Şanlıurfaya Rabia yakışır
Şanlıurfada özgürlük sembolü Rabia isminin bir meydana verilmesi konusunda tartışmaya gerek yok. Rabia ismi, Şanına yakışır bir şekilde Şanlıurfada yaşatılmalı
Mısırda seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mürsiye karşı yapılan darbe ile iktidarı ele geçirdiler. Mısırlılar günlerdir darbeyi protesto ediyorlar.
Protestoların en büyük adresi ise milyonların karargah kurduğu başkent Kahirenin Rabia'tül Adeviye isimli meydanıydı. (Meydanda yapılan katliamla boşaltıldı)
İnancımız gereği mazlumdan yana oluşumuzla, darbe tecrübelerimiz ve tarihi bağlarımızdan dolayı Mısır halkından yana taraf olduk.
Türkiyenin bir çok ilince Mısırdaki darbe protesto edildi. Bu illerimizin başında Şanlıurfa geliyor.
Önce sosyal medya dile getirilen ve daha sonra Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfada Rabia isminin yaşatılacağı fikrini Ankarada katıldığı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında twitter hesabından duyurmasıyla isim tartışması alevlendi.
Başkan Fakıbaba twitter hesabından, Konuyu Urfalı hemşerilerimin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Belediye Meclis Üyeleri ve STKlarla birlikte istişare edeceğiz ardından ismin nerede yaşatılacağına karar vereceğiz dedi.
Şanlıurfanın tarihi simgesi olan Topçu Meydanının yanında bulunan Eski Vilayet meydanının Topçu Meydanı ile birleştirilmesi gündemdeydi. Ancak özgürlük simgesi haline gelen Rabia isminin Şanlıurfanın özgürlük anıtı olan Topçu Meydanının yanında bulunan meydana verilmesi talebi bazıları kesimleri rahatsız etti.
Alttan altta Rabia ismine karşı olmadıklarını ama bizim değil diyerek İslami bir simgeyi öteleştirmek istediler. Cılızda olsalar şehir yönetimine baskı uyguluyorlar. İçindeki kinlerini bir şekilde kusa dursunlar.
Nemrutlara karşı İbrahimler yetiştiren bu memlekette elbette Rabia de ismi yaşatılır. Cuntacılara karşı Bediüzzamanı koruyan bu asil insanlar elbette cuntacılara karşı özgürlükçülerin yanında yer alırlar. Birileri istemese inançlı insanlar inancı gereğini yapar.
Bir çift sözümde Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşlarına; STK olmak bayramlarda bayramlaşmaya katılmak, iftarlarda iftar vermek, bürokrasilerin toplantısına katılmak değildir. Halkın taleplerini dile getirmektir. Talepler için bir çok hukuki yol vardır. Bu böyle biline!...