Coronavirüs Sanıldığı Kadar Ölümcül Değil
Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyaya hızla yayılan ve birçok ölüme neden olan coronavirüs sanıldığının aksine ölüm oranı çok yüksek olmayan bir hastalık.
Çin'de ortaya çıkıp tüm dünyaya hızla yayılan ve birçok ölüme neden olan coronavirüs sanıldığının aksine ölüm oranı çok yüksek olmayan bir hastalık.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın TBMM Sağlık Komisyonu'nda, “Corona Virüs salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ve şu an sadece şunu söyleyebiliriz; bu virüs tespit edilebilmiş değil" açıklaması ile gündeme oturmasının ardından Coronavirüs ile ilgili merak edilen soruları uzmanına sorduk.
Hızla yayılan virüs ile ilgili ölüm oranları ile ilgili bilgi veren Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Dr.Öğr.Üys. Mehmet Reşat Ceylan, coronavirüs ilk ortaya çıktığında ölüm oranının yüzde 2 olduğunu belirterek; “Evrim geçiren virüs ölüm oranlarında artışa neden oldu. 3 Mart itibariyle Dünya geneli bölüm oranı şu an 3.4 kadar yükselmiş durumda” dedi.
Sağlık alanında Türkiye'nin coronavirüs ile ilgili çok ciddi önlemler aldığını açıklayan Dr. Reşat Ceylan Bugün 115 ülkede ortaya çıkan Corona virüsün Türkiye'de de ortaya çıkma olasılığı yükseldiğini belirtti.
SİGARA DAHA ÖLÜMCÜL
Virüsün yayılması ile ilgili bilgiler veren Dr. Ceylan, “Bugün Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre korona virüs hastalığına yakalananların sayısı 116 bin civarında, ölenlerin sayısı ise 4 bini aşmış durumda. Ayrıca hastalığa yakalanıp tedavi sonucunda iyileşenlerin sayısı ise 64 bin 760 kişi. Virüse yakalanıp ölenlerin sayısına bakıldığında birçok hastalık oransal olarak bu kadar ölüme sebep olabiliyor mesela Türkiye'de her yıl sigaradan 80 binin üzerinde insan yaşamını yitiriyor bu orana baktığımızda koronavirüsten daha fazla değil sigaradan korkun dememiz gerekiyor. Yine trafik kazalarında yılda Binlerce kişi hayatını kaybediyor” şeklinde konuştu.
KLİMALARIN ÇALIŞTIĞI KAPALI ORTAMLARDA DİKKAT ÇEKTİ
Ölümlerin daha çok 70 yaş üzeri hastalarda yaygın olduğunu, 70 yaş altı kronik hastalığı olmayanların bu hastalığı yendiğine dikkat çeken Mehmet Reşat Ceylan, özellikle sıcakların başlamasıyla birlikte klimaların çalıştığı kapalı ortamlarda bu tür virüslerin hayat bulduğunu belirterek, korunmak için kapalı ortamların havalandırılması gerektiğini belirtti.