Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
AB Kadın Örgütlerine Hibe Veriyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

AB Kadın Örgütlerine Hibe Veriyor

Ekonomi

Avrupa Birliği, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen 36 kadın örgütüne 3 Milyon €’luk hibe dağıtacak.



Avrupa Birliği, Türkiye’nin doğusunda kadının sosyal, ekonomik ve siyasal statüsünün iyileştirilmesi amacıyla bölgede toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen 36 kadın örgütüne 16 Mayıs Çarşamba günü Şanlıurfa’da El Ruha Oteli’nde düzenlenecek tören ile 3 milyon €’luk hibe dağıtacak.

Toplam 3 milyon € tutarındaki hibeler bilinç oluşturulması, kadın haklarının desteklenmesi ve toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılıkla mücadele edilmesi yoluyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ve Karadeniz bölgesinde kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik statülerinin yükseltilmesini amaçlayan projeleri destekleyecek.

Hibe programı 5 milyon € bütçeli daha kapsamlı bir program olan “Türkiye’nin En Az Gelişmiş Bölgelerinde Kadın ve Kadın Örgütlerinin Güçlendirilmesi” programının bir parçasını oluşturuyor. Program, Türkiye’de kadınların belediye hizmetleriyle, sosyal ve adli hizmetlere erişiminin arttırılmasında, STK ve yerel yönetimler nezdinde kadın sorunlarına ilişkin farkındalık yaratılması ve bu iki grup arasında işbirliği imkanlarının yaratılmasında GAP Bölgesel İdaresi’ne destek veriyor.
2011 yılında proje kapsamında Trabzon, Şanlıurfa ve Van'da ve depremin ardından Muş’ta bölgesel destek merkezleri kuruldu. Geçen 12 aylık sure içerisinde program kapsamında kamu görevlileri ve STK çalışanları dahil olmak üzere 3,000 kişiye toplumsal cinsiyet hassasiyeti konusunda eğitimler verildi. Yerel kadın örgütlerine ihtiyaçları doğrultusunda hizmetler verilmiş STK’lar ise yönetim eğitimlerinden yararlanmıştır. Ordu, Muş, Mardin, Trabzon, Şanlıurfa ve Van gibi farklı proje alanlarında kadın haklarının geliştirilmesine ilişkin eylem planları hazırlanmaktadır.

Halkın demokratikleşme ve sosyal kalkınmasının anahtar bir unsuru olarak toplumsal cinsiyet eşitliği, AB’nin Türkiye’ye verdiği desteğin de merkezinde yer almaktadır.

Törene Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik; GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sayın Sadrettin Karahocagil ve AB Türkiye Delegasyonu’ndan Birinci Müsteşar Sayın Erwan Marteil’in yanı sıra fonlardan faydalanacak kadın örgütlerinin temsilcileri katılacak. Detaylı bilgiler için www.gapkadinstk.org web sitesi ziyaret edilebilir

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.