banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Haberleri Balıklıgöl Sanlıurfa Haberleri Türkiye

Şanlıurfa’da Fıstık Üreticilerini sağanak ve dolu vurdu

  Bölgedeki fıstık üreticileri, ani bastıran yağmur ve üst üste etkili olan dolu yağışı sebebiyle büyük maddi kayıplar yaşadı.

Tonlarca Fıstık Telef Oldu

Şuro Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, olayla ilgili yaptığı açıklamada, dolu yağışının toplanmış binlerce ton fıstığı telef ettiğini belirtti. Çoban, “Köylüler ve fıstık üreticileri ciddi zorluklar yaşadı. Çamurlu toprak yollar nedeniyle araçlar hareket edemezken, traktörler bile tarlalardan çıkamadı. Çiftçiler ve işçiler saatlerce mahsur kaldı,” ifadelerini kullandı.

Çiftçiler Afet Bölgesi İlanı İstiyor

Bölgedeki köylüler ve fıstık üreticileri, yaşanan büyük zararın ardından Tarım Bakanlığı'ndan acil afet bölgesi ilan edilmesini talep ediyor. Çiftçiler, ürün kayıplarının karşılanmasını ve zararlarının telafi edilmesi için devletin yardımını bekliyor.(RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/lsphp/session/lsphp70) in Unknown on line 0