Dörtyol'da provokasyon talimatı şöyle;

Dörtyol'da provokasyon talimatı şöyle;

 

Dört polis memurun şehit olduğu Dörtyol'daki saldırı ve olayları inceleyen istihbaratçıların raporuna star ulaştı. Başbakan Erdoğanve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a sunulan istihbarat raporunda, saldırıdan birkaç gün önce kimliği belirsiz kişiler tarafından Sivas, Çorum, Maraş katliamları gibi kanlı bir senaryonun hayata geçirilmek istendiği ortaya çıktı.

7 ŞEHİT VAR 4'Ü HATAYLI' SÖYLENTİSİ

Olay günü Emniyet önünde toplanan öfkeli kalabalığın cep telefonlarına gönderilen mesajlarla yönlendirildiği belirlendi. 31 Temmuz saat 17:00 ile 20:00 arası gönderilen kısa mesajlarda, “Cep telefonlarınızın bataryasını çıkartın”, “Civardaki işyerlerine ait kameraları imha edin”, “Yüzlerinizi gizleyin” talimatları verildi. 31 Temmuz öncesi, “Dörtyol'da Madımak, Çorum, Maraş olayları benzeri olaylar yaşanacağı” söylentileri yayıldı. Saldırının bir gün sonrasında da “Leyla Zana buraya gelecekmiş”, “Diyarbakır'da çatışma çıkmış. 7 şehit var, 4'ü Hatay'lı” dedikodusu yayıldı. Söylentiler halk tarafından bilinse de emniyet ve jandarma önlem almada yetersiz kaldı.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği netleşti

Hain saldırıya katılan teröristlerden birinin kimliği belirlendi. Amanos Dağlarında olduğu istihbar çalışmaları sonucu belirlenen teröristler arasında yapılan kimlik tespit çalışmalarında bu teröristin Cengiz Nergiz isimli bir kişi olduğu tespit edildi. Cengiz Nergiz'in Amanos Bölge sorumlusu yardımcılarından biri olduğu öğrenildi.

Emniyeti arayarak teslim oldu

Hatay'daterörörgütü PKK'ya mensup olduğunu söyleyen bir şahıs, 155 polis ihbar hattından Erzin Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak teslim olmak istediğini söyledi. Polisi arayarak, bulunduğu yeri tarif eden şahıs, güvenlik güçlerine, Kuzuculu kasabası ile Erzin ilçesi arasında bulunan otoban köprüsü altında teslim oldu. PKK'lının Hatay'daki maden ocağına saldırı, askeri kışlada 6 askerin ve son olarak Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesi olaylarıyla bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor.

Tesadüfi buluşma yok 3 askerin görev emri var

Dört polis memurunun şehit olduğu Dörtyol saldırısı ile ilgili olarak Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimlerince hazırlanıp 2.Ordu Komutanlığı'na gönderilen rapordaki çelişkiler, Şemdinli skandalını gündeme getirdi. İşte o çelişkiler:

GÖREV EMRİ VARMIŞ

• Bestami Kılınç ile görüşen üç istihbaratçının görev emri olduğu ortaya çıktı. Kılınç ise, tesadüfen görüştüklerini söylemişti. İstihbaratçıların Jandarma Başçavuş Adnan Ulusoy, Jandarma Uzman Çavuş Ender Gezmiş ve Tahsin Lale olduğu belirtilirken, görüşmeye sivil kıyafetli olarak Isuzu marka 4*4 31 DT 054 plakalı kamyonetle gittikleri belirtildi.

• Kılınç'ın askeri personelle görüşmesinden birkaç dakika sonra teröristler tarafından rehin alınması da çelişkili. Jandarma raporunda, görüşme esnasında teröristlerin zirveye yakın olan maden ocağında oldukları ve askerler ayrıldıktan sonra ortaya çıktıkları şeklinde açıklandı.

• Kılınç, ifadesinde, 18:30'da serbest bırakıldığını, telefonun da verildiğini söylüyor ve birkaç dakika sonra “istihbarat elemanlarını aradım” diyor. Ancak Kılıç telefonun çekmediğini ve köye kadar yürüdüğünü de söylemişti. İstihbaratçıları arayan Kılıç yine aynı istihbaratçılar tarafından alınıp Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'in de bulunduğu kışla içine götürülüyor. Burada yapılan sözlü görüşmede herhangi bir kayıt tutulmuyor.

TEKNİK DESTEK YOK

• Çatışmanın ardından yürütülen çalışmalarda ise İHA, Nikon, Termal Kamera gibi cihazların kullanılmadığı anlaşılıyor.

Öfkeli grup BDP binasını ateşe vermişti

Olayların Kürt-Türk çatışması zeminine çekilmesi için başlayan provokasyon 4 polisin şehit edilmesinin ardından ilçedeki BDP binasının öfkeli kalabalık tarafından ateşe verilmesiyle sürdü. İlçedeki olaylar parti binasının yakılmasıyla büyüdü. Polis olayları yatıştırmakta güçlük çekmiş ve askerden destek istemişti.

(Star)