Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Okul Müdürleri de “ Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!” Diyecek.
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Okul Müdürleri de “ Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!” Diyecek.

Gündem

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geçen hafta başlatılan “Sigarayı bırak, yaşamaya bak!” kampanyası ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor.

Bu kapsamda Yenişehir İlköğretim Okulu salonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet SARMIŞ tarafından ilimiz merkezinde bulunan tüm okul müdürlerine sigarayla mücadelenin nasıl yapılması gerektiği konulu bir sunum yapıldı.
“Sigara, en büyük tehlikelerden birisidir, belki de birincisidir. Çünkü zararlı alışkanlıkların en yaygın olanıdır. Yasak değildir. Herkesin kolayca ulaşabileceği bir şeydir. Ve toplum tarafından normal kabul edilmektedir.” diyen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış konuşmasına şöyle devam etti:
“Hedefimiz, başta öğrencilerimiz olmak üzere, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bütün vatandaşlarımızdır. Bu hedefi gerçekleştirmede en büyük yardımcılarımız okul müdürleridir.
Önce müdürlerimizin bu işe inanması ve eğer hala içiyorsa sigarayı bırakması gerekir. Sigaranın zararlarını uzun uzun anlatmaya gerek yok. Gelişen tıp sayesinde sigaranın sağlığımızın en büyük düşmanlarından biri olduğu açıkça ortaya konulmuştur.
Sigara içenler, sadece kendilerine değil başta eşleri ve çocukları olmak üzere çevrelerine büyük zarar vermekte, kokusu ve dumanı ile etrafa büyük eziyet çektirmektedirler.
Sigara büyük bir israftır. Her ay sigaraya verilen para ile kendinize, eşinize, çocuklarınıza neler neler alabilir, ne hayırlar yapabilirsiniz?
Sigara içenler, başta kendi çocuklarına olmak üzere etraflarındaki çocuklara ve gençlere kötü örnek olmaktadır. Bütün bu ve benzer sebeplerle dinen de sakıncalıdır. En hafifiyle mekruhtur. Günümüzde pek çok ilahiyatçı açıkça haram demektedir. Bu işi ertelemenin, geçiştirmenin, şakaya vurmanın, savunmanın bir anlamı yoktur. Çok ciddi bir tehdittir.”
Konuşmasının sonunda okul müdürlerine, konuyla ilgili olarak öğretmenlerle mini bir bilgilendirme toplantısının yapılmasını, öğretmenler için hazırlanan metnin çoğaltılarak dağıtılmasını, idareci ve öğretmenlerin sosyal paylaşım sitelerinde konuyu paylaşmalarını, sloganın yer aldığı en az bir pankartın hazırlatılıp okulun vatandaşlar tarafından en görünür bir yerine asılmasını, velilerin cep telefonlarına konuyla ilgili kısa mesajlar gönderilmesini (Sigarayı bırak, yaşamaya bak” sloganına ek olarak birkaç etkili cümle),veli toplantılarında da bu konuya mutlaka yer verilmesini, uygun ortam olursa konuyla ilgili video/slayt vb. şeylerin izlettirilmesini tavsiye etti.
Bu ve benzer, bütün çalışmalarda kesinlikle emir, yasak, ceza gibi konulara girilmeyecek, samimi ve güler yüzlü bir üslupla, sigara bırakmanın kişiye sağlayacağı yararlardan söz edilmesi, zorlama yapılmadan kararı kişinin kendisine bırakılmasını da söyleyerek katılımcılara dumansız bir hava dileğinde bulundu.
Toplantıya katılan birçok okul müdürü, bu çalışmalara destek vereceğini belirterek şimdiden okullarının bahçe kenarlarına kampanya ile ilgili afişler ve pankartlar astırdığını söylediler. Ayrıca sigarayı o anda bırakmaya karar verenlerin olması dikkat çekti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.