Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kapalı alanlarda tütün denetimi artacak
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kapalı alanlarda tütün denetimi artacak

Gündem

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uz Dr. Saffet Yavuz, tütün ürünlerinin tüketilmesinin ülkemizde yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekere, tütün denetiminin artırılacağını söyledi.

Tütün ürünlerinin tüketilmesiyle kullanıcıların yanı sıra pasif olarak tütün dumanına maruz kalanların da olumsuz yönde etkilendiğini belirten Mardin Halk Sağlığı Müdürü Uz Dr. Saffet Yavuz, tütün kullanımının gelecek nesillerin sağlığını tehdit eden ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın başkanlığında kamu kurumlarının en üst düzey temsilcilerinin katılımıyla “Tütün ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu” toplantısı gerçekleştirildiğini hatırlatan Yavuz, toplantı sonunda alınan kararlara göre; 2016 yılının tütün ve madde bağımlılığı ile mücadele yılı olması gerektiği, bu bağlamda kapalı mekânlarda tütün tüketiminin önüne geçmek için ekstra özen gösterileceklerini belirtti.

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü başta olmak üzere diğer paydaşların da katılımıyla oluşturulacak denetim ekiplerince il genelinde kapalı mekânlarda sigara içilmesine yönelik denetimlere ağırlık verileceğini ifade eden Yavuz, denetim ekiplerine kolaylık sağlamaları konusunda bütün vatandaşlara çağrıda bulundu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.