Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa – Bursa ticaret kardeşliği kuruluyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa – Bursa ticaret kardeşliği kuruluyor

Ekonomi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanlığı, kente sanayiciyi getirmek için kardeş şehir ilan edilen Bursa’ya adeta çıkarma yaptı.

ŞUTSO Meclis Başkanı M.Sait Melik ve Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin ile meclis üyeleri ve iş adamlarından oluşan Şanlıurfa heyeti Bursa’da çeşitli inceleme ve gezilerde bulunuyor. Şanlıurfa Milletvekili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de bugün katılacağı Bursa-Şanlıurfa buluşmasında her iki kentin Ticaret ve sanayi odalarının meclis kararı ile ‘Bursa-Şanlıurfa’ resmen kardeş şehir ilan ediliyor. Türkiye’nin sanayi alanında lider kentlerinden birisi olan Bursa’ya çıkarma yapan Şanlıurfa heyeti, Bursa’nın sanayi tecrübesinden yararlanmak istiyor.


Bursa’ya gelen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile iş adamları heyetini Bursa Demirtaş Organize Sanayi Başkanı Selim Yedikardeş ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneğinin (DOSABSİAD) daveti dolayısıyla Bursa’da bulunan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) üyelerine Sümbüllü Bahçe Konağı’nda akşam yemeği verildi. Şanlıurfa eski Valisi Şehabettin Harput, Şanlıurfa-Bursa kardeşliği ile Türkiye’nin kalkınmasında çok büyük mesafe alınacağını söyledi. Şahabettin Harput, "Şu anda Türkiye birlik ve beraberliğin sonucunda dünyanın en iyisi. Bugün Avrupa’da kriz var, Ortadoğuda siyasi kriz yaşanıyor. Liderler gidiyor. Avrupa maaş ödeyemezken bizler maaşlara zam yapıyoruz, biz Dünya’nın en iyisiyiz’ dedi Bursa Valisi Şahabettin Harput yemekte yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’nın yapılan yatırımlarla GAP’ın merkezi olduğunu ve Bursalı İş adamlarının Urfa’ya yatırım yapmalarını tavsiye etti.. Urfa Peygamberler diyarı, Bursa ise evliyalar kenti. Her iki kentin ortak yönleri var. "



YATIRIMA DAVET



Şanlıurfa’nın tarihi geçmişi ve geleceği ile ilgili olarak Bursa’lı iş adamlarına bilgi veren ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ‘ Şanlıurfa fırsatların yaşanacağı ve yatırımların en iyi şekilde değerlendirileceği bir kent olduğunu Şanlıurfa’nın çok büyük fırsatlar içeren bir şehir olduğunu belirtti. Şanlıurfa’daki toprakların yarısından fazlasının sulanabilir alandan oluştuğunu kaydeden Ertekin, "Sağ olsun devletimiz de bize çok yardımcı oluyor. GAP kapsamında çalışmalar oluyor, yeni sulama kanalları açılıyor. 2012 sonu itibariyle 500 bin hektar alanımız sulamaya açılmış olacak. İnşallah bunun arkası da gelecek sadece Pamuk ve Buğday ile Ülkenin tüm ihtiyacını karşılayacağız, ancak sanayileşemiyoruz," diye konuştu.



Şanlıurfa’da göbekli tepenin varlığı ile Dünya tarihinin yeniden yazıldığına dikkat çeken Şutso Başkanı Ertekin, "11 peygamber bu topraklara ayak basmış. Bu kadar turizm ve tarım kapasitesine rağmen halen istediğimiz seviyede değiliz. Artık sanayide de bir zincir söz konusu olabilir. Bizim eksiklerimiz olabilir ama bu zinciri el ele vererek kuvvetlendireceğiz. Sağlam bir zincir oluşturacağız. Türkiye bir bütündür. Bizler bunun teminatıyız" ifadelerini kullandı.


KONUŞMALARDAN SONRA, HER İKİ
ODA BAŞKANLARI TARAFINDAN KARŞILIKLI OLARAK PLAKETLER VERİLDİ.



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası heyeti bugün Bursa’daki bazı fabrika ve tesisleri yerinde inceledikten sonra, iş adamları ile bire bir toplantılar yapılacak. Akşam saatlerinde ise her iki ketin meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla Şanlıurfa –Bursa kardeşlik sözleşmesinin imzalanması bekleniyor.
www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.