Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Fakıbaba Urfa’yı İngilizce Anlattı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Fakıbaba Urfa’yı İngilizce Anlattı

Kültür Sanat

Şanlıurfa Belediyesi önünde başlayan gezinin rehberi Fakıbaba oldu.


Medya buluşmaları kapsamında Şanlıurfa Gazeteciler Derneği tarafından organize edilen turizm paneline katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, CNN Türk, Doğan Haber Ajans’ından muhabir ve yurt haberleri servisindeki gazeteciler kentteki büyük değişim ve dönüşüme hayran kaldılar.
FAKIBABA YABANCI TURİSTLERE URFA’YI İNGİLİZCE ANLATTI
Fakıbaba’nın rehber olduğu gazetecilerin Şanlıurfa gezisinde zaman zaman yabancı turistler de gruba katıldı. Fakıbaba yabancı turistlere de İngilizce rehberlik yapmayı ihmal etmedi. Yabancı turistlere İngilizce anlattığı Şanlıurfa tarihi ve turizmine hayran kalan bazı turistler gruba rehberlik edenin Şanlıurfa Belediye Başkanı olduğunu öğrenince çok şaşırdılar.
Şanlıurfa Belediyesi önünde hareket eden belediyenin üstü açık turizm otobüsü Samsat meydanında durdu. Fakıbaba, Samsat meydanını bir kültür meydanı yapacaklarını aktardı. Çevre düzenlemesiyle ve peyzajıyla Şanlıurfa’nın en güzel meydanlarından birin Samsat Meydanı olacağını aktaran Fakıbaba ”Türkiye’nin en iyi belediyelerinden biriyiz. En iyi belediyesi demiyorum bunu bilerek demiyorum çünkü diğer belediyelere ayıp olmasın istiyorum.”dedi
Fakıbaba, gazetecileri Samsat Meydanından alarak Büyükyol olarak halk arasında bilinen Yenimahalle’ye götürdü. Büyükyol Caddesindeki tarihi yapıları nasıl ayağa kaldırdıklarını ve evleri tek tip renge boyayarak mahalleye ayrı bir hava kattıklarını dile getiren Fakıbaba, buradan Cumhuriyet İlköğretim okulundan Balıklıgöl caddesine inerek gazetecilere Kızılkoyun Caddesindeki mağaraları ortaya çıkarttıklarını anlattı.
HALEPLİBAHÇE CAZİBE MERKEZİ OLUYOR
Kızılkoyun’daki gezi ve incelemelerin ardından gazetecilere Haleplibahçede, Savaşçı Amazon Kadınların sahnelerini anlatan mozaiklerin bulunduğu alanı anlattı. Burada Kültür Bakanlığının bir mozaik Müzesi yapacağını belirten Fakıbaba, burada inşa edilecek mozaik müzesinin ihalesinin de 9 Mayıs da yapılacağını ifade etti. Fakıbaba mozaik müzesinin 60 dönüm alan üzerine kurulacağını belirterek “Mozaikler cam çerçeveler altında muhafaza edilecek. Gezerken camlar üzerinde dolaşarak mozaikleri daha yakından göreceksiniz. Diğer detayları konusunda pek bilgi sahibi değilim ama çok güzel bir mozaik müzemiz olacak. Bizde Halepli Bahçedeki mozaik müzeleri etrafından peyzaj çalışmaları yapacağız. Ayrıca bir parkımız olacak aynı bölgede. Haleplibahçe cazibe merkezi olacak. Daha doğrusu buralar cazibe merkezi olacak. Çünkü eski otogarın yeri AVM oluyor. Hemen yanında kurtuluş Parkımız var. Kurtuluş Parkının yanında 5 yıldızlı bir otelimiz var. Ondan sonra Haleplibahçe canlanıyor. Çünkü Haleplibahçe içerisinde parkımız yapılıyor. Müzeler yapılıyor. Yan tarafı Kızılkoyun projesi. Orayada başlıyoruz. Sonrası Balıklıgöl ve kale. Mükemmel bir alan oluşuyor.”ifadelerini kullandı
FAKIBABA YIKIYOR URFA GÜZELLEŞİYOR
