Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN KÜLTÜR-SANAT
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN KÜLTÜR-SANAT

Kültür Sanat

2023 yılı Şanlıurfa'nın İslam Ülkeleri Turizm Başkenti olarak seçilmesi sebebiyle, Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Kültür Sanat Komisyonu, sanatçılar ve düşünce liderleriyle bir araya geldi.


Toplantı, Anadolu Gençlik Derneği Şube binasında gerçekleşti. Ressam Nihat Kürkçüoğlu, ressam Remzi Kara, ressam Ali Korkmaz, ressam Fatih Korkmaz, attat İsmail Özbek, ilahi sanatçısı Ömer Şefkatli, ses sanatçısı Kadir Elma, gazeteci yazar Hüseyin Güzel, televizyoncu Rıdvan Ortakaya, televizyoncu Mehmet Guli Aslan, sinema ve dijitalcı Mahmut Şipak, Haçım Kırgın, ahşap sanatçısı Ekrem Tuzu, yazar Abdulkadir İkbal, Türk Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şube Başkanı Doçent Doktor Mahmut Kaya ve Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Erol Sönmezsoy gibi birçok sanatçı programa katıldı.

Programda, Şanlıurfa'daki tarihi ve kültürel zenginliklerin yanı sıra kültür, sanat ve madde bağımlılığı gibi konular ele alındı. Urfalı sanatçılara ve sanata yeterli destek verilmediği vurgulandı. Kültür ve sanatın madde bağımlılığıyla mücadelede önemli bir role sahip olduğu vurgulandı. Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Erol Sönmezsoy, dernek olarak sanat ve sanatçıya yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını ve ulusal düzeyde projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Genel Merkez Kültür-Sanat komisyon başkanı Fatih Evyapan başkanlığında birçok sanatçının olduğunu belirterek bunlardan biri de aynı zamanda şubemizin kültür-sanat komisyon başkanı ressam Muharrem Çelik'tir dedi.

Gazeteci yazar Hüseyin Güzel, ilin tanıtımı için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı. Doçent Doktor Mahmut Kaya, sivil toplumların gelişmesi ve kalkınması için önemli bir sorumluluk taşıdığını belirterek, Urfa'da sivil hareketin güzel örneklerini anlattı. Ressam Nihat Kürkçüoğlu, geçmişte valiler tarafından desteklendiği için bugünkü konumuna geldiğini ifade etti. Ressam Ali Korkmaz, Urfa'yı dışarıdan temsil etmek için girişimlerde bulunmaları gerektiğini söyledi. Ressam Muharrem Çelik, sanatın uygarlık için önemli bir etken olduğunu vurgulayarak, ecdadımızın dünyaya hükmetmesinde ilim, fikir ve sanatın büyük bir rol oynadığını belirtti. Çelik, ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanat tanıtım filminde Türkiye'yi temsil ettiğini ve benzer çalışmaların da ortaya çıkabilmesi için farkımızı ortaya çıkarmamız gerektiğini vurguladı.

Program, dilek, temenni ve hatıra fotoğraflarıyla tamamlandı.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.