Çelik; siyasetçiler hem alaylı- hem mektepli oluyor

Çelik; siyasetçiler hem alaylı- hem mektepli oluyor

SİYASET AKADEMİSİNDE KONUŞAN ÇELİK; SİYASETÇİLER HEM ALAYLI- HEM MEKTEPLİ OLUYOR

AK Parti tarafından yürütülen Siyaset Akademisinde açılış konuşmasını yapan Doç Dr. Hüseyin Çelik; “Siyaset Akademisi ile siyasetçiler hem alaylı- hem mektepli oluyor” dedi.

 

AK Parti tarafından yürütülen Siyaset Akademisi bugün Urfa City (Mozaik AVM)’de saat 10:00’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in açılış konuşmasıyla başladı.

Siyaset akademisi Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sunuculuğunu AK Parti il yönetim kurulu üyesi Mustafa Yavuz’un yaptığı programa ilk önce kürsüye AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür gelerek kısa bir konuşma yaptı.

Av. Düşünür; “AK Parti Siyaset Akademisi yeni dönemi başlıyor. Siyaset Akademisinde şimdiye kadar yaklaşık 30 bin insan eğitim gördü. Siyaset Akademisi ile siyasal hayatta nitelik artıyor. Siyasette niteliğin ve seviyenin artması AK Partinin temel amacıdır. AK Parti Siyaset Akademisinin hedefi nitelikli siyasetçi yetiştirmek ve siyasal normların yükselmesini sağlamaktır. Siyasetçinin hedefi sadece hizmet olmalıdır” dedi. Başkan Düşünür katılımlarından dolayı Başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik olmak üzere herkese teşekkür etti.  

Açılış konuşması yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başta CHP olmak üzere muhalefetin siyaset anlayışının yanlış olduğunu ifade etti.

Çelik; “AK Parti ile siyaset algısı değişiyor. Öyle uluorta çık ve siyasette gir, siyaset ol devri kapanıyor. Siyaset akademisi ise siyaset bir mektep haline geldi. Hani derler ya “Alaylı ve mektepli” işte AK Parti siyasetçileri hem “alaylı hem mektepli” yetiştiriyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; “Memleketimizde çoğu zaman bilgi sahibi olmadan kanaat sahibi oluyoruz. Bu yüzden tarihimizi iyi okumalıyız. Bugün siyasi partilerde siyaset yapanların kimler olduğunu iyi bilelim. İbni Haldun “Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez” der. Araba kullanırken önümüze bakarız. Ama arada bir dikiz aynaya bakarak arkamızda ne var ne yok diye bakarız. Hayat da bu dur, siyasette budur. Geçmişe saplanıp kalmamalıyız. Geçmişimiz bilelim ama takılıp kalmayalım. Geçmişe ne tapalım ne de küfredelim. “Tarihte önemli işler yapmışız. Üç kıtada at oynamışız” diyoruz. Evet öyle ama sen şimdiye bak. Avrupada bir buluş oluyor biz diyoruz ki, bunun ilk buluşunu Müslümanlar yapmıştı. İlk buluş önemli ama üstünü inşa etmeliyiz. Yani birine bir çekirdek veriyorsun. O adam onu alıyor ekiyor, fide oluyor, fidan oluyor ve meyve veriyor, öte tarafta sen diyorsun ki, “onun çekirdeğini ben vermiştim” diyorsun. O meyvesini yiyor sen hala çekirdektesin.

Cumhuriyet ve Demokrasi aynı şey demek değildir. Birileri bize ilkokuldan beri yalan söyledi. Demokratik cumhuriyet dediler. Ama özünde maalesef böyle bir şey yok. Bir daha çok bürokratik bir görüntü veriyoruz.

Namık kemal simsiyah karısına “Gülbeyaz” demekle beyaz olamaz veya dünyası yıkılmış bir adama mesut ismi verseniz mesut olmaz. Yada yüzünden aptallık akan birine Zeki ismi vermekle o adam zeki olmaz. İşte anayasamızda laik demokratik deniyor. Demekle olmaz ki, Ben 1959 doğumluyum. Eli yılda ben beş darba yaşadım. Darbeye yeltenme hareketlerini saymıyorum. “Sarıkız, eldiven, yakamoz” ve daha neler neler. Bunları yaşadıktan sonra laik demokratik cumhuriyet demek öz ile yaşananları bir kılar mı? Dedi.

KCK davasının şova dönüştüğünü ifade eden Çelik; “Kürtçe dil için bilinmeyen ve anlaşılmayan bir dil deniliyor. O zaman bizde TRT 6 için bilinmeyen bir dilde yayın yapan TRT kanalı diyelim” diyerek tepki gösterdi.

 

CHP’nin siyaset anlayışına uzun uzun değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yapılan seçimlerin ve halkı aptal yerine koyan anlayışa değindi. Çelik; Halk çok partili sisteme geçildikten sonra halk CHP’ye öyle bir tokat attı ki, sesi ta Bağdat’tan duyuldu. O tokattın parmak izleri hala CHP’nin suratında duruyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in konuşmasından sonra ara verildi.

Verilen arada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve heyeti 22. Dönem Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan’ın düğününe katılmak üzere Suruç’un Ziyaret köyüne gitti.

İkinci oturumda, Siyaset Akademisinin ilk dersi Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Fakültesinde ‘Misafir Öğretim Görevlisi’ olarak 3 yıldır ders veren ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı ve Eğitim-Sendika Uzmanı Tarkan Zengin “Siyasal İletişim” konusunda verdi. Zengin; “AK Parti ile siyaset anlayışı değişti. Dünya değişirken yerimizde kalmamızın bir anlamı olmazdı.” Dedi.

Konuşmasında sık sık iletişimin önemine değinen Tarkan Zengin, VTRlerle konuşmasını destekledi.

Eğitimci Tarkan Zengin’den sonra ikinci dersi vermek üzere Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve AK Parti MKYK üyesi Doç. Dr. Mazhar Bağlı  kürsüye çıktı. Doç Bağlı; “Demokratikleşme sürecinde ana hatlar” başlıklı konuşmasında demokratik sürecin önemine değindi. Demokratik süreçle birlikte varlığı inkar edilen insanların hatırlandığı ve özgüven sürecinin başladığını kaydetti. Konuşmasının sonunda soruları cevaplayan Doç. Dr. Mazhar Bağlı; “Anlayışımız değişiyor. İnsana olduğu gibi değer vermek zorundayız” dedi.

Siyaset akademisi dersine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu ve kayıt yapan katılımcılar hazır bulundu.

www.balikligol.com