banner2
2004 Yılında Diyanet'ten Emekli olduktan sonra bir süre Emlak işi ile uğraştım. Baktım bu iş bizim işimiz değil, bu işte yalan, kandırma baş köşede oturur. Bu işi bıraktım. Avrupa ülkelerine göz diktim. Aman Allah'ım beterin beteri varmış, Avro, doları pek sevmedim, bu işide bıraktım. En iyisi mesleğimiz olan Hac, Umre işini yapmaya karar verdim.
20.Yıla yakındır bu kutsal görevi yapıyorum. Dünyada insanla uğraşmak en zor, meşakkatli şeydir. Bari emek karşılığı hak vardır. Bu süre içerisinde bir kaç A.Guru bu seyahat acentesı ile paket programlarla çalıştım. 13 yıla yakındır
TUR CENTER Ş.URFA ŞUBESİ HAC, UMRE ORGANIZASYONU İLE en çok yılda 2.3 kez umreci getirip götürüyorum.
Şirket olarak bana iyiliklerini sayamam. Kusursuz do st arayan dostsuz kalır.Bu işi severek yapıyorum. Yaş 70.şi geçmiş gençliği özlüyorum.
Bu yazıyı kabede yatsı Namazını beklerken yazıyorum. Sağımda, solumda boyu Dili, rengi, teni, giyim kuşağı değişik insanlar var. kabe 50.m. Ancak kiblemiz bir. Mekke'de bulunmak kabeyi tavaf etmek, kabeyi, seyretmek, Kabe'de Namaz kılmak Dünya'nın en büyük servetidir. Rutbesidir. mevki makamıdır.
Üzüldüğüm şeyler;her şey git gide bozuluyor. Hep eskiyi arıyoruz. Menfaat, dolar sevgisi her şeyin önüne geçmiş, Diyanette, şirketlerde, hocalar da bu işle uğraşan herkese az çok bu hastalık bulaşmış.İyi olan, hak gözetenlere adil paylaşım yapanlara selam olsun.
Sevilmeyen ikinci şey bu işi yapanlar ehil olmalı,helal harama dikkat etmelidir. Hac umreden önce Hacla Umreyle ilgili fıkhi konuları bilmek, öğretmek farzı ayındır.
Resmi hacılarda bayan görevli veriliyor. Hacilere mukabele okuyor.Erkek hocalar ilahi okuyor.Fıkhı, sosyal konular anlatılmıyor. Büyük bir eksiklik.
üçüncü sevilmeyen şey bazı firmalar Hac Umrede fiyat düşürüyor. Otel, yemek, ziyaret arabalarından da çalıyor. Doları aldıktan sonra saldım çayıra mevlam kayıra zihniyeti var. Hesap verme, denetim dolar severlerin semtine uğramaz .
Dördüncü sevilmeyen şey Hac Umrelerin gün sayılarının uzun olmasıdır. 35
Gün 40 gün 45 gün Hac, 20.25 Gün çok uzundur. Günler az olsa maliyetlerde düşer.
Besinci sevilmeyen şey, ibadetlerde çok hurafe uygulanıyor. Hacerül Esved Ağlama duvarı haline getirilmiş uzaktan selamlamak sünnettir. Öpmek menduptur.Hacerül esvedi öpmek farzı geçmiş. Umre sonrası Hanefi mezhebinde saçı kazımak traş olmak vaciptir.Umre Sünnet yapıyor traş vacip yapmıyor saçım bozulur diyor.Her şey eğitime bağlı
Altıncı şey;Kabede 360 cansız put vardı Allaha şirk koşuluyordu.Şimdi canlı putlar milyonları geçmiş.Tüm sıkıntılara rağmen 2024 Hac mevsiminde Arafata nakil,çadır,yemek
vakfe duası,Müzdelifeye varış,taş toplama, vakfe duası, Şeytan taşlama,ziyaret tavaf ve sa'yı, Kurban, traş, veda tavafı olmak üzere Haccın erkanlarını yerine getirerek Hac vazifemiz hitame ermiştir emeği olanlara duamız tamdır.
Hacla ilgili detaylı bir yazıyı ülkemize Peygamberler şehri Şanlıurfaya vardıktan,dinlendikten sonra yaza
cağım.İnşaallah...İman dolum tesislerine bizi ulaştıran, buluşturan Allaha ne kadar hamd etsek azdır
Rabbim helal para ile Kutsal beld elere gelmeyi layık olanlara nasip eylesin.Vicdan Cüzdan arasından
Kurtulma dileklerimle.....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.