Arınç'tan internet yasasına destek sözü

Arınç'tan internet yasasına destek sözü

İnternet Medyası Derneği tarafından organize edilen İnternet Zirvesi, Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da katıldı.

Konuşma yapan Bülent Arınç, internet haberciliğinin yalnız Türkiye'de değil, tüm dünyada yeni bir yayıncılık olduğunu söyledi. Arınç, internet haberciliğinin geleceğin haberciliği olduğunu belirterek, "İnternet gelecektir, gelecek internettir. Teknoloji hayatımızın her alanındaki etkisini sürdürüyor. Hayatımızın her alanında hızlı bir değişimi yaşıyoruz. Teknolojik gelişmenin en fazla görüldüğü iki sektör var. Birisi medya, bir diğeri de iletişim" dedi.

Arınç, 20. yüzyılın başlarında telgraftan bahsedilirken bugün cep telefonunun büyük kolaylık sağladığını vurguladı. İnternetin devrim niteliğinde hızlı bir gelişme olduğunu söyleyen Bülent Arınç, "Bilgiye ulaşmak parmaklarımızın ucuna gelmiştir. İnternet sayesinde bir araç çeşitliliği söz konusu. İnternet toplumların vazgeçilmezi olmuştur. Facebook ve twitter ile uluslar arası arkadaşlıklar kurulabiliyor. Benim açımdan en büyük kolaylık sınırları kaldırmasıdır. Ankara'daki evimden, Başbakanlıktaki ofisimden bir dokunuşla dünyanın bir başka noktasıyla anında iletişime geçiyor, gelişmeleri öğreniyorum. İnternet sayesinde ülkeler birbirlerine kabloyla bağlı. İnternet bilgiye ulaşmada en hızlı ve modern iletişim" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, yenilik ve değişime direnerek ayakta kalabilmenin, günümüzün bilişim toplumlarında imkansız olduğunu söyledi. İyi bir gazete okuyucusu olduğunu belirten Arınç, "Bu yenilik küresel rekabette bizlere büyük avantajlar sağlayacaksa buna direnmenin rasyonel bir tarafı yoktur. Ben kendimi iyi bir gazete okuyucusu sayarım. Günde 3-4 gazeteyi detaylı şekilde okumaya çalışırım.

Bizler yıllarca gazetelerimizi demli bir çayın, sıcak bir simidin, mürekkebin ve kağıdın birbirine karışan kokularıyla okuduk. Bundan sonra da gazetelerle bu duygusal bağı sürdüreceğiz. Artık küresel dünyada rekabetin de her alanda inanılmaz bir hızla seyrettiği bu çağın hızına ancak son teknolojiyle ulaşabiliriz. Maalesef çok sevdiğimiz gazetelerimiz doğaları gereği bu yarışta internetin gerisinde kalmaktadır" ifadelerini kullandı.

Arınç, artık bir haberin hedef kitleye ulaşmasının yalnızca saniyelerle ölçüldüğünü söyledi. Bir haberin internette tıklanmasının, en büyük gazetenin günlük tirajını fazlasıyla geçtiğinin altını çizen Arınç, "Türkiye'de 28 milyon insan düzenli olarak internet kullanmaktadır. Kullanım oranı hızla artmaktadır. İnternet kullanıcılarının yüzde 72'si, interneti haber okumak amacıyla kullanmaktadır. İnternet medyası olarak sektörümüzün bazı sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Söz vererek dolaşan, Ankara'ya gidince verdiği sözleri unutan siyasetçilerden değilim. Bu sorunların çözülmesi için elimden geleni yapacağım. İnternetin sunduğu sınırsız özgürlük alanını gazeteciliğin evrensel etik kurallarıyla daha da güçlendirmelisiniz. İnternet, karanlık güçlerin at koşturduğu alana dönüşmesin. İnternetin temiz ve şeffaf sayfaları, çirkin saldırılara karşı sizlerin koruması altında olsun.

Bir çok anlamda alternatif habercilik iddiasında olan internet haberciliği ancak bu hassasiyetle varlığını sürdürebilir" açıklamasında
bulundu.

İHA