Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi 5. Yılını Kutladı
Şanlıurfa’nın ve bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden olan Harran Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 5 yıl önce hizmet vermeye başlayan tüp bebek merkezi açıldığından beri çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin umudu haline geldi.
Şanlıurfa ve bölge halkına hizmet veren Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi hizmete açılışının 5. yılında çocuk sahibi olmak isteyen ailelere umut olmaya devam ediyor. Prof. Dr. Muhammet Erdal Sak, Tüp Bebek Merkezinde yeni teknik donanımlarla vatandaşlara ileri düzeyde hizmet verildiğini söyledi.
Şanlıurfa’nın ve bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden olan Harran Üniversitesi Hastanesi bünyesinde 5 yıl önce hizmet vermeye başlayan tüp bebek merkezi açıldığından beri çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin umudu haline geldi.
Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Muhammet Erdal Sak, Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi olarak hizmete açılışının 5. yılını kutladıklarını belirtti.
Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezinin Güneydoğu Anadolu’da kamuda ilk olarak açılan tüp bebek merkezi olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sak, “2016 yılı aralık ayından itibaren hizmet veren Harran Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezimiz Güneydoğu Anadolu’da kamuda ilk olarak açılan tüp bebek merkezi olarak hizmet vermeye devam ediyor. Merkezde Ovülasyon indüksiyonu (yumurtlama tedavisi), suni döllenme, klasik tüp bebek (IVF), mikroenjeksiyon (intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu / ICSI) ve diğer mikro manipülasyon yöntemleri (assisted hatching, defragmantasyon, blastomer biyopsisi) ile testis biyopsisi gibi tanı ve tedavi yöntemleri, laparoskopik ve histeroskopik cerrahi girişimler uygulanmaktadır. Bu işlemler, özel ameliyathane şartlarında yapılırken ayrıca merkezde, androloji ve embriyoloji laboratuvarı bulunmaktadır” dedi.
Tüp Bebek Merkezinde birçok ailenin çocuk özlemini giderdiklerini ifade eden Prof. Dr. Sak,
“Merkezimizde şu ana kadar birçok aile çocuk özlemini gidermiş olup, bu ailelerin farklı merkezlerde tüp bebek denemesi yapıp başarısız olduğu, yine zorlu bireyselleştirilmiş tedavi gerektiren hastalar olduğu tespit edilmiştir. Merkezimizde Tüp bebek hizmetinin tam donanımlı bir hastanede sunulması, çiftlere birçok yönden avantaj sağlamaktadır. Bu avantajların başında hastaların, hastanenin tüm alt yapı imkanlarından faydalanabilmesi gelmektedir. Tüp bebek uygulamasının tam donanımlı bir hastane ortamında gerçekleştirilmesi, hastanedeki tüm bölümlerin iş birliği halinde çalışılması açısından da önemlidir” diye konuştu.
Tüp Bebek Merkezinde yeni teknik donanımlarla halkımıza ileri düzey hizmet verildiğinin altını çizen Prof. Dr. Sak şunları söyledi:
“Yeni açılan tüp bebek merkezlerinde genellikle başarı oranı erken aşamada yakalamanın zor olduğu görüyoruz fakat merkezimiz akademik uzman kadrosu ve ekip çalışması ile bu başarıyı erken yakalamıştır. Her geçen gün teknolojik alt yapısını güncelleyen merkezimiz yeni teknik donanımlarla halkımıza ileri düzey hizmet verir duruma gelmiştir. Tüp bebek yöntemi ve yardımcı üreme tekniklerinin gelişmesinden sonra, bu yöntemlerle oluşturulan embriyolarda daha gebelik elde edilmeden genetik açıdan inceleme mümkün olmuştur. Merkezimizde anlaşmalı laboratuvarlar ile bu işlemde gerçekleşmekte, yakında genetik tanı işlemi hastanemiz bünyesindeki laboratuvarlarda yapılmaya başlanacaktır. Merkezimizde yine ileri düzeyde laparoskopik ve histeroskopik girişimler gerçekleşmekte, tüp bebek öncesi gerektiği durumlarda kadınların kâbusu olabilen endometriozis, myom gibi tüm sıkıntılı durumlara laparoskopik olarak müdahale edilmektedir. Halkımıza ve bölge insanımıza üst düzey hizmet vermeyi hedef edinen tüp bebek merkezimiz, akademik kadrosuyla, üst düzey alt yapısıyla, dünya standartlarını yakalamış başarı oranlarıyla kendisini her geçen gün geliştirmektedir. Alışılagelmiş büyükşehirde tedavi görme süreci artık yıkılmış kendi bulunduğumuz şehirde ileri düzeyde bu hizmetler başarılı bir şekilde halkımıza verilmektedir”
Prof. Dr. Sak, Tüp Bebek Merkezinin bu aşamaya gelmesinde katkıları olan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik başta olmak üzere Dekan Prof. Dr. Halil Çiftçi’ye, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek’e ve emeği geçen tüm idarecilere, personelle ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Bu arada Tüp Bebek Merkezi, Haran Üniversitesi Hastanesi tüp bebek merkezi hastanenin A blok 3. katında yer alırken, bölümde 2 adet iki yataklı oda, 1 adet sperm verme odası, 1 adet androloji laboratuvarı, 1 adet embriyoloji laboratuvarı ve 1 adet OPU odası bulunuyor.