ŞANLIURFA’YA YENİ YOĞUN BAKIM-görüntülü

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi genelinde %99 doluluk oranı ile hizmet verilen yoğun bakım ünitelerinin yatak sayılarının toplamı 72 iken Acil Servis binasının alt katında bulunan boş alanların değerlendirilmesi ile 13 yataklı Genel Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı.

ŞANLIURFA’YA YENİ YOĞUN BAKIM-görüntülü

 

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi genelinde %99 doluluk oranı ile hizmet verilen yoğun bakım ünitelerinin yatak sayılarının toplamı 72 iken Acil Servis binasının alt katında bulunan boş alanların değerlendirilmesi ile 13 yataklı Genel Yoğun Bakım Ünitesi hizmete açıldı. Genel yoğun bakım ünitesinin hizmete açılması ile birlikte hastanede hizmet verilen yoğun bakım yatak sayısı ortalama %20 arttırılarak 72’den 85’e yükselmiş oldu.

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi-Başhekim Op.Dr.İbrahim Halil H.KEŞKÜŞ yaptığı açıklamada;
Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi yatak sayısı:19,Dâhiliye Yoğun Bakım Ünitesi yatak sayısı:17,Genel Yoğun Bakım Ünitesi yatak sayısı:12, olmak üzere toplamda 48 yatak ile 3.Basamak Yoğun Bakım Ünitesi hizmeti vermektedir. Koroner Yoğun Bakım Ünitesi yatak sayısı:14 Erişkin, Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi yatak sayısı:13 Erişkin, Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi yatak sayısı 6 çocuk olmak üzere toplamda 33 yatak ile 2. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi hizmeti vermektedir. Yanık Yoğun Bakım Ünitesi 4 yatak ile 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesi hizmeti vermektedir.
YOÄžUN BAKIM HASTAYI HAYATTA TUTABÄ°LME SANATIDIR
Keşküş, Yoğun bakım, yaşam ile ölüm arasında kritik bir çizgide tedavi gören hastaların yaşamsal destek alma ihtiyacı olduğunda tedavi edildiği alanlardır. Yoğun bakım hastasının tanımı çok önemlidir. Yoğun bakım hastası demek; solunum, dolaşım, boşaltım, sindirim sistemi gibi her hangi bir sistemde hastanın hayatını tehdit edebilecek bir gelişme olması durumunda, yoğun bakım altında takip ve tedavi görmesi gereken hasta demektir. Yoğun bakımlar, diğer bölümlerden farklı olarak hayati risk taşıyan hastalara yoğun bakımı yapabilecek daha ileri teknoloji ve ekipmanlara sahiptir. Daha çok uzman doktorlarla, yoğun bakım sertifikası olan uzman hemşireler ile hastanın takibinin yapıldığı ve hastayı hayatta tutmaya yönelik tedavi edilmeye çalışılan kapsamlı bir alandır. Hastayı hayatta tutabileceğimiz tüm yardımcı ekipmanlarda bizim profesyonel çalışmalarımıza destek olmaktadır.
Yoğun bakımın ortaya çıkışındaki en önemli nokta reanimasyondur. Reanimasyon Yeniden Canlandırma olarak tanımlanır. Her ne kadar bizlerin yeniden hayat vermeye kudreti olmasa da, mevcut hayatın devamlılığını sağlamaya çalışıyoruz. Yoğun bakımın amacı, yaşamın teminidir. Hayati riskler arttığında verilecek desteğin sağlanabileceği yoğun bakım üniteleri reanimasyondur.Yoğun bakım hekimleri ölümle her gün iç içe ama ölüme alışkın olmamalıyız, hastalarımızı kaybetmeye alışmamalıyız, üzülebilmeliyiz. Bunlardan etkilenmeme gibi bir lükse sahip değiliz dedi.