Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Hüseyin Çelik’ten İçişleri Bakanına Eleştiri
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Hüseyin Çelik’ten İçişleri Bakanına Eleştiri

Siyaset

İdris Naim Şahin’e AK Parti’nin iki numarası Hüseyin Çelik’ten balans ayarı: Üslubu ne insanî ne de hükümete ve AK Parti’ye ait bir üslup.

Haber: Hüseyin Özkaya/Mustafa Arısüt
Kamuoyunda tepkilere yol açan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Uludere katliamı ile ilgili sözlerine en sert açıklama partisinden geldi. AKP Genel Başkanı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, “Sayın Bakanın bu yaklaşımını ve üslubunu insani bulmuyoruz. Hükümete ve AK Parti’ye ait bir yaklaşım ve üslup olmadığı da ortadadır’’ dedi.

Çelik, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Herkes bilir ki bu bölgede kaçakçılık yapanlar öyle veya böyle birilerine rüşvet vererek bu işi yapıyorlar. Bu eskiden beri böyledir. Orada, özellikle Kuzey Irak’ta, oradaki PKK varlığından dolayı, PKK’nın kaçakçılıktan bir şekilde pay aldığı, beslendiği bilinmektedir. PKK’nın kaçakçılıktan beslenmesi ve kaçakçılıktan pay alması, sadece rızkını kazanmaya çalışan, ama illegal yolla da olsa ekmek parası çıkarmaya çalışan bu insanları PKK’nın figüranları yapmaz. Başından beri bu meselede partimizin ve hükümetimizin duruşu budur.

Görevimiz acıları paylaşmak Hayatını kaybeden bu insanların acılarını hep paylaştık, başsağlığı dileğinde bulunduk. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm yetkililerimiz meseleye böyle yaklaştılar. Sayın bakanın dünkü üslubunu ve yaklaşımını doğru bulmuyorum, ayrıca insani de bulmuyorum. Burada bir yanlışlık var ki, hata vardı ki mesele şu anda yargıya intikal etmiştir.”

Şahin’in ithamı ağır oldu Taraf ’a konuşan AKP’lilerin tepkisi şöyle:

Mehmet Kerim Yıldız (AKP Ağrı Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi): Bu sözler kabul edilemez. Uludere’de her şey net: Kendi uçaklarımız, vatandaşlarımızı vurmuş. Bir devlet, en suçlu vatandaşına bile hukuku uygulamalı. Özür dilemek devleti küçültmez.

Galip Ensarioğlu (AKP Diyarbakır Milletvekili): Bakan’ın ifadelerine katılmıyorum. 34 sivil ölmüş, bunların kaçakçı olması olayın vahametini örtmez. Bu ülkeyi biz yönetiyorsak sorumluluk da bizimdir.

Yahya Akman (AKP Şanlıurfa Milletvekili): Sayın İçişleri Bakanının ithamı ağır oldu. PKK’ya figüranlığı bırakın, tam tersine ailelerin korucu olduğunu biliyoruz. Bu ailelerin AK Parti’ye oy verdiğini biliyoruz.

Yusuf Eğilmez (AKP Şanlıurfa İl Başkanı): İnsanların yaşadığı acının göz önünde bulundurulması gerekir.

Şahin, ülke için bir talihsizlik


Sezgin Tanrıkulu (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Uludere katliamının yarattığı etki, Kürt meselesinde bir dönüm noktasıdır. Maalesef İdris Naim Şahin, bunun farkına varabilecek bir kapasiteye sahip değil. Türkiye’de böyle bir Bakan’ın olması talihsizliktir.

Levent Gök (CHP Ankara Milletvekili): Şahin’in sözlerini dinleyince dehşete düştüm. Vicdanları kanatan açıklamadan fevkalade rahatsız oldum. Bu sözleri söyleyen kişi, değil Bakanlık’tan insanlıktan vazgeçmelidir.

Hasip Kaplan (BDP Grup Başkanvekili): Bu Bakan’ın aklından zoru var. İstifasını sunmalı, etmiyorsa Başbakan görevden almalı.

TARAF


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.