banner2

31 Mart 2024 yerel seçimlerinden sonra belediyeleri ele geçiren Dem partisi, kayyum atanır kokusuyla bu kez personele kıyım uyguluyor. Kendi partisine ve yandaş sendikaya mensup olmayan  Belediye çalışanlarını oradan oraya sürüyor. Bu haksız ve hukuksuz uygulamarın yapıldığı yerlerden birisi de Batman Belediyesidir. Belediye ve Özel İdareler Birliği sendikası (Bem-Bir-Sen) yöneticileri, Batman Belediyesiyle ilgili şikayet ve önerilerini okurlarımızla paylaşmak istediler. Ben de onlara yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamaları kınıyor ve onların sesini bu sütunlardan duyurmak istiyorum. 

İşte Bem- Bir- Sen'in kamuoyuna duyurusu:

 *GÖREVLENDİRME KILIFIYLA MOBBİNG VE SÜRGÜNLERİ KINIYORUZ*

Batman Belediyesinde skandal üstüne skandal...

 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri akabinde üyelerimizin baskı ile istifa ettirilip başka bir sendikaya üye yapılması, çalışanların haklarına ve sendikaların bağımsızlığına zarar vermiştir. Sendikamıza üye olan birçok kişi usulsüz bir şekilde görevden alınarak görev yerlerinin ve kadrolarının dışındaki yerlere gönderildiler.

 Yerel eçimlerin ardından, üyelerimizin maruz kaldığı keyfi ve hukuksuz uygulamalar, sendikamızın ve üyelerimizin demokratik ve yasal haklarına karşı açık bir hak ihlalidir.

 Özellikle, yıllardır görevini layıkıyla yerine getiren itfaiye Amirlerimizin Zabıta Memuru olarak görevlendirilmesi, Müdür, Eğitmen, Şef, Teknisyen, Tekniker ve Mühendis kadrosundaki personelin hayvan barınağı, Mezarlık, Park-Bahçe ve benzeri yerlere sürgün edilmesi kabul edilemez bir durumdur.

Bem-Bir-Sen Üyesi olup, bir önceki yönetimle çalışmış olan tüm Müdür, Şef, Amir, Çavuş ve ne kadar yetkili kişi varsa, tümünün görevden alınması hukuki değil, tamamen keyfiliktir.

 Kaldı ki, Belediyede çalışan personelin tümü Belediyeyi yöneten kim olursa olsun (atanmış veya seçilmiş) yasalar çerçevesinde verilen görevi yapmak zorundadır.   

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) olarak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri akabinde, üyelerimize yönelik yaşanan baskı, Mobbing ve sürgünleri kınıyor, bu hukuk dışı muamelelerle üyelerimizin sindirilemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. 

Görevlendirme kılıfıyla yapılan bu uygulamalar görevlendirme değil düpedüz Mobbing ve açık bir Hak İhlalidir.

Zabıta Müdürlüğünde görev yapan Sendikamız Yönetim Kurulu Üyesinin 5. Caddeye sürülmesi ve 1997 yılından beri İtfaiyede Başarı ile görev yapan İtfaiye Amiri ve aynı zamanda İtfaiye İşyeri temsilcilimiz Zabıta Müdürlüğüne sürgün edilmiştir.  Bu hukuksuz işlerin yandaş sendikanın yönetim üzerindeki etkisiyle olduğuna inanıyoruz. Bu haksız uygulamalar karşısında açıklama yapmamız elzem olmuştur.

Bem-Bir-Sen olarak, yaşanan baskı, Mobbing ve sürgünler karşısında her türlü meşru müdafaayı ortaya koymaya kararlıyız. Bu tür haksız uygulamaların karşısındayız ve yapılan bu baskılara karşı bütün hukuki yollara başvuracağız. Üyelerimizin ve bütün memurlarımızın yanındayız ve her platformda mücadelemize devam edeceğiz. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

BEM-BİR-SEN  İL YÖNETİMİ   BATMAN

Umarım Batman Belediyesi bu sese duyarsız kalmaz ve bu hukuksuz uygulamalara son verir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.