Bakan Çelik ve Eker MÜSİAD'da gündemi değerlendirdiler VİDEO

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, MÜSİAD üyeleriyle bir araya geldi.

Bakan Çelik ve Eker MÜSİAD'da gündemi değerlendirdiler VİDEO

 

Hilton Otelinde kahvaltı programında Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) iyeleriyle bir araya gelen Bakan Çelik ve Bakan Eker’e, SGK Kurum Başkanı Fatih Acar, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve bürokratlar eşlik etti.

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Yetgin,Bakan Çelik ve Bakan Eker’e teşekkür ettikten sonra şöyle konuştu;“Şanlıurfa’da çok güzel gelişmeler oldu. Ama Urfa öyle bir şehir ki hem göç aldığı için hem de nüfus arttığı için yetmiyor. Kentsel dönüşüm ile birlikte yeni yerleşim alanlarının kurulmasında çok fayda olacağını düşünüyorum.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi eker ise burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Şanlıurfa’nın kalkınmasında en önemli sektör olan tarım ve hayvancılıkla ilgili buradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bakanlık olarak da Şanlıurfa’nın kalkınmasında tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, bunun bir kademe ileriye gidip tarıma ve gıda sanayiye dönüşmesi için bir dizi proje hayata geçirdik. Bugüne kadar hükümetimiz Şanlıurfa’daki 59 bin çiftçiye 4 karttırılıyon hibe desteği verdi. ”

“HAYVANCILIK MAĞARALARDAN ÇIKARILIYOR”

“programımıza aldığımız tarıma dayalı 33 tesisimiz en geç yıl sonuna kadar tamamlanacak. Bugün Türkiye’nin en büyük organize besi sanayinin temelini atıyoruz. Bu iki bakımdan çok önemli; hem hayvancılık potansiyelinin gelişmesi için çok önemli. 855 hektar arazi üzerine kuruluyor. Türkiye’nin en büyüğü. Ve bunun alt yapı yatırımları 27 trilyon. Yüzbinlerce hayvanın besiye alınabileceği büyük organize husus. Diğer önemli sebebi ise şu; Şanlıurfa2da mağaralarda hayvancılık yapılmaya devam ediliyor. Bu tesisle birlikte hayvancılığı mağaralardan çıkartırsak o mağaralar turizme kazandırılacak.   ”

Harran’ı ıslah etmek için 9 bin kilometre boru döşedik. Şanlıurfa’nın 50 bin hektar arazisini kurtarmak için yerin altına 9 bin drenaj borusu yerleştirdik. GİNNES’e bunun için başvurduk ve önümüzdeki ay bunu ilan edilecek. Şanlıurfa’nın bozulmuş arazilerini ıslah etmek için uğraşıyoruz hem de bunu dünyaya ilan ediyoruz. Bundan sonra bunların yaşanmaması için eğitim programları kuruyoruz. Tarım ve tarımsal eğitimler veriyoruz. Tarım arazilerinin doğru sulanması için bilgi ve hizmeti birlikte sunmamız lazım.

 

“DESTEKLEME ÖDEMELERİ MART’TA YAPILACAK”

Çiftçilere yapılan destekleme ödemelerinin Mart ayında başlayacağının müjdesini veren Bakan Eker, “Mart ayının başında 80 milyon tutarında mazot, gübre ve toprak analizi ödemeleri  Mart sonunda ise buğday destelemeleri ödemeleri yapılacak ” dedi. Bakan Eker, Şanlıurfa’nın bu bağlamda Türkiye’nin en çok destek aldığı şehir olduğunu da vurguladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,

Bu bölgedeki köylere ilave sosyal bir takım hizmetler götürüyoruz. Yani tarım reformu bize göre odur. Bir kalkınmaya vesile olması lazım .Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi Şanlıurfa’yı gerçekten bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz.

Amaç devlet bu kadar büyük imkanların buraya sunuyorsa sizlerin de destek olması lazım.

Burada askerlik yaptığı şehir olduğunu söyleyen Bakan Eker, Şanlıurfa’nın o günden bugüne çok geliştiğini ama halen daha gidilecek yolun olduğunu söyledi.

Yine barış sürecini hayırla milletimizin birlik ve beraberliğini tesis etmek için başarırsak Şanlıurfa o aman Türkiye’nin yıldızı parlayan şehirlerinden olacak.

VİDEO YÜKLENİYOR