Haliliye Devlet Hastanesi randevulu sisteme geçti-Nasıl randevu alınır?
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Haliliye Ek Binası olarak kullanılmaya başlanan eski adı ile OSM hastanesi diye bilinen Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kuruluşumuzda “MHRS” Merkezi Hekim Randevu Sistemi bu gün itibariyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. “MHRS” Merkezi Hekim Randevu Sistemi Nedir? nasıl randevu alınır? randevu almak istiyorum diyorsanız bu haberi okuyun
Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Haliliye Ek Binası olarak kullanılmaya başlanan eski adı ile OSM hastanesi diye bilinen Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kuruluşumuzda “MHRS” Merkezi Hekim Randevu Sistemi bu gün itibariyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır.
Konu ile ilgili açıklama yapan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi – Başhekim İbrahim Halil H.KEŞKÜŞ;
Hastalandığımızda Hastaneye muayene için gitmek istediğimizde öncelikle hangi branşta muayene olacaksak sabahın erken saatlerinde sağlık kuruluşuna müracaat edip sıra almamız gerekir. Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm projelerinden olan MHRS sistemi ile 2010 yılından bu yana vatandaşlarımızın sıra beklemeden muayene olabilmesini sağlamaktadır.
MHRS Hastane Randevu Sistemi ile hastanemizde sıra beklemeden muayene olabilirsiniz.
“MHRS” Merkezi Hekim Randevu Sistemi Nedir?
Merkezi Hekim Randevu Sistemi; vatandaşların Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri için Alo182 hattından Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni arayarak canlı operatörlerden veya web üzerinden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır.
Randevu Nasıl Alınır?
Alo182 Aranarak; Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır.
182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. kimlik numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.
Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.
İnternet üzerinden randevu alımı; Vatandaşlar, 182?nin yanı sıra "Online Randevu Sistemi" aracılığıyla da randevu alabilmektedir.
Vatandaşlar, randevu almak istedikleri Merkezi Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki "Online Randevu" linkine basarak, "Vatandaş Giriş" ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir.
Randevu Nasıl İptal Edilir?
Alo182 Aranarak; Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır.
182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. kimlik numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.
Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.
İnternet üzerinden randevu iptali; Merkezi Hekim Randevu Sistemi "Online Randevu" ekranına T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.
"Randevu Geçmişi" kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır.
"Randevu İptal" kısmına tıklayarak randevu iptal edilir dedi.