FOX TV'nin Oynattığı Öğretmen Dizisi İçim MEB Göreve Davet Edildi

FOX televizyonunda 04 Mart 2020 Çarşamba saat 20.00'de yeni bir dizi yayına başlayan “Öğretmen” dizisin toplum ve öğrencileri üzerinde travmatik etki oluşturduğunu savunan uzmanlar yetkilileri göreve çağırdı.

FOX TV'nin Oynattığı Öğretmen Dizisi İçim MEB Göreve Davet Edildi

Konu ile ilgili özellikle sosyal medyada bir çok eleştiri yazısı yayınlanmasından sonra uzmanlar da konu ile ilgili görüşlerini dile getirmeye başladı. 
TV dizilerinden etkilenen insanların var olduğu bu toplumsal yapı özelliğimizle birlikte, eğitimle ilgili ciddi sorunlar yaşadığımız günümüz koşullarında, bu dizi hakkında Millî Eğitim Bakanlığı, Eğitim Fakülteleri, öğretmenler, PDR öğretmenleri, psikologları konu ile ilgli çalışma ve açıklama yapmaya davet eden Harran Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Haldun Özbudun, Senaryo gereği, öğrencilerini rehin alan, okulunu bombalayan, öğrencilere travma yaşatan, bir "sözde" öğretmen karakterinin baş rolde olduğu bu dizi, olumsuz birçok davranış içeriyor. dedi.

KONU İLE İLGİLİ OLARAK SOSYAL MEDYA HESABINDA PAYLAŞIMDA BULUNAN öZBUDUN ŞUNLARI SÖYLEDİ:

Fox TV “Öğretmen” Dizisinin Travmatik Etkisi
04 Mart 2020 Çarşamba saat 20.00'de yeni bir dizi yayına başladı.
Konuyla ilgili sosyal medya taramasından sonra görülen genel izlenim: (Eleştirilerin özeti)
a) Dizi, öğretmenlik mesleğini rencide edici, öğrencilere ve öğretmenlere olumsuz davranış telkin edici, eğitimde şiddeti övücü ve özendirici özellik içeriyor.
b) Senaryo gereği, öğrencilerini rehin alan, okulunu bombalayan, öğrencilere travma yaşatan, bir "sözde" öğretmen karakterinin baş rolde olduğu bu dizi, olumsuz birçok davranış içeriyor.
c) Dizi, öğrencilerde "toplumsal farkındalık" yaratmak için yasal ve sosyal birçok yöntem varken, yasa dışı ve şiddet içeren, bilimsel olarak kabul edilemez bir modeli örnekliyor ve özendiriyor.
d) Dizi, eğitim psikolojisi açısından çok sakıncalı olarak, şiddeti normal olarak gösteriyor ve özendiriyor.
e) Eğitimin bilimsel, insancıl yöntemleri varken, dizide akıl dışı uygulamalar okulda bir modelmiş gibi gösteriliyor ve özendiriliyor.
(Daha önce başka bir TV’de oynamış olan “Asmalı Konak” dizisindeki “Dicle” karakterinin, tedavi amaçlı kullandığı "senaristin uydurduğu, gerçekte var olmayan" bir sözde ilacın varlığına inanan insanlarla aynı toplumda yaşıyoruz. Ki bu insanlar, gerçek olduğuna inandıkları “hayali ilacı” almak için ilgili TV kanalına başvurmuşlardır.)
TV dizilerinden etkilenen insanların var olduğu bu toplumsal yapı özelliğimizle birlikte, eğitimle ilgili ciddi sorunlar yaşadığımız günümüz koşullarında, bu dizi hakkında Millî Eğitim Bakanlığı, Eğitim Fakülteleri, öğretmenler, PDR öğretmenleri, psikologlar ne diyor acaba?