Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Suruç Devlet Hastanesi’nin yeri belirlendi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Suruç Devlet Hastanesi’nin yeri belirlendi

Sağlık

Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök’ün ara buluculuğu ile Suruç Devlet Hastanesi’nin yer sorunu, daha önce 15 dönüm arazilerini bağışlayan Necdet ve Enver Yıldız kardeşlerin 5 dönümlük arazilerini daha hibe etmesiyle aşıldı.

İhale aşamasına gelen 150 Yataklı Suruç Devlet Hastanesi’nin yeri için Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in makamında tarafların katılımı ile protokol imzalandı.
Hastane yapılacak olan arazinin hibe edilmesine dair yapılan protokolün imza törenine Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, İl Sağlık Müdür Vekili Hazım Uğur, arsalarını hibe eden Necdet ve Enver Yıldız kardeşler katıldı.
İmza töreninde bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, hayırlı bir hizmet için bir araya geldiklerini belirterek, “Suruç İlçemizde 150 kişilik bir devlet hastanesi yapma çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. En büyük sorun oradaki arsa sıkıntısıydı. Yıldız Kardeşler Enver Yıldız ve Nejdet Yıldız değerli kardeşlerimiz, Suruç’un değerli evlatları daha önce bize 15 bin metre karelik arsalarını bağışlamışlardı. Bu yetersiz görülmekteydi. Bu gün 5 bin metrekarelik arsanın kalan kısmını da bedelsiz olarak Suruçlu kardeşlerimize hastane yapılmak üzere bağışlıyorlar. Buna delalet eden sayın vekilimize, yıldız ailesine çok teşekkür ediyorum. Geçmişlerine rahmet diliyorum” diyerek konuşmasını sürdürdü.
Bunun herkese örnek olmasını dileyen Vali Celalettin Güvenç, “Olması gereken bu, artık sorumluluk sağlık müdürlüğümüzde. Bize düşen Sağlık Bakanlığımıza süratle 150 yataklı hastanenin projelerini yaptırıp, kısmet olursa bu yıl hemen ihalesine çıkmasını sağlamaktır. Bunun takipçisi olacağız. Bu iki vatandaşımıza, Suruçlu kardeşlerimize Sayın Enver Yıldız’a Nejdet Yıldız’a sonsuz teşekkürlerimi Vali olarak sunuyorum. Çünkü Suruç’un çok acil bir ihtiyacını karşılayacak bu arsa toplam tahmini bedeli 4 milyon TL’dir. Böyle bir fedakârlığı yapmışlardır. 4 trilyonluk fedakârlık yapmışlardır. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ise, örnek teşkil eden bu davranışın diğer il ve ilçelerde de uygulanmasını gerektiğini ifade ederek, “Yaklaşık bedeli eski rakamla 4 trilyon olan bu arsanın bağışlanmasında özellikle emeği geçen Suruç ilçe teşkilatına, Sayın Başkana sonsuz teşekkür ediyorum. Ama teşekkürün en büyüğü Yıldız Ailesine. Geçmişte olduğu gibi şuanda da bu aile Suruç’ta tavrının nerede olduğunun netleştirmiştir ve açıklamıştır. Dolaysıyla Enver Bey’e, Nejdet Bey’e sayın Yıldız Ailesine sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Suruç’a hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Yapılması planlanan Suruç Devlet Hastanesi’nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in 400 Projesi arasında yer aldığını ve daha önce 100 yataklı olarak düşünüldüğünü anlatan Abdülkerim Gök, “400 projemiz içerisinde ancak sayın bakanımızla daha önce yapmış olduğumuz toplantılarda 150 yataklı olması konusunda da bir çalışmanın olduğunu anlatmıştık. Bu arsanın da bağışlanmasıyla işimiz kolaylaştı. En kısa zamanda temel atma aşamasına gelinmiş olmakla beraber inşallah bunun 150 yataklı olması konusunda da bir çalışma sürdüreceğiz. Yetkililere iletmeye çalışacağız. Bir kez daha bu bağışı yapan ve arabulucu olan bütün arkadaşlarıma ve dostlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
4 milyon TL tutarındaki 20 dönümlük arsalarını bedelsiz olarak bağışlayan Yıldız kardeşler ise, ilçelerine yapılacak olan hastanenin memlekete ve Suruç halkına hayırlı olmasını dilediler.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.