Fransa Ve Türkiye'yi Karşı Karşıya Getiren Sebepleri Sizler İçin Sıraladık

Tüm dünyanın odaklandığı doğu ak denizde Türkiye ile Fransa'yı karşı karşıya getiren sebepler nelerdir? Fransa-Türkiye ilişkileri ile ilgili analizin detayları haberimizde...

Fransa Ve Türkiye'yi Karşı Karşıya Getiren Sebepleri Sizler İçin Sıraladık

Sizlerle Fransa'nın Doğu Akdeniz'e Neden Türkiye'yi kış kışkırtıcı sözlerle taciz ettiğini, neden Cumhurbaşkanı macron Türkiye karşı saldırgan bir üslup kullandığını ve neden bölgede gerginlik arzuladığını analiz edeceğiz. 
Öncelikle Cumhurbaşkanı macron kendi ülkesinde oy kaybeden bir lider. Bu yüzden yeni seçimler için oy kazanmaya çalışıyor. çünkü Fransa'da aşırı sağcıların yükselmesiyle oylarında düşüş yaşayan makron yabancı düşmanlığı sergileyerek aşırı sağcıların oylarını hedefliyor. Bu yüzden Türk düşmanlığı yaparak popülerlik kazanmaya arzuluyor.
Öte yandan covid-19 salgını ile birlikte Fransa ekonomisi çok büyük bir sıkıntı da bu ekonomik problemleri Yunanistan ve Libya'da silah satışı sağlayarak bertaraf etmeyi amaçlıyor. bölgedeki herhangi bir çatışma ihtimali Fransa'ya silah satışı Yani para olarak geri dönüyor. bunun en bariz örneği Fransa ve Yunanistan arasında 12 milyar dolarlık bir savaş uçağı satışı gerçekleşmesi oldu.
 Yunanistan Fransa'dan tam 18 tane Rafael tipi savaş uçağı aldı. ilerleyen Aylarda da bir buçuk milyar dolarlık mühimmat almayı hedeflediğini açıklayan Yunanistan bu muhimattın çoğunu Fransa'dan almayı planlıyor.
Dış siyaseti ise Macron'un Türkiye saldırması için daha çok sebep var. Birincisi Fransa AB liderliğine oynayan bir ülke. Bu yüzden Fransa'nın liderliği için atak yapması adına bulunmaz bir dönem. Bu sebeple de Fransa AB'nin lideri olduğunu kanıtlamak için saldırgan Politikalar güdüyor.
 Aynı mahallede kendini kanıtlamaya çalışan Mahalle abileri gibi önüne çıkan atar yapmaktan geri durmuyor. Tabii gücünün yettiğine..
 Fransa ile Türkiye karşı karşıya getiren diğer bir konu ise Balkanlar…  Balkanlar hakkında Fransa, Türklerin ve Rusların etkisi altına giren bir Balkanlar istemiyorum diyerek Balkanlarda aktif siyaset politikasını açığa çıkartmıştır. bilindiği üzere Türkiye Balkanlarda 500 seneden fazla hüküm sürdü. yani 100 yıl önce Bursa ne kadar Türk ve Müslüman şehri ise Kosova'da aynı şekilde Türk ve müslümandır. dolayısıyla Türkiye'de hala Balkanlarda arasındaki Gönül Bağı aracılığı ile bölgede aktif olmak istiyor. işte bunu istemiyor Fransa…  Türkiye'yi Balkanlar'da bir tehdit gibi görüyor. 
Balkanlar gibi bir diğer rakip coğrafi ise Afrika'dır. Fransa sömürge döneminden herhangi bir Türk unsuru istemiyor. Çünkü Türkler aynı Balkanlar gibi Afrika'da da Yüzyıllar boyunca hükümran olduğu ve buralarda ciddi kültürel ve dini bağlarımızı bulunuyor. Fransa ise son 100 yılda Afrika'da ekonomik ve kültürel bir sömürü düzeni kurdu. Hatta 20'den fazla Afrika ülkesinin resmi dili hala Fransızca gerisini siz düşünün.
 işte Fransa bu sömürü düzenini bozmak istemiyor ama Türkiye'de imparatorluk döneminden kalan Afrika halklarıyla Tekrar iletişime geçmek ve Gönül Bağları kurmak için 2011'den beri ciddi faaliyetler yürütüyor. afrikalıları da bölgede sömürücü ve katliamcı Fransızlar yerine Türkleri görmekten memnun gözüküyorlar. İşte böylece Afrika'da da Türkler ve Fransızlar kafa kafaya geliyor. ismini çokça duyduğumuz Libya ise Afrika'nın bir giriş kapısı niteliğinde olduğu için çok fazlasıyla ile gündeme geliyor. öncesinde saydığımız nedenlerle Afrika'da amaçları çatışan Türkiye ve Fransa dolayısıyla Libya’da da karşı karşıya..
Öte yandan Fransa Libya'daki Petrol üretiminden kazandığı gelire de herhangi bir bölgesel rekabetçi istemiyor.
 Fransa ve Türkiye arasındaki güncel problemler dışında tarihten gelen birtakım anlaşmazlıklarda var. şimdi de tarihi türk-fransız çatışmaların hatırlayalım Fransa ile en büyük problemimiz Ermeni Asala terör örgütü hakkında. çünkü Fransızlar Zamanında kendi yurtlarında bu örgüte göz yumduğu, daha da Ötesi 2019 yılında 24 Nisan Sözde Ermeni soykırımını anma günü olarak kabul edildi.
 Terörizmin bir diğer ayağı olan PKK'yı da desteklemekten de Fransa geri kalmıyor. Adamlar Türkiye'nin ne kadar düşmanı varsa hepsinin sırtını sıvazlar. resmen Fransa Türkiye'nin NATO üyeliğini görmezden gelmiştir. resmi olarak Fransız hükümeti Suriye'de Türkiye müttefikliği yerine PKK ve YPG  ile işbirliği tercih etmiştir. Hatta daha da geriye gidersek Avrupa Biliğii müzakereleri zamanda da Fransızlar Türkleri AB görmek istememiştir ve Türkiye bir Avrupa ülkesi değil Asya ülkesi diyerek kapılarını Türkiye’ye kapatmıştır. NATO için de Fransa, NATO'nun beyin ölümü gerçekleşmiştir diyerek AB ordusu kurulması önerisi getirmiştir. Kısacası Türkiye ile Fransa arasında gerçekten gerginliği tırmandıracak bir çok sebep var ama Türkiye her fırsatta Doğu Akdeniz için diyalog yolunu tercih etse de Fransızlar Yunanlılar da gazlı yeni bir çatışma ortamı arıyor.
 savaş ve çatışmaların Dünyada ne kadar yıkama uğrattın unutan diğer dünya ülkeleri de doğu Akdeniz'deki bu Fransız ve Yunan kışkırtmaları göz yumuyor ve Türkiye'nin bölgedeki hukuki haklarını görmezden geliyor Türkiye için zor bir dönem ama nasıl ki bir karış toprak vermek yerine tüm dünyaya kafa tutmaya razı ise Doğu akdenizde bir damla su vermemek için gerekirse tüm dünya ülkelerini karşımıza almaya hazırız. Çünkü Biz bu toprakların ve mavi vatanın emanetçileriyiz atalarımızın bizlere bıraktığı bu mirası korumak boynumuzun borcudur.