Haleplibahçe’de ki mozaiklerin gezilip incelenmesinin ardından gazetecileri Kalkan Caddesinden geçirerek buradaki yolun duble yol yapılacağının anlatan Fakıbaba, Kalkan Caddesinde kamulaştırılan binaların yıkımına başlandığını söyledi. Yıkımın yapıldığı alanlarda yol genişletme çalışmalarının da başladığı Kalkan Caddesinin çok güzel olacağını belirten Fakıbaba, Eyyübiye’deki mezarlıkları geri çekerek, okul ve sağlık ocağı gibi yerlerin bahçe duvarlarını biraz daha içeri alarak genişlettikleri yollarda büyük bir rahatlama olduğunu Kalkan Caddesinin tamamının duble yol yapılmasıyla burasının daha da güzelleşeceğini dile getirdi.
MÜZİK MÜZESİNİ 7 AYDA 10 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Kalkan caddesinden daha sonra Müzik Müzesine yolculuk yapan gazeteciler burada Şanlıurfalı tanınmış sanatçıların mumyalanmış görüntüleriyle karşılaştılar. Hayatta olan ve olmayan birçok ünlü Şanlıurfa sanatçının tanıtıldığı ve dijital cihazlarla anlatıldığı Müzik Müzesi 25 Eylül 2011 tarihinde açılmıştı. Yaklaşık 7 aydır hizmete giren İbrahim Tatlıses Müzik Müzesini şuana kadar 10 bin civarında ziyaretçinin gezdiği bildirildi.
FAKIBABA GAZETECİLERLE URFA’YI ANLATA ANLATA BİTİREMEDİ
Gazetecilerin Müzik Müzesi gezisinin ardından Kuyubaşı, Gap Arena stadyumu çevre yolundan, ŞUTİM, oradan Mevlana caddesine yöneldiler. Yeni Valilik Binası, Ticaret Sanayi Odası ve Valilik Binası önünde yapılacak Cumhuriyet meydanı hakkında bilgiler aldı. Daha sonra oto alım satım sitelerin bulunduğu güzergâhtan Mardin yoluna geçen gazetecilere Fakıbaba, oto alım satım sitesinin şehir içinden kaldırılacağını onalara yeni bir yer tahsis edildiğini anlattı. Otoalım satım yerinde de kentsel dönüşüm yapılacağını aktaran Fakıbaba gazetecileri Sırrın ile Yeni Otogar Arasındaki çevre yolundan Diyarbakır yoluna üstü açık turizm otobüs ile götürürken kentteki değişim ve dönüşümün parkalar ve yeşil alanlarla nasıl güzelleştiğini anlattı.
ŞANLIURFA HEM MÜZELER ŞEHRİ HEM DE MEYDANLAR ŞEHRİ OLUYOR
Otobüsle şehir içine doğru gazetecilerle yol alan Fakıbaba, şehir merkezinde eski stadyumun olduğu alanın 11 Nisan
meydanına dönüşeceğini bu alanın Emirgan çay bahçesinin bir bölümünden itibaren başlayacağını söyledi. Atatürk Spor Salonu ve 11 Nisan stadyumunu kapsayan alanda yapılacak meydan ile detaylı bilgiler aktaran Fakıbaba, yapılacak olan 11 Nisan Meydanın yakınında bir de 5 yıldızlı bir otelin inşa edileceğini dile getirdi.
Fakıbaba gazetecilere Şanlıurfa anlatımını şöyle sürdürdü; “Şehirde bu güne kadar hiçbir meydan yok iken sayın bakanımız Faruk Çelik’in katkıları büyük oldu. Bunlardan biri 11 Nisan Meydanı ve Topçu Meydanı olacak. Biz Yeni valiliğin önünde Cumhuriyet Meydanı yapıyoruz. Samsat kapısında Kültür Meydanı yapıyoruz. Mahmutmutoğlu kulesinin önünde güzel bir meydanımız oluyor. Yani Şanlıurfa bir anda birçok meydana kavuşmuş oluyor. Meydanlarımızın sayısı artığı gibi müzelerimizin sayısı da artıyor. Mehmutoğlu kulesini de kent müzesi yapıyoruz. Haleplibahçede Kültür bakanlığının yapacağı müzeler, Bizim yine mutfak müzesi, Müzik müzesi, Şanlıurfa’nın Mevcut Müzesi. Yine Balyıklıgöl yanındaki El Sanatları Müzesi yani Şanlıurfa hem müzeler şehri oluyor hem de meydanları ile dikkat çekmeye başlıyor.”
Gazeteciler Mahmutoğlu kulesini gezdikten sonra Mutfak Müzesine geçtiler. Mutfak Müzesine hayran kalan İstanbuldan gelen gazeteciler, günün yorgunluğunu burada çay içerek attılar. Mutfak Müzesinde Urfa yöresel yemeklerini kuşaktan kuşağa aktarmak için kurs gören bayanların yaptığı yemeklerle de yorgunluklarını ve açlıklarını gideren gazeteciler Fakıbaba, kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.