banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Kenan Poleo Kahramanmaraş Fenerbahçe Erkan Taşkıran

Şanlıurfa’da Kadınlardan Gazze İçin Oturma Eylemi

Şanlıurfa’da bir grup duyarlı kadın, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkının sesi olmak amacıyla anlamlı bir protestoya imza attı. “Dünyadaki en sağır edici ses; acı çeken milyonlarca mazlumun suskunluğudur” sloganıyla harekete geçen kadınlar, Urfa City AVM önünde bir araya gelerek oturma eylemi gerçekleştirdi.

Katılımcılar arasında her yaştan kadın bulunurken, özellikle gençlerin ilgisi dikkat çekti. Eyleme katılan kadınlar, Gazzede yaşanan zulme ve insan hakları ihlallerine sessiz kalmanın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Eylem sırasında ellerinde “Gazze’ye Sessiz Kalma”, “Zulme Karşı Ses Ver” ve “Mazlumların Sesi Ol” yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, Filistin’deki kardeşlerinin acısını paylaşmak ve dünyaya güçlü bir mesaj vermek istediklerini belirttiler.


Oturma eylemi sırasında yapılan dualar ve okunan ayetlerle, Gazze’de hayatını kaybedenlerin ruhlarına Fatiha gönderildi. Eylem, sessiz bir şekilde sona ererken, kadınlar bu tür etkinliklerle Gazze halkının yanında olduklarını ve zulme karşı durmaya devam edeceklerini belirttiler. (RHA AJANS) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.