banner2
Her Yıl Ekim ayının ilk haftası Camiler ve Din görevlileri haftası olarak kutlanır. Aslında Din görevlisinin, caminin günü olmaz. Yılın 365
günü de kutlama günleridir.
Camiler Cemaat için "İman dolum tesis
leridir." Yer yüzünde 4 CAMİ kutsaldır.
1 Mescidi Haram 2.Mescidi Aksa, Yahudinin çizmesi altında inliyor  Müslümanlarda aval aval bakıyor. Dua ediliyor oda kabul olmuyor. Fiili müdahale lazım oda iktidarların görevi. Daha zamanı gelmemiş 3.Mescidi Nebevi, 4.yeryüzün deki Camiler.Camilerin ziyneti Cemaattır. Asıl sağlam tohum ekeni ise imamdır.
Camideki imam hiç bir hizbin, meşrebin, siyasetin etiketini açıktan taşımamalıdır. Bunlar cemaatı bölen, Cemaatı camiden soğutan etkenlerdir. Camileri israflı, çok süslü püslü, yapmak! Ali mlerimize göre kıyamet alametlerindendir. Camileri hafife almak küçümsemek küfürdür. Camiler medresedir ilim irfan yuvalarıdır.
Camiler de Kur'an ayetleri, hadisler, fıkıh sansürsüz anlatılmalıdır. Asrımız da Ümmet Kuran'dan, Hadisten, fıkıhtan kopuktur. Üstad
Bediuzzamana göre Ümmetin sorunları üçtür. Bunlar düşmandan daha beterdir. Bu sorunlar; "Cehalet,zaruret ve ihtilaftır" Bu üç düşmana karşı "Sanat, Marifet (ilim teknoloji) İttifak (birlik) Silahı ile Cihad edeceğiz Onunun için mevlamız buyurur: "Deki bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?
Zümer süresi Ayet.9." "Ey iman edenler! Adaleti titizlikle ayakta tutun Kendiniz, Ana Babanız ve akrabanız aleyhin de de olsa, Allah için şahitlik eden kimseler olun. Şahitlik ettikleriniz zengin olsunlar fakir olsunlar sizden daha yakındır. Hislerinize uyup, adaletten ayrılmayın. Şahitliği eğer büker, doğru şahitlik etmez, yahut şahitlik etmekten kaçınırsanız. Biliniz ki, Allah yaptıklarınızdan haberdardır." Nisa süresi Ayet;135.
Adaletle ilgili maide,8 Nahl,90 Ayetlere bakılabilir. Allah'ın emir ve yasaklarını kim anlatacak? İmamlar, kime nerede anlatacak?Camilerde ki Cemaata.. Hurafelerden,
Siyasetten arınmış Din anlatılırsa
Cehaletin, Irkçılığın, tefrikanın panzehiridir. İttfakla; yolunu şaşırmış, raydan çıkmış, Allah'a karşı haramları işlemiş, isyan bayrağını cekmiş,tüm toplumların, yöneten, yönetilenlerin öncüleri Alimlerdir.
irşad alanları her yer olduğu gibi,asıl mekanlar Camilerdir. Gerçekten toplumun dertlerini dert edinmiş Dini anlatınca bedeller odemiş, bildiklerini ati nesle bırakmış gerçek
Alimlere selam olsun.
Gençliği Bozulmuş, Aile yuvaları dağılmış,zina
faiz, yokluk, yolsuzluk, yalan, iftira, kibir, Adaletsizlik, kadını yuvasından koparma, ırkçılık, cehalet bir toplumda yaygın, revaç buluyor alkışlanıyor, Alimler, Camilerde suskun ise, O toplumda huzur olmaz. Birlik hiç olmaz.
Kötülükleri izalede Efendimiz buyurur."Bir kötülük görürseniz elinizle düzeltin.Buel devlet elidir. Buna gücünüz yetmiyorsa Dilinizle düzeltin. Bu dil Alimlerin Dilidir. Bunuda yapamıyorsanız kalbinizle buğzedin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir. Buğz daavama düşer." Müslim iman.78.Tirmizi Fiten.11.Nesai iman.
Camilerde; her yıl Ramazan Aylarında mukabele okunur. Okuyan, dinleyen sevap alsada, ancak! Okunan Kur'an anlatılmıyor. Bu hal tüm İslam ülkelerinde mevcuttur. Mekke Medine dahil Halbuki; Kuran okunmalı, anlaşılmalı, yaşanmalı ve anlatılmalıdır.
Bu dört maddeyle mücehhez olan Din görevlisi Camiye cemaatı mıknatıs gibi çekmelidir. Camilerde genellikle Cuma günleri makpuzsuz para toplanır.Bu para ne kadar toplandı. Nereye harcandı kimse hesap vermez. Sanki Camiler para toplama mekanlarıdır.
İslam ülkelerinin hepsinde kayıt dışı Din anlayışları var. Herkes Dini sistemine uydurarak, insanları Tevhide değil, kendilerine davet ediyor. Bunlara Din baronları diyebiliriz.
Neticei kelam, üstadın ifadesi ile, "Din hayatın hayatı,Hem nuru hem esası, ihyai Dinle olur. Şu milletin ihyası islam toplumunun ihyası Dinle olur. Camilerde uyduruk Din değil, indirilmiş Din anlatılmalıdır. Hemde sansörsüz. Camiler iman dolum tesisleridir.
Vesselam....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.