Beyin Ferçli Çocuklar için seferber oldular
Fizyoterapistler kapı kapı dolaşıp Serebral Palsili hastalara eğitim veriyor
Şanlıurfa Belediyesi ile SERÇEVin seminerde, Pediatrik Ortopedistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Muharrem İnan, Çocuk Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Uzman Fizyoterapist Feride Bilir ve SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kurnaz Serebral Palsi konusundaki eğitimleri saat 09.30 ile 15.00 arasında gerçekleşecek.
Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbabanın da konuşmacı olarak katılacağı Serebral Palsili ailelere yönelik eğitim semineri hakkında SERÇEV Serebral Palsili(Beyin Felçli) Çocuklar Derneği yönetim kurulu başkan yardımcısı Seher Arslan şu ana kadar bu kapsamdaki çalışmalarda 120 aileyi ön ziyaretlmer gerçekleştirdiklerini söyledi.
Şanlıurfadaki Serebral Palsili hastalara yaptıkları ön ziyaretlerin ardından fizyoterapistleri yönlendirildiklerinin altını çizen Arslan,Bir hafta içerisinde yapılan ön çalışmalarda bölgede ve özelikle Urfada ailelerin beyin felçili çocuklarının tanısını koymakta zorluk çektiklerine şahit olduk. Ailelerin Serebral Palsili hastalığı olan çocuklarını hastaneyle ve tedavi ile tanıştırmalarını istiyoruz. Ayrıca bu eğitimler sayesinde Serebral Palsili hastası olan ailelerin çocuklarına evde de gerekli eğitimi verebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.Şanlıurfada bilinen 370 beyin felçli hasta bulunuyor. Şanlıurfanın bir bu kadarda bilinmeyen Serebral Palsili hasta mevcut. Bu bize göre çok yüksek bir rakam.dedi.
SERÇEV Serebral Palsili(Beyin Felçli) Çocuklar Derneği yönetim kurulu başkan yardımcısı Seher Arslan, Devletin Serebral Palsili hastalığı bulunan çocukların tedavisini karşılamasına rağmen Şanlıurfadaki ailelerin ve hasta yakınlarının bu konuda haklarını da bilmediğini dile getirdi.
Şanlıurfa Belediyesi ile yürüttükleri bu çalışma ile 4 fizyoterapistin bir hafta boyunca her gün kapı kapı dolaşarak bu eğitimleri vermeye başladığını anlatan Arslan Fizyoterapistlerimiz ailelere evde çocuklarını oturmayı gösterse bile çocuğun hayatını değiştirecek. Ama bu tür çocuklar bu güne kadar fizyoterapi görmediği için yada aileler bu konuda eğitilmediği için beyin felçlileri çocuklarda zeka geriliği giderek artıyor. Buradan yola çıkarak Urfada bulunan şuan 107 çocuk için fizyoterapistler evlere gidiyor ve ailelere eğitim veriliyor. Çocuk Fizyoterapistleri Derneğinden gönüllü ve deneyimli fizyoterapistleri, Şuana kadar 93 aileye bu eğitimler verdi. 15 Şubatta Şanlıurfa belediyesi ile birlikte yapacağımız seminerde de yerel yöneticiler, ilgili kurumlar ve ailelere 6 saat boyunca vereceğimiz eğitimin işe yarayacağını düşünüyoruz. İfadelerini kullandı.
Kendisinin de bir çocuğunun Serebral Palsili hastası olduğunu ve buradan yolara çıkarak gönüllü olarak bu işte görev aldığının altını çizen Arslan, Serebral Palsili hastası bir çocuğun gelişimine katkıda bulunduğunda çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
www.balikligol.com