Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa’dan Van’a Sevgi Köprüsü Kuruluyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa’dan Van’a Sevgi Köprüsü Kuruluyor

Gündem

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in önderliğinde, Valilik, belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımı ile Van’da meydana gelen deprem sonrası yaşamlarını, ağır kış koşulları altında sürdürmeye çalışan vatandaşlar için Yardım Kampanyası için yürütülen çalışmaların koordinasyonu konusunda toplantı yapıldı.




Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Koordinasyon Başkanı sıfatıyla Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve daire amirleri katıldı.



Vali Celalettin Güvenç, konuşmasına yaşanan deprem sonrası Van’a yardım elini uzatan ve uzatmaya devam eden Şanlıurfalı hemşehrilerine teşekkür ederek başladı. Vali Güvenç, şimdiye kadar Van ilinden Şanlıurfa’ya gelen yaklaşık 400 kişiyi burada bulunan misafirhanelerde barındırdıklarını ve 153 kişinin de okullara kaydının yapıldığını söyledi. Şanlıurfa’nın yaptığı yardımların çok olmasından dolayı kaydının tutulamadığından da bahseden Vali Güvenç, bu toplantıyla şimdiye kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan yardımların valiliğin koordinesinde kayıt altına alınarak yapılmasını da amaçladıklarını belirtti.



Van Valisi Münir Karaoğluyla ve oradaki yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonucunda, özellikle gıda paketi şeklindeki yardımlara Van halkının ihtiyaç duyduğunu ifade eden Vali Güvenç, Şanlıurfa’ya gelebilecek olan yaklaşık 600 kişinin barınması ve bunlara yönelik istihdamın sağlanabilmesinin de önemli olduğunu anlattı.



Van Valiliği’ne 100 bin vatandaşın başka illere göç etmek için başvuruda bulunduğunu anlatan Vali Celalettin Güvenç, “Şanlıurfa’ya da Van’dan kayıt yaptıran vatandaşlardan gelecek olanlar var. Bu vatandaşların barınma ve istihdam konuları ile Van ilinde ihtiyaç duyulan gıda paketlerinin gönderilmesini burada konuşalım. Herkes burada yaptıklarını, yapacaklarını ve görüşlerini belirtsin. Şanlıurfa’da bağ evi olanlar, boş evi olanlar, istihdam ve gıda paketi konusunda yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız; valiliğimizde bu konuya bakan Vali Yardımcımız Soner Zeybek’e başvurabilirler” dedi.



Vali Güvenç konuşmasını, “İnanıyorum ki Şanlıurfalılar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elinden gelen hamiyetperverliği, kadirşinaslığı, fedakârlığı göstereceklerdir. Şimdiden tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” şeklinde tamamladı.



Vali Güvenç’in konuşmasının ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Osman, valilikte dün oluşturulan komisyonun yaptığı çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.



Daha sonra toplantı, katılımcıların görüş ve önerileri ile yapmak istedikleri yardımları anlatmasıyla devam etti.



Ortak Yayın ile vatandaşlardan yardım toplanacak



Toplantının sonunda Şanlıurfa’dan Van’a Sevgi Köprü’sü sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında yarın akşam saat 21.00’da Şanlıurfa’da yayın yapan televizyon kanallarında ortak yayın yapılacak. Yayın sırasında verilecek olan hesap numaraları ve yayın sırasında yapılacak canlı bağlantılarla yardım toplanmasına çalışacak. Ortak yayın yapılarak sürdürülecek olan programa Vali Celalettin Güvenç, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işadamları katılacak.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.