Fahiş Kira Artışları TBMM Gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, yaşanan depremler sonrası Şanlıurfa dahil diğer illerde yaşanan fahiş kira artışlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Fahiş Kira Artışları TBMM Gündeminde

Hazırlamış olduğu yazılı soru önergesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunan CHP’li Vekil Aydınlık, “acımız yetmezmiş gibi bir de bu tür sorunlarla karşılaşıyoruz. Ne yazık ki yaşanan depremlerden Şanlıurfa’mız dahil 11 ilimiz etkilendi, binlerce bina yıkıldı, binlerce hane dağıldı ve haliyle depremzede vatandaşlarımız bölgede sağlam kalan binalara ya da başka illere taşınmaya başladı ama burada da fahiş artışlarla karşı karşıya kaldık. Bu kabul edilemez, bu gibi zor zamanlarda dayanışma içinde olmalıyız. Bir evin ederi nedir üç aşağı, beş yukarı bellidir ama fiyatlara bakınca resmen dudak uçuklatıyor. Bu tür fahiş artışların önüne acilen geçilmeli” dedi.
İLGİLİ BAKANLIKLAR DERHAL BU DURUMUN ÖNÜNE GEÇMELİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sorularını yönelttiğini hatırlatan Aziz Aydınlık, “bu konuda ilgili bakanlıklar; Adalet, Hazine ve Maliye, Çevre ve Şehircilik ve Ticaret Bakanlığı’nın ortak bir çalışma yapması gerek. Çünkü bu afetin sonucu gayrimenkul yönünden birileri tarafından kötüye kullanılıyor. Buna Şanlıurfa’da da tanık oluyoruz; hiç olmayacak kira fiyatları, hiç olmayacak satılık ilanları ile karşılaşıyoruz. Depremzede vatandaş zaten perişan durumda bir de bu tür şeylere maruz kalması hiç istemeyeceğimiz bir şey. O nedenle Sayın Bakan Murat Kurum’dan ve diğer bakanlardan gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
BAKAN KURUM’A YÖNELTİLEN SORULAR
1)    Fahiş kira artışı tespit edilen ilan sayısı nedir?
2)    Fahiş artış tespit edilen satılık ilan sayısı nedir?
3)    Mevcut kiracılardan fahiş artış talep edenler hakkında bir işlem yapılmakta mıdır?
4)    Bugüne kadar bu konuya ilişkin yapılan işlem sayısı nedir?
5)    İlgili bakanlıklarla birlikte ne tür çalışmalarınız vardır?
6)    Şanlıurfa’da bu konuya ilişkin yapılan işlem sayısı nedir?
7)    Ne tür işlemler yapılmıştır?
8)    Fahiş fiyatların önüne nasıl geçmeyi planlıyorsunuz?