Belediyeden işsizlere proje desteği
Şanlıurfa Belediyesi işsiz gençlere istihdam imkânı sağlama ve kız çocuklarının okullaşmasına katkıda bulunmak için hazırladığı iki proje için Avrupa Birliği(AB) Hibe Komisyonu’ndan toplam 330 Bin EURO hibe desteği kazandı.
“Şanlıurfalı Genç Beyinler İçin Kariyer ve İstihdam Destek Merkezi” projesinden bin 320 işsiz gencin faydalanması beklenirken, kızların okullaşmasına yönelik olan “Şimdi Ailenizin Desteği İle Okuma Zamanı” projesi kapsamında da 4 mahallede 334 aileye çeşitli konularda eğitimler verileceği bildirildi.
Aynı proje kapsamında maddi durumu iyi olmayan 150 öğrenciye de eğitim yardımları yapılması bekleniyor. Projenin sonunda 75 kız öğrencinin tekrar okula dönmeleri sağlanması hedeflenirken 50 kız öğrenciye ise mesleki eğitimlerin verileceği aktarıldı.
BELEDİYE İŞSİZ GENÇLERE İSTİHDAM PROJESİ BAŞLATIYOR
“Şanlıurfalı Genç Beyinler İçin Kariyer ve İstihdam Destek Merkezi” projesi ile işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmayı hedefleyen Şanlıurfa belediyesi bu proje çerçevesinde her hangi bir mesleki eğitim programından mezun olmuş işsiz gençlere verilecek kurslarla onların iş bulmalarına yardımcı olacağı bildirildi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) ve Şanlıurfa MEKSA ortaklığında 12 ay sürecek olan proje kapsamında bin 320 işsiz gence kariyer ve istihdam destek eğitimleri verilecek. Söz konusu kurslar ve eğitimlerle 200 işsiz gencin Şanlıurfa’daki çeşitli firmalarda iş başı yapmaları sağlanacak. AB Hibe Fonundan toplam 222 Bin 110.60 Euro hibe desteği alan projenin eğitim programlarından mezun olan 100 işsiz gencin ise Urfa’daki üretici firmalarda staj yapma imkanı doğacak.
DÖRT MAHALLEDE FAKİR AİLELERİN KIZ ÇOCUKLARINA EĞİTİM VE MADDİ DESTEK SAĞLANIYOR
Şanlıurfalı ebeveynlerin ve kız çocuklarının eğitimi konusunda halkın bilincinin artırılması, kız çocuklarının ortaöğretimlerine katkı sağlayacak destekleyici etüt merkezlerinin kurulmasını amaçlayan projesi için Şanlıurfa Belediyesi, AB Hibe Komisyonundan 108 Bin 500 Euro hibe almaya hak kazandı.
Şanlıurfa’da mevsimlik tarımsal göçün en çok yaşandığı Süleymaniye, Eyyübiye, Hayati Harrani ve Bağlarbaşı Mahallelerinde oturan kız çocuklarının eğitimi konusunda ailelere dönük bilinçlendirme kampanyaları yürütmenin hedeflendiği projede, belirlenen 4 pilot mahallede yaşayan yoksul ailelerin ilköğretim ve ortaöğretime devam eden kız çocuklarına etüt merkezleri aracılığıyla destekleyici eğitimlerin verileceği bildirildi.
12 ay sürecek ve METİDER(Mevsimlik Tarım İşçilerinin Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Derneği) ortaklığında yürütüleceği proje sayesinde 4 mahallede 334 aileye çeşitli konularda eğitim, yoksul 150 öğrenciye ise eğitim yardımı yapılması hedefleniyor.
Projenin sonunda 75 kız öğrencinin tekrar okula dönmeleri ve 50 kız öğrenciye ise mesleki eğitimler verilmesi sağlanacak.