Başkan Çiftçi, Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Konferansın’da Şanlıurfa’yı Tanıttı

Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Konferansı Ulusal düzeyde Belediye Başkanları ve üst düzey yöneticilerinin katılımı ile Bursa’da başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye Tarihi Kentler Birliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  Şehirlerin tarihini ve kültürünü geleceğe taşıma adına hep birlikte hareket edeceklerini belirtti.

Başkan Çiftçi, Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Konferansın’da Şanlıurfa’yı Tanıttı


Ulusal düzeyde birçok katılımcının yer aldığı Dünya Tarihi Kentler Birliği 2018 Konferansı Bursa''da başladı. 460 Belediyenin bağlı olduğu Türkiye Tarihi Kentler Birliği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, toplantıya katılım sağlayarak gelen konuklara Türkiye’nin dünya kültüründeki önemini anlattı. 
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi,  Türkiye Kentler Birliğinin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.
Şehirlerin tarihi ve kültürünü geleceğe taşımak için ortak akıl ile hareket etmenin önemine değinen Başkan Çiftçi, “Şu an birliğimize bağlı 460 belediye ile yolumuza devam ediyoruz. Bursa Tarihi Kentler Birliğimiz açısından önemli bir yere ait. Kültür varlığını koruyan, tarihi eserlerini ayakta tutan, çarşılarıyla, hanlarıyla gerçekten gurur duyduğumuz bir şehir. Bu gurur duyduğumuz şehir, büyükşehir belediye başkanlığını yapmış olduğum 12 bin yıllık peygamberler şehri Şanlıurfa ile birlikte Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye şehirlerdir. Bugün bu güzel şehirdeki konferansla bilim insanlarımız tarihe ışık tutacak düşünce ve fikirlerini beyan edecekler. Bu denli güzel çalışmalar bizim için gurur kaynağıdır. Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığımız süresince tarihi ve kültürel birçok çalışmaya imza attık. Özellikle 12 bin yıllık tarihi bulgulara ev sahipliği yapan Göbeklitepe UNESCO Kültür Miras Listesine girmiş bulunmakta. İşte Göbeklitepe dünyanın ilk merkezlerindendir. Bizler Anadolu coğrafyası olarak dünyanın güzel alanlarına sahip çıkıyor, koruyor ve geleceğe taşıyoruz” diye konuştu.
Bursa Valisi İzzettin Küçük de şehirlerde yaşayan insanlardaki aidiyet duygusunun ancak şehirde sürekliliğin olması durumunda ortaya çıkacağını vurgulayarak, şehirleri insanların sevebilmesi için somut ve soyut değerlerin yaşatılması gerektiğini ifade etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da dünyanın farklı şehir ve ülkelerinden belediye başkanları ve misafirleri Dünya Tarihi Kentler Birliği Konferansı nedeniyle ağırlamanın kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.
Aktaş, Bursa'nın tarihe yön veren bir şehir olduğuna işaret ederek, "Bursa, tarihi mirasın doğal güzelliklerle bütünleştiği, 1,5 asır boyunca Osmanlı'ya başkentlik yapmış, deyim yerindeyse Bursa uygarlıkların kesişme noktası bir şehir. Burası 8 bin 500 yıllık şehircilik birikimiyle kentlerin vizyonuna değer katan bir şehirdir." değerlendirmesinde bulundu.
7-8-9 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan konferansın ilk günü Dünya Tarihi Kentler Birliği üye şehirlerinin takımını ve sunumu ile tamamlandı.