Bezirci Köyü'ndeki kan davası barışla sonuçlandı
Şanlıurfa Merkeze bağlı Bezirci Köyü'nde 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler sırasında Babacan ailesinden iki amca çocuğu arasında yaşanan gerginlik ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası; Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan'ın öncülüğünde kurulan ve faaliyet gösteren Valilik Barış Komisyonunun çalışmalarının ardından barışla sonuçlandı.
Özel bir restaurantta gerçekleştirilen barış törenine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ve her iki ailenin bireyleri katıldı.
Barış töreni için iki aile birbiriyle tokalaşıp, aradaki küskünlüğü gidererek salona girmesiyle başlayan tören İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu’nun barışın önemi ve dinimizdeki yeri hakkında yaptığı konuşmayla devam etti.
Her iki ailenin bireylerini yanına alarak barıştıran Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, her iki ailenin
tokalaşıp barışarak kalbi hislerini güzel duygularını birbirlerine ilettiğini belirterek, “İnsanlar aslında kardeştir. Doğru olan düzgün olan şey barışı gerçekleştirmiş olmak. İnsanların birbirine yardımcı olması, düşkün tarafı tutması ve kalpten kalbe akması herkesin kalbini hoş tutması gerekiyor ama beşer olmamız hasebiyle bazen hatalar, dargınlıklar, küskünlükler oluyor. Bu vakitte bunun barış çalışmalarıyla tekrar normale dönmesi gerekiyor. Kavga, dövüş, küslük iyi değil ama barış güzel. Kavga edildiği için değil barışıldığı için bu aileleri tebrik ediyorum” dedi.
Şanlıurfa bizi biz yapan hukuka saygılı ahlaka uygun dine uygun törelerin yaşanmış olduğu bir şehir bir coğrafya olduğunu ifade eden Vali Nuri Okutan, “İçinde bulunduğu bütün medeniyetlere katkıda bulunmuş bir şehir. Gerek bizim kültürümüze gerek bizden önceki kültürlere güzelliklere zenginliklere katkıda bulunmuş bir coğrafyadır bu coğrafya. Ama zaman içerisinde belki de eğitim yetersizliğinden kaynaklanan çok küçük olayların arkasından kavgalar olmuş. Çok küçük nedenlerle birbirimizi incitmişiz. Derhal bu eğitim durumunu çözmek zorundayız. Biz dilimizi de geleneklerimizi de töremizi de değerlerimizi de doğru bilmek, öğrenmek gereğini de buna göre yapmak durumundayız. Yoksa böyle grup kurmalar incitmeler, kırıp dökmeler, Urfa’ya denk değil yaraşır bir tavır değil. Barış Urfa’ya yaraşır bir tavır. Bu vesileyle bütün hemşerilerimize mümkün mertebe iletişimsizlikten uzak; konuşarak, anlaşarak, doğru iletişim kurarak sorunları çözmelerini buradan tavsiye ediyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Vali Okutan, coşkulu bir kucaklaşmanın organizasyonunda bir araya geldiklerini söyleyerek, “Bu duygularla iki ailenin temsilcilerini kucaklaştırmak, barıştırmak istiyorum. İnşallah çocukları da böyle kucaklaşarak barış elçilikleri yapan insanlar gibi güzelliklere zenginliklere katkıda bulunan hale gelsin ve birbirilerine de hep yardımcı olur hale gelsinler. Bu duygularla Şanlıurfa’mızda her daim barış hâkim olması dileğiyle. Bu barışta emeği geçen hem mesai arkadaşlarıma hem de değerli kardeşlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali Okutan’ın iki ailenin bireylerini barıştırmasının ardından İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu barış duasını okudu ve yenilen barış yemeği ile tören son buldu.
Bu arada Şanlıurfa Valiliğinin oluşturduğu Barış Komisyonu’nda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın adına Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Emin Dursun, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ve Vali Okutan’ın Danışmanı Emin Özçınar bulunuyor.
www.balikligol.com