Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfalılardan Hz. İbrahim Misafirperverliği
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfalılardan Hz. İbrahim Misafirperverliği

Gündem

VI. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, ''Şanlıurfalılar Misafirleri Evlerinde Ağırlıyor'' programıyla sona erdi.


Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV), etkinlikler kapsamında kente gelen davetlileri, gönüllü konukseverlerle akşam yemeğinde buluşturdu.
Yerli ve yabancı misafirlerin kente geldiği program kapsamında, Hamidiye Mahallesinde oturan Abdulkadir Göncü, daha önceden tanımadığını belirttiği konuklarına akşam yemeğinde evinde ağırladı.
Zaman zaman samimi sohbet eden ve sanki uzun yıllar dost ve akrabalık ilişkisi varmış gibi konuştukları görüldü. Daha sonra hazırlanan yöresel yemekler, ev hanımı Bahar Göncü ve kızlarının yardımıyla masalarda konuklara servis edildi.
Konuklar arasında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burhan Köroğlu yaptığı açıklamada, ilk defa ziyaret ettiği kentte gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarihi henüz belli olmayan bir geleneğin tüm canlılığıyla sürdürüldüğünü gözlemlediğini aktardı.
Bir diğer konuk Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Alpaslan Açıkgenç de, Şanlıurfa'nın tarih boyunca bazı değerlerini koruyabildiğini belirterek, “Geleneğin devam etmesi çok önemli bir olgudur. Çünkü yeni yetişen nesillerin bu gelenekleri görebilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir geleneğin sürdürülebilmesi için kimliğini koruması lazım. Çok hızlı değişen bir gelenek, kendi kimliğini koruyamaz, başkalaşır ve değişir. Bu açıdan Şanlıurfa'nın bu geleneği sürdürmesi ayrı bir önem taşıyor” dedi.
Ev sahibi Abdulkadir Göncü de, Hz. İbrahim peygamberin misafirperverlik geleneğini devam ettirmeye çalıştıklarına dikkat çekerek, şehrin tarihi ve manevi değerlerinin daha iyi tanıtabilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.
Ev hanımı Bahar Göncü ise, misafirlerini gönülden ağırladıklarını ifade ederek, yemeklerine sevgisini katmaya çalıştığını dile getirdi.
Dün başladığı yemeklerin bir kısmını da bugün yaptığını anlatan Göncü, şöyle devam etti: ''Yaklaşık 8 çeşit yöresel lezzetlerden konuklarıma ikram ettim. Bana az geldiğini düşündüm. Gerçekten hazırlarken yorulmadım. Bazı yemek tariflerini de sordu misafirlerim. Bir de isot sordular nereden temin edileceğine ilişkin bende bilgi verdim. Şimdide ‘şıllık tatlısı’ tarifini sordular onu dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.
Yemeğin ardından çay ve tatlı ikramında bulunan Göncü ailesi konuklarını dış kapıya kadar uğurlayarak, tekrar görüşebilme temennisinde bulundu. Gecenin sonunda Halil İbrahim Buluşmaları Tertip Komitesinde bulunan İl Özel İdaresi Yapı ve İnşaat Müdürü Salih Elmas, ev sahibi Abdülkadir Göncü’ye teşekkür belgesi verdi.
240 yerli ve yabancı misafiri ağırlayan ''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'' etkinlikleri söz konusu programın ardından sona erdi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.