DEKORATİF ÜRÜNLER SERGİSİ
Şanlıurfa Valiliği ile Gazi Üniversitesi Protokolü çerçevesinde G.Ü. Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç Dr. H. Feriha Akpınarlının yürütücülüğünde yapılan “Şanlıurfa Geleneksel El Sanatlarının Geliştirilmesi” projesi kapsamında G.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi Atölyelerinde Üretilen “Dekoratif Ürünler Sergisi” dün Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Orhan Arslan, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Serpil Ortaç ve Öğretim üyeleri tarafından G.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi galerisinde açıldı.
Sergide Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Keçe atölyesinde Ustamız Ömer Taşçı tarafından üretilen keçelerden G.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Tomris Yalçın Kaya Atölyesinde Şanlıurfa sembolü “Balık” figürü kullanılarak dekoratif ürünler, Yrd. Doç.Dr. Meral Büyükyazıcı Atölyesinde Kazzazlık örgü teknikleri kullanılarak üretilen çalışmalar, Yrd. Doç. Dr. Lale Özder ve İlknur Kamiloğlu Atölyelerinde üretilen Şanlıurfa bebekleri, Yrd. Doç Dr. Hatice Tozun tarafından tasarımı yapılan Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Medine Sürücü ve Tülühan Bozkurt ustalarımızın atölyelerinde üretilen Şanlıurfa halı ve Kilimleri, Kürk ustamız Mustafa Yeşilkaya Atölyesinde üretilen kürkler ve Pelin Demirtaş dikmen tarafından tasarımı yapılan çantalar, Culha ustası Mehmet Karadaş ile Yrd. Doç. Dr. Fatmanur Başaran’ın dokumaları sergilendi. Büyük bir coşku ve heyecanla gezilen sergi bir hafta boyunca vatandaşların izlenime açık olacaktır.
ŞANLIURFA GELENEKSEL KUMAŞLARINDAN ÇAĞDAŞ TASARIMLAR DEFİLESİ
Şanlıurfa Valiliği ile Gazi Üniversitesi Protokolü çerçevesinde G.Ü. Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç Dr. H. Feriha Akpınarlının yürütücülüğünde yapılan “Şanlıurfa Geleneksel El Sanatlarının Geliştirilmesi” projesi kapsamında G.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi Giyim Endüstrisi Bölümü ve Moda Tasarımı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Songül Kuru Atölyesinde Üretilen giysilerden oluşan “Şanlıurfa Geleneksel Kumaşlarından Çağdaş Tasarımlar Defilesi” G.Ü. Mesleki Eğitim Fakültesi Muzaffer Turla Konferans salonunda dün yapıldı.
Defilenin giysi tasarımları Gamze Özdemir tarafından gerçekleştirilirken, 28 parçadan oluşan defiledeki giysilerde Şanlıurfa Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Geliştirme Merkezi Culha atölyesinde Mehmet Karadaş tarafından üretilen Şanlıurfa Çulha dokumaları kullanıldı. Mehmet Ustanın büyük bir fedakârlıkla dokuduğu kumaşlar Yrd. Doç. Dr. Songül Kuru’nun öğrencileri tarafından eşsiz güzellikte giysilere dönüşürken, defile Şanlıurfa Müzikleri ve Projenin Halk Edebiyatı konu elemanımız Yaprak Pelin Ertürk’ün derlediği Şanlıurfa Manileri eşliğinde yapıldı. Yoğun bir izleyici tarafından coşku ile izlenen defile izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
www.balikligol.com