Notice: Undefined index: id in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 28

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: direct_link in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 92
OKUMAK ANLAMAK YAŞAMAK
Notice: Undefined index: iliski_video in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 25

Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33

Notice: Undefined index: video_kodu in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa
2024-09-16 17:17:09

OKUMAK ANLAMAK YAŞAMAK

Mehmet CENGİZ

cengizhoca21@hotmail.com 16 Eylül 2024, 17:17

 İslam'ın ilk emri okumaktır. Alak süresinde Rabbimiz bizi bu konularda aydınlatıyor ve şöyle buyuruyor. "Yaratan Rabbinin adıyla oku. O, insanı bir alaktan yarattı. Oku Rabbin en büyük kerem sahibi.O, Kalemle/kalemi öğretendir. O, insana bilmediğini öğretti. Sakın ha okumam deme, çünkü insan azgınlaşır. Kendini Cehalet içindeyken yeterli
gördüğü için. Alak S.1/7 Ayetler.

Dinimiz İslam, ilim ve irfan Dinidir Öğrenmeye, öğretmeye, inceleme ve araştırma yapmaya büyük önem vermiştir. İslamın her hükmü insanın yapısına hayat düzenine uygun olan, Dünya ve Ahiret saadetini temin etmek için gönderilmiş ilahi bir dindir.

İslam tek ifadeyle: O kumak, öğrenmek ve buna göre yaşamak nizamıdır. Ahir zaman peygamberi, S.A.V.de ilimle ilgili şöyle buyurmaktadır. "İlim ögrenmek için gayret sarfetmek, Kadın, Erkek her Müslümana farzdır. "Et terğib ve terhib 1/96.Yeryüzünde hiç bir sistem, ideoloji, Din, İslam Dinik adar okumaya, öğrenmeye, öğretmeye, araştırmaya ilme önem ver memiştir.

İlk emri Oku olan Dinimiz İslam'ın ilme, öğrenmeye eğitime verdiği önem çok büyüktür. Sosyal medyada bir arkadaş belki iyi niyetle duyuru yapıyor hatim indirmek için Cüz dağıtıyor hatim duasını Mekke veya Medine'de okuyacağım diyor iyi bir amelde, önce okunan Kur'an anlaşılmalı ve yaşanmalıdır. Yaşanmayan Kuran'ın duası Mekke-Medine'de okunsa bile bu anlayışı ne Mekke nede tekke kurtaramaz.

Okumak her erkek ve kadın üzerine Farzdır.Yer yüzünde uygulanan eğitim sistemi insanı ıslah etmiyor. Canavarlaştiriyor. Savaşları çıkaranlar, teknolojide zirve yapanlar, son model silah Üretenler, insanları hukuksuz öldürenler, işgal edenler,aç bırakanlar, sömürenler, kan ve gözyaşı üzerinde mevki makam elde edenlerin hepsi okuyan ve elit takımdır.

Yanlış politikalarla,yanlış yönetim tarzı ile halkını ekmeye muhtaç edenler, devlet malını çalanlar, kılıf uyduranlar, kandıranlar, hesap vermeye nler yanlışlarını söyleyenleri cezalandıranlar, adaleti yerde sürdürenler, Adaletsiz paylaşıma imza atanlar, halktan oldukları halde Allahlık taslayanların bir çoğu belki bir kaç diplomalı. demek alınan bu eğitimde bir sakatlık var.

Ülkemizde her yıl Okullar açılır, tatiller edilir milyonlarca gencimiz Okula revan olur. Gençlerin kitapları Devletçe verilir.

Eğitimimiz halen bağımlı, madd eci,ezberci içerik değişmiyor.Gerçi yetkililer, maarif diyor. Mektebim diyor, Okul isimlerini değiştiriyor bunların hiç biri gençlerine Dünyaya nede ukbaya hazırlamıyor. kısacası gençlerimiz Okula gidiş gelişle kitap hamallığını yapıyor. Eski den Dershaneler vardı. Onlar kapandı tam bir sömürü aracı şimdi onlarrın yerine okuma, salonları, kurslar adı altında faaliyetler devam ediyor.

Eğitimden ziyade sömürü araçları. Asırlar önce Müslümanla r tüm bilim dallarında öncü yetiştirirken,kıt imkanlara rağmen,teknoji Asrında neden öncü bilim insanlarımız eldeki parmaklar kadar.Eğtİim öğretimde öncü, eli öpülesi öğretmenlerimizdir.markette ne varsa onu satıyorlar.

Asıl Eğitim,öğretim,Şu kainat kitabını okumaktır.Yani önce Ahlak sonra manevi yatla rotamızı çizmektir.Ülkemizin çok sorunları var. Belli başlıları; Ekonomi, Adalet, güvenlik, Eğitim, sağlık, Göç, yanlış dış politika, yoksulluk, yolsuzluk, Adaletsiz paylaşım,yüksek faiz, zamlar ve var olan sorunları çözememe, halka rağmen taraflı siyaset, önlenemeyen kadın cinayetleri, çocuk istismari diyebiliriz. Eğitim toplumun dertlerini dindiren tiryaktır. Eğitimde binlerce diplomalı görev almayı bekliyor.

Öyle ise okuyalım anlayalım ve yaşayalım etrafa ışık saçalım

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.