Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfalılar Said Nursi’nin Mezar Taşlarını Sahipleniyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfalılar Said Nursi’nin Mezar Taşlarını Sahipleniyor

Kültür Sanat

Şanlıurfalılar, Bediüzzaman’ın kırılan mezar yerine bile sahip çıkmayı sürdürüyor.


27 Mayıs darbesinin yeniden soruşturulması çevresinde Said Nursi’nin mezarının nerede olduğu sorusuna yeniden cevap aranmaya başlandı.
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun 1960 darbesini de soruşturacak olmasının, 27 Mayıs sonrasına projektör tutması bekleniyor.
Kamuoyunda dillendirilen “Said Nursi’nin mezarının araştırılacağı”
yolundaki haberler, Komisyon Sözcüsü İdris Şahin’e sorulduğunda net sayılabilecek bir cevap vermişti:'Komisyonda gündeme gelirse tabii ki değerlendirilebilir. Çünkü hiçbir şeye ulaşılmadan net yargılara varmış olmak yanlış olur. Zaten bizim bütün amacımız tarihin karanlık dehlizlerinde kalanları ortaya çıkarmak. 1945 yılında 2007 yılına kadar ne varsa hepsini aydınlığa çıkarmak istiyoruz. Said-i Nursi´nin defnedildiği yerin araştırılması komisyonda gündeme gelirse, Milli Birlik Komitesi de böyle bir bilgiye sahip ise bu bir araştırma konusu olabilir.'Komisyon, 27 Mayıs darbesinin ardından oluşturulan Milli Birlik Komitesi´nde (MBK) görev yapmış ve hayatta olan Numan Esin ile Ahmet Er´i de dinleyecek.
Komisyon üyesi AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, iki isme naaşı darbeciler tarafından bilinmeyen bir yere defnedilen Bediüzzaman Said Nursi´nin mezarının yerini soracaklarını söyledi.
Hayattaki MBK üyelerinden Üstad´ın mezarının yerini söyleyerek tarihe not düşmelerini isteyeceklerini dile getiren Özdağ, 'Komisyonumuz bu karanlık yerleri aydınlatmak için var.Meclis bize böyle bir görev verdi. Said Nursi kitapları, vaazları, Risaleleri ile insanlığı aydınlatan bir yıldızdır, Müslümanların ortak değeridir'
diye konuştu.Bediüzzaman Said Nursi, vefat etmeden önce son 3 gününü Şanlıurfa´da geçirdi. 21 Mart 1960´ta Şanlıurfa´ya geldi. Burada İpek Palas Oteli´ne yerleşen Nursi, 23 Mart 1960 günü sabaha karşı vefat etti. Büyük bir cemaatle kılınan cenaze namazından sonra Bediüzzaman´ın naaşı Halilürrahman Dergâhı´nda kendisine ayrılan mezara defnedildi.
27 Mayıs darbesini yapanlar, Bediüzzaman´ın mezarından rahatsız oldu ve kabrinin nakledilmesine karar verdi.
12 Temmuz 1960 gecesi Said Nursi´nin Şanlıurfa´da bulunan mezarı kırıldı ve naaşı, askerî bir uçakla Afyonkarahisar askerî havaalanına getirildi.
Nursi´nin naaşı daha sonra yerini kardeşinin bile bilmediği bir mezara defnedildi.
Kaynak: Rotahaber.com

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.