Gülpınar, UCLG-MEWA Toplantısında Şanlıurfa'yı anlattı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Miras Şehirleri Ağı Toplantısı’na katıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA), Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Miras Şehirleri Ağı Toplantısı’na katıldı. Başkan Gülpınar, Şanlıurfa’nın tarih, turizm, gastronomi ve müzik alanında öncü bir şehir olduğuna dikkati çekti.
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG - MEWA) Yönetim Kurulu Toplantısı ve açılış oturumu Karatay Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
BAŞKAN GÜLPINAR, “ŞANLIURFA AÇIK HAVA MÜZESİ GÖRÜNÜMÜNDEDİR”
Toplantıda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Modernle klasiğin, eski ile yeninin, sanayi ile tarımın, tarihle kültürün, sanatla turizmin harmanlandığı, 12 Bin Yıllık Efsane Şehirdir Şanlıurfa... İnanç ve kültürlerin toprağında doğduğu, Medeniyetlerin kavşağında buluştuğu, İlk buğdayın ovasında ekildiği, Mimarinin ve ilahi dinlerin ilk defa tapınaklarında şekillendiği, Tarihin Başlangıç Noktasıdır Şanlıurfa... Şanlıurfa; yapılan arkeolojik kazılarla tarihin yeniden yazılmasına vesile olan, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleriyle adeta bir "Açık Hava Müzesi" olarak adlandırılan, tarih boyunca birçok medeniyeti bağrında yaşatmış, zenginliğini farklı kültürlerden beslenerek kazanmış, mozaik bir şehirdir. Fiziksel, tarihi ve kültürel varlıklarıyla Şanlıurfa farklı turizm aktivitelerine de zemin oluşturacak yüksek potansiyele sahiptir. “Kutsal bir şehir” olan Şanlıurfa, sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel miras ile aynı zamanda bir “Açık Hava Müzesi” görünümündedir.” Diye konuştu.
BAŞKAN GÜLPINAR, “HERKESİ ŞANLIURFA’YI GÖRMEYE DAVET EDİYORUM”
Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi turizm alanlarının geçmişten günümüze ışık tuttuğunun altını çizen Başkan Gülpınar, Hz. Eyyüp Peygamberin çilegahı, Hz. İbrahim’in mekânı, Halil-ür Rahman Gölü, "Şuayb Şehri", “Harran Harabeleri”, Amazon Kraliçeleri Mozaiği, Göbekli Tepe, "Karahantepe",Dünyanın en büyük Nekropol alanı olarak kabul edilen "Kızılkoyun Mağaraları", Bütün ihtişamıyla dimdik ayakta duran "Tarihi Urfa Kalesi" Dünyanın ilk İslam üniversitesi olarak kabul edilen "Harran Harabeleri", Neolitik döneme ait olduğu tespit edilen Dünyanın en eski heykeli "Balıklıgöl Heykeli"… Şanlıurfa'nın Dünyaya Sunduğu Eşsiz Değerlerdir. Şanlıurfa öyle bir şehir ki; Tarih açısından bakarsanız bu şehir sade bir 'Tarih Şehri', Müzik Açısından bakarsanız sade bir ‘Müzik Şehri' Gastronomi Açısından bakarsanız bu şehir sade bir ‘Lezzet Şehri’ Tarım Açısından bakarsanız sade bir 'Tarım Şehri', demekten alamazsınız kendinizi.” Diyerek toplantıya katılan herkesi Şanlıurfa’nın eşsiz güzelliklerini görmeye davet etti.
BAŞKAN GÜLPINAR, “ŞANLIURFA İÇİN YENİ VİZYONLAR OLUŞTURACAĞIZ”
Başkan Gülpınar, "Büyükşehir Belediyesi olarak kadim tarihimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Bu nedenle eşsiz bir kültürel ve sosyo-ekonomik birikime sahip olan Urfa'nın günümüze ulaşan maddi ve manevi birikimlerini korumayı bizim en büyük vazifemiz olarak görüyoruz. Şanlıurfa’nın bu zenginliğini en iyi şekilde planlanıp değerlendirilmesi ve dizayn edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Valiliğimizle beraber UNESCO’nun belirlediği kriterlere göre yeni vizyonlar oluşturmaktayız. Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kültürel mirasımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.