Davutoğlu Yeni dönüşüm paketini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan ekonomide yeni dönüşüm paketinin ikinci bölümü açıklaması.

Davutoğlu Yeni dönüşüm paketini açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomide İkinci Dönüşüm paketinin detaylarını açıklıyor. 

Davutoğlu'nun yaptığı son dakika Ekonomide Yeni Dönüşüm Paketi'nin detayları şöyle:

-Büyüme verileri beklentilerimizin altında ama dünya geneline bakıldığında takdir gören bir performans.

PETROLDEKİ DÜŞÜŞ

Petrol fiyatlarındaki düşüş ekonomimize olumlu etki yapacaktır. Bu düşüşü tüketiceye yansıtmaktayız.

RUSYA'DAKİ KRİZ

Rusya gibi ülkelerde iniş çıkışlar bütün ülkeleri etkileyebiliyor. Piyasalar 2-3 gün öncesine göre daha istikrarlı bir seviyeye geldi.

8 maddelik reform paketinin başlıkları şöyle:

Makro alanları ilgilendiren 8 başlığı paylaşıcaz
*Üretimde verimlilik
*Yurt içi tasarruf
*İstanbul finans merkezi
*Kamu harcamaları
*Kamu gelirleri kalite
*İş ve yatırım geliştirme
*İstatiski bilgi
*Kayıtdışı ekonomi azaltılması programı

SANAYİYE DESTEK GELECEK

Üretimde katma değeri arttırmayı amaçlıyoruz. Cari açık yaşamadan üretimi arttırmayı hedefliyoruz. Sanayi sektöründe katkının yüzde 50'nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

KOBİLERE MÜJDE

Kobilerin devlet desteğinden faydalanması için çalışmalar yapacağız. Dünya ölçeliğinde KOBİ'lere verilen desteğin arttırlımasını sağlayacağız.

yeni-donusum-pakati-davutoglu-son-dakika-aciklamalari.jpg

ÇAYDIRICI VERGİ GELİYOR

Dışarıdan gelen lüks tüketim malların acaydırıcı vergiler uygulanacak.

ALTIN BANKACILIĞI GELİYOR

Altın bankacılığını geliştirecek ve destekleyeceğiz.

BİREYSEL EMEKLİLİK KESİNTİ ORANLARI

Bireysel emeklilik sisteminde kesinti oranlarını uluslararası düzeylere yaklaştıracağız. Hayat sigortalarının ve 1 yılı aşan özel sağlık sigortalarının geliştirilmesi için politika seçeneklerini değerlendiriyoruz. Bunları devreye sokacağız.

TASARRUF DÖNEMİ BAŞLIYOR

Özel amaçlı tasarruf mekanizmaları gerçekleştireceğiz. Finansal istikrar gözetilerek ihtiyaç duyulan alanlarda kredi düzenlemelerine ilişkin çalışmalara devam edeceğiz.

İLK 40'A GİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

2014 yılında yüzde 15,5 olacağını tahmin ettiğimiz özel sektör yatırımlarının gayri safi yurtiçi hasılaya oranını 2018 sonunuda yüzde 19,3'e çıkarmayı, yatırım yeri tahsis miktarını artırmayı ve Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi sıralamasında ilk aşamada ilk 40 ülke arasına girmeyi amaçlıyoruz.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ

İstanbul'un ilk aşamada 25 küresel finans merkezlerinden biri haline dönüşmesini sağlayacağız. Farklı finans kurumlarında uygulanan farklı düzenlemeleri ortadan kaldıracağız.

FAİZSİZ BANKACILIK VE KAMU KATILIM BANKASI

Faisiz finans alanında ürün ve hizmet çeşitliliğini arttıracağız. Kamu sermayeleri katılım bankası kuracağız.

KAYIT DIŞI EKONOMİ İÇİN PAKET GELİYOR

Kayıt dışının azaltılması için çalışmaları için ayrı bir paket hazırlanacak. Önümüzdeki haftalarda detaylarını açıklayacağız.

Vergi mevzuatının sadeleştirilmesini sağlayacağız.

YEREL YÖNETİMLER KENDİ KAYNAKLARINI KULLANACAK

Yerel yönetimlerin kendi kaynaklarını oluşturabilen yapıya kavuşturulamısını sağlayacağız, Yerel yönetimlerin özkaynaklarını kullanabilen bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız.

KAMUDA HEDİYE VE PLAKET DÖNEMİ BİTTİ

İsrafa dönük hediyeler artık kamuda sözkonusu olmayacak. Bundan sonra plaket işine son vermek lazım. En sembolik hediye fidan dikmektir.
Faaliyetleri lüks kitap vb şeylerle tanıtımına gerek yok. Faaliyet kendini tanıtır. İlla ki tanıtım gerekiyorsa elektronik ortamda bu tanıtımlar yapılacak. Ayrıca kitap vb basımlara yapılmayacak.

En önemli meselemiz iç tasarrufların yatırıma dönüşmesidir. Dışarıdan gelen tasarruflarla yapılan yatırım bir süree sonra dışarıdan olan dalgalanmalardan etkilenmeyecektir.

İç tasarruf, iç tasarruf, iç tasarruf... Tasarrufları attıracağız ve yatırımları kendi tasarrufumuzla gerçekleştirir hale geleceğiz.

3 ayda bir söz verdiğimiz eylemlerin sonuçları da açıklanacak. Her eylem planı için uygulama ve kontrol tarihleri konuldu ve bu takvime göre hareket edilecek. Kaynak: İnternethaber