Göbeklitepe, Balıklıgöl, Amazon Mozaikleri EMITT Fuarında tanıtıldı

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran, Amazon Mozaikleri, müzeler, mutfak kültürü, konaklama olanakları gibi turizm öğelerinin çok geniş kitlelere tanıtılma fırsatına dönüştü

Göbeklitepe, Balıklıgöl, Amazon Mozaikleri EMITT Fuarında tanıtıldı



İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde bu yıl 22’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına (EMITT) Şanlıurfa kamu kuruluşları ve belediyeler ile birlikte katılan turizm işletmeleri, önümüzdeki turizm sezonu için umutlandıklarını bildirdiler.
EMITT Turizm fuarının üçüncü gününde Şanlıurfa standı ziyaretçi akınına uğramaya devam etti. Şanlıurfa standını bugün ziyaret edenler arasında İl Kültür Müdürlüğü ve Şanlıurfa turizm işletmelerinin davet ettiği Avusturya, Hindistan, Japonya, Kore, Endonezya, Malezya ve Özbekistan’dan fuara katılan ülke temsilcileri ile turizm işletmeleri temsilcileri yer aldı.
Şanlıurfa standı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İstanbul Eski Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın yanı sıra iş, siyaset ve sanat camiasından çok sayıda ismi ağırladı.
Fuarı ziyaretinde Şanlıurfa’nın zengin tarih ve kültür dokusuna değinen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman, kendisine ikram edilen mırra adıyla bilinen acı kahvenin de Şanlıurfa’nın kültüründe önemli bir yeri olduğunu, bunun da mutlaka tescil edilmesi gerektiğini söyledi.
Memleketi Şanlıurfa’nın uluslararası bu fuarda turizm işletmeleriyle birlikte yer almasının çok anlamlı olduğunu belirten Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ise, “Şanlıurfa’nın turizm potansiyelinin değerlendirilmesi için çok önemli yatırımlar yapıldı. Bugün bu fuarda bulunarak, uluslararası arenada Şanlıurfa’nın tanıtılması, turizmcilerin Şanlıurfa standına davet edilmesi ve yakın ilişkilerin kurulması kısa vadede bile önemli geri dönüşler sağlayacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Fuara Şanlıurfa standında katılan turizm işletmeleri, fuar vesilesiyle görüşme imkanı buldukları turizm işletmeleri ve organizasyonlarla gerçekleştirdikleri buluşmalarda, turistik gezilerde Şanlıurfa’nın rotaya dahil edilmesi için hem Şanlıurfa’nın tanıtımını yaptı hem de iş bağlantıları kurdular.
Şanlıurfa standında üçüncü gün önemli bir yoğunluk yaşanırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi müzik ekibi de TÜYAP fuaye salonunda sunduğu müzik ziyafetiyle dikkat çekti. Birbirinden güzel Urfa türkülerini dinleyen fuar ziyaretçileri, aynı yerde yoğrularak dağıtılan çiğköfteden tatmak için de uzun kuyruklar oluşturdular.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, fuarın üçüncü gününde gerçekleşen kontakların ümit verici olduğunu kaydederek, “Şanlıurfa tarihi ve kültürü ile kadim bir şehrimiz. Şehrimizi burada tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulduk, organizasyonun üçüncü gününde sıra gecesi ekibimiz ziyaretçileri Urfa müzikleriyle tanıştırdı. Burada da tescilli ürünümüz olan çiğköfteyi binlere kişiye tattırma fırsatı bulduk. Fuara katılan turizm işletmelerimiz, özellikle Nisan ve Mayıs ayına rezervasyonlar aldıklarını ifade ettiler. Turizmin zirvesi diyebileceğimiz bu fuarın, Şanlıurfa açısından oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Bizimle birlikte fuara katılan, organizasyonu gerçekleştiren ve destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Göbeklitepe, Balıklıgöl, Harran, Amazon Mozaikleri, müzeler, mutfak kültürü, konaklama olanakları gibi turizm öğelerinin çok geniş kitlelere tanıtılma fırsatı bulunan fuara katılan kamu kurumları ve turizm işletmeleri, özellikle yabancı ülkelerden Türkiye’ye turistik organizasyonlar gerçekleştiren şirketlerle temas kurarak Şanlıurfa’nın turizm potansiyelini yükseltmeyi amaçlıyor.