Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Meclis; Belediyede Vurgun ne kadar?
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Meclis; Belediyede Vurgun ne kadar?

Siyaset

Belediye Meclisi 2012 yılı ikinci döneminin ilk toplantısını tamamladı Toplantılarda AK Partili üyeler Meclis başkanlığına 3 ayrı soru önergesi verdi.

AK Partili Belediye Meclis üyelerinden önerge yağmuru

· Usulsüzlük iddiaları konusunda bu güne kadar hangi işlemler yapıldı? Vurgun ne kadar ?

· Belediye kentte bir Kültür Merkezi projesi düşünüyor mu?

· “GAP Arena Stadyumundan tünel çıkışına kadar olan alan değerlendirilebilir”

 

VURGUN İDDİALARINA İLİŞKİN HANGİ İŞLEMLER YAPILDI?

Önergeyi veren AK Partili Mehmet Altun, Yusuf Mert, Adil Saraç oldu. Önergelerden biri “Şanlıurfa Belediyesi’nde yolsuzluk iddiası”na ilişkin... Önergede, Plan ve Proje Müdürlüğüne bağlı birimlerde meydana gelen usulsüzlüğün parasal boyutuyla ilgili olarak çeşitli dedikodular dolaştığına dikkat çekilerek, Belediye yetkililerince bu güne kadar neler yapıldığı soruldu ve Meclis üyelerine ve kamuoyuna bu konuda bilgi verilmesi istendi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ DÜŞÜNÜLÜYOR MU?

Bir başka önerge “Kültür Merkezi”yle ilgili.. AK Partisi Meclis üyeleri, tüm Şanlıurfa halkının yararlanacağı modern bir Kültür merkezi yapılması konusunda yaklaşık 1 yıl önce önerge verildiğine dikkat çekilerek, Aradan geçen sürede neler yapıldığı soruldu. Önergede, ‘Kültür merkezinin yapılıp yapılmayacağının netleştirilmesi gerektiği dile getirildi.

 

ŞANLIURFA’NIN DA BİR “HARİKALAR DİYARI’ OLSUN

GAP Arena stadyumundan tünel çıkış ağzına kadar olan alanın değerlendirilmesiyle ilgili olarak verilen önerge ise aynen şöyle:“Bilindiği gibi 2013 yılında devletimiz Karakoyun deresinden temiz su akıtacaktır. Bu su tahminen GAP Stadyumu civarında çıkacaktır. Bu sebeple GAP Arena Stadyumundan başlayan ve Sırrın’daki Tünel çıkış ağzında biten alanda yaklaşık 300 dönüm Vakıf alanı vardır.

ŞUTİM örneğinde olduğu gibi buralar Vakıflar Genel Müdürlüğünden kamu, halk ve toplum yararına yapılacak proje için 40 yıllığına kiralandıktan sonra içinde Hayvanat bahçesi de olan Ankara’da örnekleri olan ‘Gençlik parkı’, ‘Harikalar diyarı’, Londra’daki ‘Goldpark’ örneklerinde olduğu gibi göletler, gezinti yerleri,piknik alanları, mesire yerleri vs. yapılabilir.

Karakoyundan gelen temiz su buraya verilir ve Sırrın’daki Tünel çıkış ağzı oradan tekrar kana yönlendirilirse su zayii olmamış olur.”

 

ÇÖP KONTEYNIRLARI EKSİK KALDI

AK Partili meclis üyeleri çöp kutusu ve konteynır alınması konusunu da gündeme taşıdı. Bu konuda Belediye Meclisi Başkanlığına sunulan önerge şöyle:

“Gerek ana caddelerde çöp kutusu, gerekse mahalle ve sokaklarda çöp konyernırları eksikliği vatandaşlar tarafından bizlere sürekli olarak iletilmektedir.

Bu sorunun giderilmesi için ek çöp kutuları ve ek çöp konteynırları takviyesi yapılması konusunun gündeme alınmasını istiyoruz”

Hizmet Gazetesi


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.