Barış Pınarı, Halkı Temiz Suya Kavuşturdu

Türkiye'nin bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı aynı zamanda bölge halkının temiz su ihtiyacını karşılayan bir pınara dönüştü.

Türk silahlı kuvvetleri tarafından Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayn’daki kırsal bölgelerinin bazılarına 25 yıldan bu yana hiç bir hizmet gitmediği, yollarının yapılmadığı, içme sularının bile olmadığı tespit edilmesi üzerine harekete geçen Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) kolları sıvadı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu’nun da desteğiyle terör örgütü PKK/YPG’den arındırılan Telabyad ve Resulayn ilçelerinde, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) tarafından yapılan tespitler sonucu ihtiyaçlar giderilmeye devam ediyor.

PKK/YPG tarafından yaklaşık 20 bin Türkmen ve Arabın tehcire zorlandığı Alibecliye’de yol, su ve elektrik altyapısını iyileştirme faaliyetlerine devam eden SUDKOM, bölgenin su ihtiyacını temin eden su kuyularını yeniden aktif hale getirdi.

DSİ, TEİAŞ ve diğer kamu kuruluşlarının desteği ile elektrik, mekanik ve motor aksamları yenilenen Alibecliye’deki su kuyuları, iki gün devam eden test çalışmalarının ardından şebekeye bağlandı. Şebeke arızaları da giderilen Alibecliye sakinleri, uzun yıllardır belediye hizmeti görmediklerini, terör örgütünün de buradan ayrılırken trafoları ve su kuyularını tahrip ettiğini belirttiler. Türkiye’nin kontrolüne geçtikten sonra çok sayıda ailenin kendi topraklarına döndüğünü dile getiren Alibecliyeliler, Türkiye Cumhuriyetine ve Türk halkına teşekkür ettiler.