Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Harran Üniversite'sinden Türkiye’de değişim konferansı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Harran Üniversite'sinden Türkiye’de değişim konferansı

Kültür Sanat

Şanlıurfa Valiliğinin davetlisi olarak Şanlıurfa’ya gelen Maliye ve Ulaştırma eski bakanlarından Ekrem Pakdemirli Harran Üniversitesinde “ Türkiye’de değişim” konulu bir konferans sundu.


Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesinde gerçekleşen konferansa Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli, Belediye Başkanı A.Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu üniversite dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç birer konuşma yaptılar.
Daha sonra kürsüye gelen Ekrem Pakdemirli konuşmasında, eğitim yıllarıyla ilgili hatıralarını paylaştı.
Şanlıurfa’nın çok güzel bir şehir olduğunu ifade eden Pakdemirli, “Burada liseleriniz, yüksekokulunuz, üniversiteniz var, imkânlarınız var. Çok şükür Türkiye büyük mesafeler kat etti. Bugünlere geldik. Güzel bir yerdesiniz. Şimdi sizden, anneler babalar ne istiyor? Bu okullarınızı bitirin. Önce kendinize, ailenize, Urfa’nıza hatta insanlığa hizmet edin. Herkes onu istiyor. Bunu sizden bekliyorlar. Birbirinize karşı toleranslı olacaksınız. Kavga etmeden fikirlerinizi değiş tokuş edeceksiniz. Birbirinizi seveceksiniz. İnsanoğlu sevgi üzerine kurulmuş. Bir de bu ilimizin özelliği var. Velilerin, peygamberlerin yaşamış olduğu bir il. Bunlar nerde yaşarlardı: Hoşgörü ortamının büyük olduğu yerlerde. Farklı düşünceleriniz olabilir. Fakat siz onların da düşüncelerine hoşgörüyle yaklaşırsanız ihtilaf olmaz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin daha iyi şartlara kavuşması için çalıştık. Şimdi sıra sizlerde, sizlerde Türkiye’yi daha ileriye taşıyacağınıza inanıyorum.”Dedi.
Prof. Dr. Pakdemirli, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik olarak 1950’li yıllardan bu yana çok büyük değişimler ve gelişimler sergilediğini dile getirerek, hepsinin bütünün bir parçası olduğunu ifade etti. Pakdemirli, “Bu uzun süreçte yaşananlarının olumlu ve olumsuz yansımaları olmuştur. Ama bizim dönemimiz Türkiye’nin çağ atlamasıydı. Sayın Özal ile çok büyük mücadeleler verdik. Kapalı bir kutu olan Türkiye’nin dünyaya karşı pencerelerini açtık” dedi.
Konferans’ta öğrencilerden gelen soruları da cevaplandıran Ekrem Pakdemirli’ye ve Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Mehmet Pakdemirli’ye konferans sonunda Harran üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu tarafından günün anısına birer plaket verildi.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.