverilir.
|