Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Harrana tarihinde görülmemiş hizmetler yaptık
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Harrana tarihinde görülmemiş hizmetler yaptık

Kültür Sanat

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz'un milletvekili olduğu günden bu yana Harran ilçesine olan hizmetleri ve ilgisi devam ediyor.

Harran'ın Dünya Kültür Mirasına girmesi için büyük çabalar gösteren Özyavuz,UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday listesine girmesinde emeği geçen ve 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan İbrahim Özyavuz'a da ayrıca teşekkür etti.

İŞTE AK PARTİ HÜKÜMETİ TARAFINDAN HARRAN'A YAPILANLAR

Geçen sene, Kültür ve Turizm Bakanlığının talimatı ile İstanbul 2010 Ajansından ‘' Harran Sur İçi Kentsel Yenileme Projesi Kamulaştırması'' için 2.000.000 TL,Harran Kalesi Restorasyonu Mühendislik Projeleri yapımı için 936.554 TL. ödenek gönderildi.

Harran Kalesi Proje yapım işi, 298.000 TL'ye ihale edildi. Şubat 2010'da Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna sunulacak. Kurul Onayı alındıktan sonra,Harran Kalesinin restorasyonu için gerekli olan ödenek proje okunarak tespit edilecek. Keşif özeti 2.000.000 TL. olarak tahmin ediliyor. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü 2010 yatırım bütçesinden bu ödenek talep edilecek. Ödenek gönderildiği takdirde Harran Kalesinin restorasyon işi ihale edilecek. 936.554 TL.'den geriye kalan 638.554 TL ile 4. KM'lik Harran Surlarının restorasyon mühendislik projeleri Şubat 2010'da ihale edilecektir. Bu ihaleden artan para ile Han-el Barur Kervan Sarayının restorasyon mühendislik projelerinin ihalesi planlanmaktadır.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz

‘'Bildiğiniz gibi, Harran'ın Turizmde hak ettiği yere gelmesi için, başta Harran kalesinin restorasyonu ve sur çevresinin restorasyonu nasıl çok önem arz ediyorsa, sur içerisindeki evlerin kamulaştırılması yapıldıktan sonra, buradaki kümbet evlerin otel, motel, pansiyon, cafe, restoran, sanat evi vb. alanlara dönüştürülmesi ve Harranlıların bunları işletmesi de, Harranlı hemşerilerimize iş imkânı sağlayacaktır.

Ayrıca, Ak Parti belediye başkanımız Sayın İbrahim Özyavuz zamanında da, Sur çevresindeki yolların çevre düzenlemesi için, Turizm Bakanlığımıza projeler teslim edilmişti. Sanırım yeni başkanımız da bunların takipçisi olacaktır. Yine Turizm Bakanlığımızca Haranın girişine 5000 metrekarelik bir halk meydanı projesi yapılarak, il özel idaresi tarafından Şubat 2009 da bitirilmişti.

Yine Ak Parti Hükümetimiz ve Ak Parti belediye başkanımız Sayın İbrahim Özyavuız zamanında, Harran'ın en önemli sorunu olan alt yapı, kanalizasyon şebekesinin, İller bankası tarafından 28.11.2008 tarihinde ihalesi yapılarak, çalışmalar da başlamıştı. Ve halen devam ediyor.

Urfa ‘dan Harran a giriş yolundan başlamak üzere 10 km'lik duble yol, Karayolları Genel müdürlüğümüz tarafından , Harran merkeze girişe kadar 15m genişliğinde duble yolumuz bitirildi ve ardından Harran'ın Meydankapı köyüne giden yol boyunca, yani sur çevresinde 1.5 km ve 20m genişliğinde bölünmüş yol yaptık.Ve devamı da yapılacak. Bunları, her ne kadar birileri sahiplenmeye kalkışsa da, başlangıçları bilinmekte ve Ak Parti belediyesi zamanında başlamış ve Ak Parti hükümetimiz tarafından Harran'a yapılan hizmetlerdir. Zaten karıştırılması da söz konusu değildir. Çünkü belediyenin yolu, yeşil alanı veya hizmet alanları herkesçe bilinmektedir. Ama burada Ak Parti Hükümetinin ve bizim farkımız ortaya çıkmaktadır. Biz birilerinin söylediği gibi Harran'ın önünü tıkamıyoruz ve başladığımız tüm projelere devam edip, hizmete bakıyoruz. Ben memleketime hizmet etmek için milletimizi temsil ediyorum. Şahsıma yapılan boş karalamalarla, iftiralarla, bırakın Harran'dan vazgeçmek, bunlar beni daha fazlasını yapmak için teşvik ediyor. Sayın Başbakanımızın ifade ettikleri gibi, Kim bu ülkede hukuk yok zannediyorsa, kim istediği gibi davranabileceğini,kanunsuz girişimlerini çeşitli kılıflara büründürerek meşrulaştırabileceğini zannediyorsa, bilsin ki artık o devirler geçti.Çünkü Harran kimselerin şahsına ve yandaşlarına ait değildir.Vatandaşımız da olup bitenin farkındadır,ancak umarım son bir senede Harran'dan göç eden yaklaşık 4000 kişinin devamı olmaz. 9860 olan merkez Harran nüfusu, 5900 lere gerilemiştir. Bu da çok manidardır.

Biz, Ak Parti Hükümeti olarak, Harran'a tarihinde görülmemiş hizmetler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Turizm Bakanlığımız Harran'a ayrı bir önem vermektedir. Ancak yapılan her hizmet öncesi, esas olan halkımızın huzur ve güvenidir.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.