Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(http://img.vol.io/rotahaber/newpics/news/021220110916463552015_3.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 523 in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Kurtlar Vadisi’nin savcı Leyla'sı Twitter kurbanı oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kurtlar Vadisi’nin savcı Leyla'sı Twitter kurbanı oldu

Magazin

Kurtlar Vadisi dizisinde savcı karakterini canlandıran Ayşe Çiğdem Batur da Twitter kurbanları arasına katıldı.

Dinçer GÖKÇE - ROTAHABER / ÖZEL
Kurtlar Vadisi dizisinde savcı karakterini canlandıran Ayşe Çiğdem Batur da Twitter kurbanları arasına katıldı. Batur, Twitter üzerinden kendisine cinsel ve hakaret içerikli mesajlar gönderen kişi hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medya denilince belki de ilk akla gelen mecralardan biri Twitter... Hemen herkes bu mecrada bir diğerini takip edebiliyor düşüncülerini, ‘son dakika bilgileri’ni takipçileri ile paylaşabiliyor.

Geleneksel medya eleştirilerinde referans olarak da gösterilen Twitter, Türkiye’de hızla yaygınlaşırken beraberinde getirdiği mağduriyetler de her geçen gün artıyor. Yalnızca İstanbul’da Bilişim Polisi, Twitter üzerinde işlendiği iddia edilen ‘217 ayrı Twitter dosyasını’ aydınlatma peşinde. Bunlardan biri veya birilerinin mağduru da Kurtlar Vadisi dizisinde “Savcı Leyla” karakterini oynayan genç oyuncu Ayşe Çiğdem Batur. Oyuncu Batur, izlenme rekorları kıran Kurtlar Vadisi dizisi yanı sıra, “Gümüş”, “Papatyam” ve “Vazgeç Gönlüm” adlı dizilerde de rol aldı. Kuşkusuz Ayşe Çiğdem Batur’un geniş kitlelerce tanınması Savcı Leyla rolünde suçla mücadele ettiği Kurtlar Vadisi dizisinde oldu.

Savcı Leyla’nın belalı takipçileri

Ayşe Çiğdem Batur da hayran kitlesi ve dostları ile daha yakın bir iletişim içinde olmak için Twitter da hesap açtı. Bugün saat 08.30 itibari ile 613 bin kadar takipçisi olan Batur’un Emniyet ve Savcılığa gitmesine yola açan sürecin başında ise bu takipçi grup arasındaki biri veya birileri oldu. “Umutlarimiz Umut”, “Mert Tokgöz”, “Serkan Sarımavilaleler” ve “Okan Birkan” rumuzlu kullanıcıların takipçisi oldukları oyuncu Batur’a yönelik küfür, hakaret ve tehdit içerikli iletileri Eylül ayı başında gelmeye başladı. Batur, başlangıçta söz konusu iletileri yazan kişileri hesabında engelleme yoluna gitti. Ancak engellenen kişi yeni bir hesap üzerinde tehdit ve küfürlerini sürdürdü. Üstelik kişi engellendiği takdirde yazdıklarına erişmek de mümkün olamıyordu. Taki 19 Eylül’de “Umutlarım Umut” rumuzlu kullanıcının ağır cinsel içerikli küfürler, hakaret ve tehditler yazılana kadar.

Başına gelenleri polise bildirdi

Oyuncu bu hakaretlerden sonra durumu Adli makamlara bildirme kararı aldı ve avukatı ile Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Bürosu’na durumu tüm ayrıntıları ile bildirdi; ardında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Rotahaber, söz konusu ifade tutanağı ve suç duyurusu dilekçesine ulaştı. 27 Eylül tarihli Emniyet ifade tutanağında Batur, konu ile ilgili şüphelendiği kimsenin olmadığını sorumluların bulunması talebinde bulundu.

Savcılığa suç duyurusu


Konu ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunuldu. 22 Eylül tarih ve 2011/133450 numaralı hazırlık numarası ile yapılan suç duyurusu dilekçesinde “Şüpheliler öylesine ahlaksız kelimeler kullanmışlardır ki; genç ve bekâr olan, tek başına yaşayan müvekkilimi hem çok korkutmuş hem de çok üzmüştür Hakaret eden kullanıcıları engellemek de çözüm olmamış yeni bir kullanıcı ile hayâsız hakaretlerine devam etmişlerdir. Müvekkilim ilgili sitedeki hesabını kapatmasının da çözüm olmadığını bu yazıları yazan her kim ya da kimlerse farklı bir yerde karşısına çıkmalarından ve sözlü ya da maddi olarak saldırıya uğramaktan korktuğunu belirtmiştir. Müvekkilimin Twitter sayfasında sarf edilen cümleler kolayca silinip unutulacak cinsten değildir. Bu yazıları herkesin ulaşabildiği internet sitesinde alenen yazmış, müvekkilimi tüm site kullanıcıları karşısında küçük düşürmüş ve huzurunu bozmuştur.” İfadelerine yer verildi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.