Gaziantep'te 5 bin 400 dersliğe ihtiyaç var

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, ildeki mevcut 2 bin 32 dersliğin yanında 5 bin 400 dersliğe daha ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Gaziantep'te 5 bin 400 dersliğe ihtiyaç var

Gaziantep’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gaziantep Eğitim Çalıştayı' ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, çalıştay ile Gaziantep eğitiminde bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Gaziantep’te okul öncesinin geliştirilmesinin temelinde önemli sıkıntıların olduğunu belirtenYanmaz, Gaziantep’in mevcut 2 bin 32 dersliğin yanında 5 bin 400 dersliğe daha ihtiyacının olduğunu ifade etti.

Çalıştayda, ilin eğitiminde bir farkındalık oluşturabilme adına uzmanlardan yararlandıklarını söyleyen Yanmaz, “22 masada özellikle akademik başarıyı artırmaya yönelik bir çalışma başlattık. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra okul öncesinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerimiz de burada var. Şuanda ilimizde okul öncesinin geliştirilmesinin temelinde sıkıntılar var. İlimiz başarı noktasında 78’inci sırada yer alan bir il. Biz burada temelden başlamak istiyoruz. İlkokulda sanatsal faaliyetler ve sportif etkinlikler ile etkin hale gelmesiyle yine ortaokulda TEOG’a yönelik çalışmalar yapılarak bir planlama doğrultusunda öğrencilerimizin hem çocukluklarını yaşaması hem de başarıya en iyi şekilde ulaşabilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep TEOG’ta son sıralarda

Çalıştayda görev alan uzman ve akademisyenler tarafından okul öncesinin geliştirilmesi, TEOG’ta akademik başarıyı artırma ile LYS ve YGS’ye yönelik konuların ele alındığını belirten Yanmaz, “Tabi ki ilimizde TEOG’ta son sıralarda, ilk bakışta sanki Gaziantep’te eğitimde hiçbir şey olmuyormuş gibi algı yaratılmasına arzu etmiyoruz. Ama bir farkındalık oluşturmak, ortak bir çalıştay ile bu işe öğretmenlerimizi de katarak 4 gün sürecek ve toplamda 38 masa var. Bu masaların 16’sı derslere yönelik çalışmalar diğerleri ise okul öncesinin geliştirilmesi, TEOG’ta akademik başarıyı artırma, LYS ve YGS’ye yönelik, Suriyeli öğrencilerimizin durumlarına yönelik, yine kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve birde önemsediğimiz bir diğer konu olan eğitim başarısının artırılması projesini (EBAP)’ı tanıttık.” şeklinde konuştu.

“5 bin 400 dersliğe ihtiyacımız var”

Gaziantep’teki okulların fiziki anlamda da bazı sıkıntılarının olduğunu ancak bu sıkıntıları gidermek için çalışmalar yaptıklarını belirten Yanmaz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Bu anlamda büyükşehir ile ilçe belediyelerimizin büyük katkıları oldu. Fiziki anlamda eksiklerimiz gözükmüş olsa da neticede bunlar STK’larla hayırseverlerle ve devletimizin verdiği katkılarla gideriliyor. 2 bin 32 dersliğimiz şuanda yapılma aşamasında ve 119 okul projemiz var. Biz, derslik anlamında 5 bin 400 dersliğe ihtiyacımız var diyoruz ama bunlar çözülmeyecek sorunlar değildir.”

“Okuyan insan anlayan insandır”

Okumanın önemine de değinen Yanmaz, “Okuma ile ilgili okuma kültürünü oluşturmadığınız sürece siz başarılı olamazsınız. Okuyan insan anlayan insandır. Anlayan insan derdini anlatabilen ve insanlarla iletişim kurabilen insandır. Biz, hep lise ve üniversite sınavlarında paragraf sorularının uzun olduğu yönünde şikâyetler alıyoruz. Bu endişeyi kırabilme adına biz, geçen yılın Mayıs ve Haziran ayında Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı öğretmenlerimizden 542 tanesini uzman olarak yetiştirdik.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)