Coşanlar İzciler Osmanbey Kampüsüne 1500 Fidan Dikti
İzcilik faaliyetleri çocuğa, gence kendisini tanıtma fırsatı, sorumluluk duygusunu geliştirme, kendine güveni artırma olanağını da hazırlar.
Coşanlar Gençlik Spor ve İzcilik Kulübümüz, ÇEKÜD ve Gülzar Çevre ve Kültür Derneği işbirliği; Orman Bölge Müdürlüğü, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa Belediyesi desteği ile Osmanbey kampüsünde ağaçlandırma çalışmasını başlattı. 26 Şubat 2012 günü Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Osmanbey Kampüsü ağaçlandırma alanına binbeşyüz (1500) adet Halep Çamı fidanı dikildi.
Ağaçlandırma törenine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tevfik Sabuncu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Çullu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Orman İşletme Müdürü Fadıl Topdağ, Gülzar Çevre ve Kültür Derneği ve Coşanlar Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yöneticileri ve Üyeleri ile Şanlıurfa halkından çok sayıda çevre gönüllüsü katıldı.
ÇEKÜD Genel Sekreteri Av. Abdullah Özhölçek "dünyayı tüm insanlığın ortak yaşam alanı olarak görüyoruz. Dünya, tabiat insanın değil, Allah'ın mülküdür. Çevremizi ve içindeki tüm canlıları onları yaratan ve bizlere emanet eden Rabbimiz adına sevmek ve korumakla yükümlüyüz. Bu kanuni bir yükümlülük değil sevgi temelli ahlaki bir yükümlülüktür" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala konuşmasında ''biz ağaç dikme ameliyemiz ile yeni bir şey yapmıyoruz, ecdadımızın yaptığı aslında bizde var olan değerleri yeniden diriltiyoruz' dedi
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı konuşmada 'biz ilkokulda pikniğe gittiğimizde güneşin altında pişer, beynimiz kaynardı. Şimdi öğrencilerin, çocukların pikniğe gidebileceği ormanlık alanlar var.' dedi.
İzcilik Federasyonu Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Sabuncu, izciliğin öneminden bahseden bir konuşmasında " İzcilik, okul dışında doğanın içinde yaparak öğrenilir.