Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
HARRAN ULU CAMİİ RESTORASYONU TAMAMLANDI
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

HARRAN ULU CAMİİ RESTORASYONU TAMAMLANDI

Kültür Sanat

Yüzyılın Afeti olarak adlandırılan Şubat 2023 depreminde büyük hasar gören Harran Ulu Camii’ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı.



Anadolu’nun en büyük ve en süslemeli Camilerinden olan Tarihi Harran Ulu Camii bugün itibariyle tekrar ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hassasiyetle sürdürülen restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı çok sayıda turist bölgeye akın ederek tarihi güzelliği yerinde görme fırsatı buluyor.
Mayıs 2023 tarihinde başlatılan Harran Ulu Camii Restorasyonu, Çevre Düzenlemesi ve Harran Kalesi Restorasyonu işi kapsamında camiinin kemerleri ayağa kaldırılarak minaresindeki deprem kaynaklı hasarlar giderildi. Moğollar tarafından yaklaşık 800 yıl önce yıkılan tarihi cami İslam Mimarisinin en güzel örnekleri arasında gösteriliyor.

*Vali Şıldak Teşekkür Etti*

Çalışmaların her aşamasını takip eden Vali Hasan Şıldak, restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile ilgili yaptığı değerlendirmede, mevcut yapının İslami tarihte çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek emeği geçen Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti. Vali Şıldak, yerli ve yabancı turistlere bölgeyi turizm duraklarına eklemeleri tavsiyesinde bulundu.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.